kotleciki robiłam jakiś czas temu..tym razem zamiast bułki dałam kaszę manną i śmietanę , pomysł na taki dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie. 70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki kaszy manny 2 łyżki śmietany kwaśnej 2 jaja sól, pieprz wegeta Do mięsa wbić jajka, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i resztę
Moje domowe kucharzeniesosem pomidorowym. Jestem pewna, że polubicie tą metodę przygotowania gołąbków, ponieważ zaoszczędzicie czas, a ponadto wszystkie gołąbki zachowają swój kształt. Składniki: 1 kapusta włoska 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 0,5 szklanki surowego ryżu 1 i 1/4 szklanki wody 2 małe cebule 1 jajko sól, pieprz olej Do garnka wsypać ryż, wlać
Ugotowaćmała dynia hokkaido 500 ml wywaru wołowego sól pieprz papryka imbir 1 łyżka śmietany pierożki 1 szkl mąki pół szkl gorącej wody sól łyżeczka oleju nadzienie 100 g mięsa mielonego ćwierć cebulki sól pieprz Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posmarować olejem, posolić, popieprzyć i upiec.. ok 30 min w temp 180 st. Dynię wystudzić. Z mąki
Gotowanie jest łatwewypróbowania przepisu na Pyszne Leczo z Ryżem. Mega pyszne i bardzo szybkich w wykonaniu. W sam raz na długie zimowe wieczory. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 500 g Przecieru Pomidorowego ✔ 600 g Papryki Czerwonej ✔ 400 g Papryki Zielonej ✔ 600 g Papryki Żółtej ✔ 400 g Cebuli ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 g Wody
Sylwetka Od Kuchnimuszę się martwić, że potrawa się przypali, a na dodatek, co zawsze podkreślam, smaki są zdecydowanie bardziej intensywne. Polecam. składniki na pulpety 11 - 12 sztuk 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko, lekko roztrzepane 1/3 szklanki tartej bułki 1/2 - 1 łyżeczka czosnku suszonego lub świeżego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta soli
Stare Garydynia makaronowa 250 g mięsa mielonego 1 cebula pół puszki pomidorów w przecierze ok 200g pół puszki groszku ok 5 łyżek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano 150 g sera żółtego tłuszcz do smażenia Dynię umyć, odkroić 1/3 z jednej połowy tworząc głęboką miskę lub na dwie połowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st , piec pół godziny. Wyjąć
Gotowanie jest łatwemięsa mielonego pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy kapusta pekińska na sos 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół łyżeczki bazylii pół łyżeczki oregano sól pieprz 2-3 ząbki czosnku 200 ml wody 1 łyżka oliwy Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować. Mięso wymieszać z przyprawami
Gotowanie jest łatwemielonego mięsa sól pieprz pół cebuli 1 jajko 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki bułki tartej słodka papryka 6 małych jajek Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać drobno posiekaną cebulę i bułkę tartą, wybić jajko i dobrze wymieszać masę mięsną. Podzielić na 6 równych części. Każdą wilgotnymi rękami rozpłaszczyć. Jajka otoczyć w słodkiej papryce
Gotowanie jest łatwebiałych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody
Gotowanie jest łatwemięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka 100 g kapusty pekińskiej pół szkl kuskus sól pieprz 1 łyżeczka cukru sos sojowy ciemny przyprawa chińska szczypta cynamonu 2 jajka papier ryżowy Kaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić. Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką. Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem
Gotowanie jest łatweugotowanego makaronu penne 500 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3/4 szkl soku pomidorowego szczypta oregano szczypta bazylii majeranek sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki tłuszcz do smażenia 300 ml śmietany 18% 2 jajka 100 g mozzarelli z bloku szczypta chili suszonej w płatkach szczypta pomidorów suszonych sól pieprz 1 pomidor oregano Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
Gotowanie jest łatweziemniaków 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 kulka mozzarelli kapusta pekińska sól pieprz bazylia oregano majeranek chili 2 ząbki czosnku pół cebuli Kapustę obrać z liści , ok 10-12 szt. Liście sparzyć i odłożyć. Ziemniaki obrać pokroić w plastry i obgotować ok 7-10 min. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko, pokrojoną mozzarellę, drobno posiekaną cebulę
Gotowanie jest łatwefrykadelki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych na mączkę (ja używam suszonych opieniek) sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta chili pół cebuli 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko bułka tarta do panierowania na sos 3 łyżki suszonych grzybów utłuczonych pół cebuli 1 łyżka oleju 400 ml bulionu wołowo wieprzowego sól pieprz szczypta estragonu
Gotowanie jest łatwenaciowego 1 szkl mleka 1 jajko 2 szkl mąki sól pieprz pieprz ziołowy szczypta czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia sos mięsny 250 g mięsa mielonego 1 cebula pół puszki pomidorów całych w zalewie 2 łyżki zielonego groszku 1 łyżka mąki kukurydzianej serek topiony lub kulka mozzarelii sól pieprz szczypta oregano szczypta bazylii szczypta majeranku
Gotowanie jest łatwemięsa mielonego sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 100 g sera feta 6 kawałków pomidora suszonego w oliwie bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, dodać bułkę tartą, wyrobić masę. Podzielić na 6 części. Rozklepać porcję, położyć plasterek sera i kawałek pomidora, zawinąć dokładnie w mięso, panierować
Gotowanie jest łatwe