liści kapusty młodej zielonych bocznych 1 szkl ryżu 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 300 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego sos grzybowy na bazie beszamelu pół cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz szczypta estragonu oregano 200 ml śmietany 1 szkl mleka
Gotowanie jest łatwesmakach zrobić zapiekanki grzybowe w kamionkach . 1 szkl ryżu 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 300 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego sos grzybowy na bazie beszamelu pół cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz szczypta estragonu oregano 200 ml śmietany
Gotowanie jest łatwecukinie okrągłe 300 g mięsa mielonego sól pieprz majeranek pół łyżeczki suszonych pomidorów 1 pomidor 2 ząbki czosnku pół cebuli 100 g żółtego sera tłuszcz do smażenia Cukinie umyć, odciąć korzonek tworząc przykryweczkę. Wydrążyć cukinie. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso , smażyć i rozdzielać na drobniejsze kawałeczki, następnie dodać połowę wydrążonej cukinii , posiekanej uprzednio
Gotowanie jest łatweporcji wyjdzie 8 szt pół główki kapusty 400 g mięsa mielonego 1 szkl ryżu 2 jajka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy łyżeczka oregano szczypta majeranku szczypta bazylii tłuszcz do smażenia i do formy bułka tarta do panierowania Kapustę poszatkować drobno i przeciąć w poprzek by kawałeczki nie były zbyt długie. Cebulę posiekać drobno podsmażyć w rondlu na tłuszczu
Gotowanie jest łatwemięsa mielonego pół cebuli pół czerstwej kajzerki 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy szczypta chili suszone śliwki tarta bułka do panierowania na sos 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół cebuli sól pieprz pieprz ziołowy szczypta lubczyku szczypta oregano 1 szkl rosołu lub bulionu 2 łyżki mąki natka pietruszki Mięso wymieszać z przyprawami, dodać startą na tarce bułkę i cebulę posiekaną
Gotowanie jest łatwemała cukinia 2 jajka 5 ugotowanych ziemniaków 400 g mięsa mielonego 4 łyżki mąki sól pieprz ziołowy pieprz czarny natka pietruszki 2 ząbki czosnku 100 g sera feta szczypta cynamonu szczypta czosnku niedźwiedziego tłuszcz do formy do posypania, podwędzany ser, lub ser żółty Na dnie formy rozłożyć starte na tarce o dużych oczkach 3 ziemniaki, Pozostałe 2 ziemniaki zetrzeć
Gotowanie jest łatwecukinia 400 g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy pół czerstwej bułeczki kawałek sera żółtego ok 50 g 1 pomidor 3 łyżki oliwy bazylia oregano szczypta mięty 1 szkl kaszy gryczanej 1 łyżeczka ogórka kiszonego suszonego 1 łyżka oleju sól Do garnka wlać 500 ml wody, dodać suszone ogórki, sól, i łyżkę oleju, zagotować, wsypać kaszę
Gotowanie jest łatwenieduże papryki 0,5 szkl kaszy jaglanej 250 g mięsa drobno mielonego sól pieprz pieprz kolorowy Kamis 1 jajko szczypta czosnku niedźwiedziego 4 pomidory 3-4 szkl rosołu kawałek pora ok 10 cm 2 łyżki śmietany Kaszę ugotować w jednej szkl wody z dodatkiem soli i łyżeczki tłuszczu. Odstawić pod przykryciem. Kiedy kasza przestygnie dodać mięso, jajko przyprawić
Gotowanie jest łatweszkl kaszy jaglanej 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz czarny Kamis 300 g mięsa drobno mielonego 200 g cukinii 100 g sera żółtego 1 jajko sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego szczypta czosnku niedźwiedziego szczypta lubczyku szczypta oregano szczypta majeranku ser żółty do posypania Kaszę ugotować
Gotowanie jest łatwemakaron rureczki długie 1 op 1 jajko na sos boloński 600 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów całych 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy Pfeffer Gold - SKWORCU w składzie (cebula płatek, pieprz czarny, sól, kminek, papryka, czarnuszka, imbir, kolendra, lubczyk, pieprz cayenne, pasternak) 3/4 szkl rosołu lub wody kilka suszonych grzybków sól
Gotowanie jest łatwepulpety 300 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU w składzie (cebula płatek, pieprz czarny, sól, kminek, papryka, czarnuszka, imbir, kolendra, lubczyk, pieprz cayenne, pasternak) 1 łyżka bułki tartej do panierowania tłuszcz do smażenia warzywa 500 g małych cukinek 1 łyżeczka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU duża szczypta pieprzu pomarańczowego SKWORCU
Gotowanie jest łatweciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu czosnek niedźwiedzi Skworcu 2 łyżki natki pietruszki sos 300 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki sól pieprz tłuszcz do smażenia Burak przekroić na mniejsze kawałki, dodać odrobinę wody i zmiksować przy
Gotowanie jest łatweudka z kurczaka 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU 3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół. Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać
Gotowanie jest łatweplacki tortilla 300 g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka pomidorowa 2 małe pomidory sól pieprz szczypta chili szczypta cynamonu oregano bazylia tłuszcz do smażenia mozzarella z bloku Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, po kilku minutach dodać mięso , następnie pokrojoną w plasterki cukinię oraz paprykę i pomidory pokrojone
Gotowanie jest łatwemielonego 1 łyżeczka przyprawy Biryani masala Skworcu sól pieprz 2 ząbki czosnku majeranek lubczyk 1 łyżka ziaren słonecznika Mięso i przyprawy włożyć do blendera i zmiksować . Wilgotnymi rękami podzielić na 6 części, uformować kulki i nadziać na patyki, następnie uformować z nich podłużne wałeczki . Tak przygotowane cevapcici usmażyć na patelni ze wszystkich stron. Ja podałam z pure ziemniaczanym
Gotowanie jest łatwe