próbach w naszej kuchni wreszcie osiągnęliśmy ideał. I zakochaliśmy się w nim na nowo. Ten przepis zostaje z nami na stałe. Przepis na sos bolognese Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (wołowego lub wołowo-wieprzowego), 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 średnie marchewki, 4 łodygi selera naciowego, szklana wytrawnego czerwonego wina, 3 puszki pomidorów w zalewie lub 1,2 kilograma
Kulinarna Polskaszkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1 op. cukru wanilinowego 400 g masła 4 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady deserowej lub mlecznej 2 łyżki kakao 100 g mielonych orzechów Masło roztapiamy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz mleko. Zwiększamy nieco moc panika i doprowadzamy całość do wrzenia. Zdejmujemy z palnika od razu po zagotowaniu
Smaki Na Talerzujadłam w życiu, to zdecydowanie 100% moje smaki! Ten sos jest obłędny i sprawdzi się nie tylko przy pulpetach, ale i jako dodatek do ryby 🐟 Pulpety: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki rosołu lub wody 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki soli
CzarnawisienkaPrzepis na 4 porcje, 1 porcja (3 pulpeciki + sos) to około 310kcal, B: 29,4g, T: 18,5g, W: 7,3g. Składniki na pulpeciki (12 sztuk): – 500g mięsa mielonego z indyka – 85g mozzarelli mini – 20g parmezanu, tartego – 1 jajko – 1 pęczek natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju – 1 płaska
Be Fit Be StrongSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 400 g mięsa mielonego 200 g sera żółtego 1 mały koncentrat pomidorowy 1/2 pęczka jarmużu 1 zielona papryka 1 cebulka 1/2 łyżki maki pszennej słodka … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z mięsem
czarrna od kuchniSkładniki: 4 bułki do burgerów 250 g mięsa mielonego garść oliwek, u mnie kalamata 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 cebuli 1 jajko jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka 1 łyżeczka sosu … Czytaj dalej Domowe burgery
czarrna od kuchniSkładniki: 250 g mięsa mielonego garść oliwek, u mnie kalamata 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 cebuli 1 jajko jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka maggi … Czytaj dalej Pulpety zapiekane z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy maggi 1/2 łyżki sosu chili bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 … Czytaj dalej Mini pity
czarrna od kuchnipodana jak tu napisałam jest bardzo pyszna. Ugotować tę zupę można na bulionie z każdego rodzaju mięsa. Jeśli gotujecie na bulionie drobiowym, to dobrze jest zrobić klopsy z mięsa mielonego drobiowego. Ja miałam bulion z różnych … Czytaj dalej Kartoflanka z klopsikami Artykuł Kartoflanka z klopsikami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsosem pomidorowym, śmietanowym, koperkowym lub też pieczarkowym to zawsze będą smakowały naprawdę pysznie! Polecam. Pulpeciki z płatkami owsianymi - składniki: (około 8-9 sztuk) Pulpeciki: 250-300g mięsa mielonego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) ulubione zioła sól, pieprz Dodatkowo: 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego Pulpeciki
Di gotujeRadomia, gdzie blisko im do południa Europy :P Toż to nie „streetfood” w 5 minut, dodajcie 20 i hak ;) A i tak szybko ;) Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 pęczek natki pietruszki 1 duża marchew 2 ząbki czosnku 1 cebula mąka Sos: 500 ml bulionu wołowego 1 łyżka mąki 100 ml zimnej wody sól
R'n'G KitchenEkspresowy, przepyszny ramen w tajskim stylu, oparty na mleczku kokosowym, podany z mieloną wieprzowiną i jajkami to przepyszny obiad w 40 minut. Zupa jest bardzo syta, więc wystarczy za cały dwudaniowy obiad. Pyszne azjatyckie jedzenie w domu bez wychodzenia z domu, szczególnie gdy restauracje są pozamykane, a my mamy ochotę na coś egzotycznego. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 6 płatów makaronu do lazanii 2-3 cebule 200 g sera żółtego 500 g mielonej szynki wieprzowej 1 puszka krojonych pomidorów, u mnie domowe 1/2 bakłażana 1 marchewka sól, pieprz … Czytaj dalej Lasagne
czarrna od kuchniNowy pomysł na tradycyjnego polskiego kotleta. Z szpinakowo grzybową wkładką smakują wyśmienicie! Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po podaniu! 500 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki 6 kulek mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 7 pieczarek 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia Sól Pieprz Czosnek granulowany W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy
VioletoweKucharzenieSkładniki: 500 g mięsa mielonego 200 g czerwonej soczewicy 250 g kapusty pekińskiej 1 cebula 2 jajka jarzynka, pieprz ziołowy czubryca czerwona czosnek suszony sos chili zioła prowansalskie 1 mały … Czytaj dalej Pulpety ala gołąbki
czarrna od kuchni