Składniki: - ok. 700g mielonej wieprzowiny - 1 cebula - 5 pieczarek - 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia - 2 jajka - pół szklanki zimnej wody - olej - przyprawy: sól, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek i chwilkę smażyć. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, wystudzone pieczarki, cebulę i czosnek, wodę i bułkę
Kulinarne blogowaniePyszna zapiekanka z pięknie wyglądającym bakłażanem, który idealnie komponuje się z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem. Idealna na wiosenne obiady. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaSkładniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula 1 jajko 1 garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz, słodka papryka 2-3 łyżki mąki 1 słoik 0,7 l … Czytaj dalej Pulpety w pomidorach
czarrna od kuchnisię z Wami super przepisem tak aby micha studenta znów nie była pusta!!! Przepis na ok 4 porcje, cena za porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz
Studencka MichaPieczeń ..taka domowa najlepsza.. około 60-80 dkg mięsa mielonego kilka suszonych pomidorów 1 cebula 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki śmietany sól, pieprz, majeranek 1 jajko Mięso wymieszać z jajkiem,śmietaną pokrojoną cebulką, doprawić. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać . Foremkę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia
Moje domowe kucharzeniejajko 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka jarzynki sól, pieprz słodka papryka mąka pszenna 1-2 łyżki posiekanego koperku … Czytaj dalej Brokuły w mielonym
czarrna od kuchniziemniaków warzywa mrożone [ marchewka, groszek, fasolka] listek, ziele sól,pieprz ciasto pierogowe: 1,5 szkl. mąki około 100 ml wody szczypta soli 1 jajko farsz: 25 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz do smaku Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do bulionu , dodać również marchewkę, groszek i fasolkę. W czasie, gdy warzywa się gotują
Moje domowe kucharzeniesię z Wami super przepisem tak aby micha studenta znów nie była pusta!!! Przepis na ok 4 porcje, cena za porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz
Studencka Michaczarnych łebków) i kilku prawdziwków. Kozaki też się nadadzą, jednak sos będzie ciemniejszy. A Wy co najbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70 kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 % 100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól
CynamonemPoOczachniejadka jest zaszczytem, kiedy jest pozytywna. Przepełniona tym dzisiejszym zachwytem nad obiadem, piszę dla Was przepis. Potrzebujemy: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/3 czerwonej papryki 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól
MamaOskarkażaroodpornym - jakieś trzy piętra "kotlecików". Bardzo smaczne i sycące danie - na drugi dzień oczywiście jeszcze smaczniejsze . Ogromnie polecam :-) Danie jest z natury swej bezglutenowe. * * * Składniki na gołąbki: 500 g mielonego mięsa 2 cebule 1 szklanka suchego ryżu długoziarnistego 1/2 główki kapusty włoskiej 1 jajko 2 łyżki tartego sera typu grana padano sól, pieprz, majeranek, kmin rzymski tłuszcz do smażenia
Kawa z mlekiem1200g ziemniaków 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka maki ziemniaczanej 500 g mięsa mielonego pół cebuli sól pieprz czarny pieprz ziołowy szczypta oregano Ziemniaki obieramy i rozdzielamy na połowę. Jedną część gotujemy a drugą ścieramy na tarce o drobnych oczkach, następnie przekładamy w ściereczkę i wyciskamy cały płyn do naczynia. Po odstaniu odlewamy wodę zostawiając skrobię. Ziemniaki
Gotowanie jest łatweRoladki zapiekane w porach to kolejna propozycja na pyszny obiad z wykorzystaniem mięsa mielonego. Roladki otulone są porem i zapieczone w sosie serowym. Sos serowy jest na bazie beszamelu. Zamiast sera pleśniowego można dodać inny ser np. parmezan, cheddar lub zwykłą goudę. składniki: roladki 800 g karkówki 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 2-3 kawałki pora o długości
Monia miesza i gotuje