akurat jest wieprzowina, ale kurczak, czy indyk również się sprawdzi. Przepis można zatem dowolnie modyfikować i dopasować do swoich upodobań i smaków. Pulpeciki w sosie koperkowym Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny duża marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku mąka pszenna do obtoczenia pulpecików 2 łyżki oleju 2 liście laurowe pęczek koperku 3 łyżki śmietany 18% pieprz
PatiGotujeświeżo posiekaną kolendrą. Jeśli chcecie to przed zawinięciem tortilli możecie na farsz posypać tarty ser. Pyszny, sprawdzony przepis na domowe i moje burrito, polecam SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (opcjonalnie z indyka) 1 cebula posiekana drobno 2 ząbki czosnku drobno posiekane 500 g passaty opcja: 1/2 ostrej papryczki chili posiekanej 1/2 szklanki sypkiego ryżu 400 g puszka
Zasmakuj Kuchnipracy, który można też zjeść na zimno. Klopsiki z fetą na sałatce z kuskusu Klopsiki: 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 kg mięsa mielonego ( mieszanka wołowo-wieprzowego albo wieprzowe) 70 g pokruszonej fety 100 g bułki tartej 1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany kwaśnej skórka
Smaczny zeszytmoże się rozpadać. Zapiekanka makaronowa z bakłażanem i sosem pomidorowym Składniki: 4 średnie bakłażany 4 łyżki oliwy 400 g makaronu rurki 2 łyżki oliwy 1 cebula 250 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka oregano 250 g mozzarelli sól, pieprz do smaku pomidor do podania Bakłażana pokroić na cienkie plastry. Każdy plaster lekko posolić
Smaczny zeszyttylko seryjnym mięsożercom. Zapiekanka chilli con carne pod kukurydzianą warstwą Składniki: 1 kg mięsa wołowego 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 czerwona papryka 3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce mielonego kminku rzymskiego, słodkiej i ostrej papryki ½ łyżeczki tabasco ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ łyżeczki cynamonu pieprz, sól do smaku 2 puszki krojonych pomidorów 2 puszki czerwonej fasoli Masa na wierzch
Smaczny zeszytSkładniki: 500 g mielonej szynki wieprzowej ok. 1/2 większego kalafiora po połowie zielonej i czerwonej papryki 1 duża cebula 200 g sera żółtego 3 jajka 1 łyżka ulubionej mieszanki przypraw … Czytaj dalej Zapiekanka z kalafiorem
czarrna od kuchni200ml mleka + 100ml wody) – 100g mąki gryczanej Incola – 2 jajka – 15g oleju Składniki na sos boloński: – 1 łyżka oliwy – 1 cebula – 3 łodygi selera naciowego – 1 marchew – 400g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – 1 szklanka wina białego, wytrawnego – 1 szklanki bulionu – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 500g przecieru pomidorowego – 1/2 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Be Fit Be StrongSyty obiadek 🙂 Składniki 250 g makaronu, u mnie duże świderki 250 g mięsa mielonego 1/2 kalafiora 1 cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz chili słodka papryka 3 ząbki … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z kalafiorem
czarrna od kuchnidlatego często przygotowujemy je w naszej kuchni. Wychodzą bardzo podobne, a nawet lepsze. Przekonajcie się sami. Przepis na szwedzkie klopsiki köttbullar jak w Ikea Składniki: około 800 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 4 cebule, łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżka wędzonej papryki w proszku, olej, łyżka mąki pszennej, łyżeczka mąki ziemniaczanej, ciemny
Kulinarna Polskaponieważ wtedy można je podzielić na odpowiednie porcje i zamrozić. To u kogo w najbliższym czasie pojawią się pulpeciki z indyka z pieczoną dynią? (około 8 sztuk) 300g mięsa mielonego z indyka (użyłam gulaszowego; może być dowolne) 3 łyżki puree z pieczonej dyni (przepis tu - klik ) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 szczypta tymianku (solidna) 1 szczypta
Di gotujeteż w zupie gołąbkowej, która wychodzi przepyszna. Znajoma dała nam ten przepis i wiemy już, że zawsze będziemy ją robić. Przepis na zupę gołąbkową Składniki: 3 cebule, pół kilograma mielonej wieprzowiny, pół średniej główki białej kapusty, 2 marchewki, 2 puszki pomidorów w zalewie, 100 gramów białego ryżu, łyżka papryki w proszku, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, olej. Zrób
Kulinarna Polskamamy gotowe danie bez ciągłego wychodzenia do kuchni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Opakowanie makaronu 500 gram kokardki bądź świderki 1 większa cebula 3 duże ząbki czosnku 500 gram mięsa mielonego 3 opakowania fix spaghetti bolognese 2 kulki mozzarelli Oliwa z oliwek Przyprawy: bazylia,oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka, sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Na oliwie z oliwek
Blog kulinarny S9.PLZapiekanka makaronowa po bolońsku Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka
Dorota Smakujełyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka przyprawy suszone pomidory z ziołami i czosnkiem 1 kg pomidorów 0,5 łyżeczki cukru sól morska pieprz 150 – 200g fasoli szparagowej Na pulpety: 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki utartego sera żółtego Jak zrobić spaghetti z klopsikami i fasolą: Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie
Dorota SmakujeSkładniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem
czarrna od kuchni