Frużelina to doskonały dodatek do wielu dań. Można wykorzystać ją do naleśników, gofrów , racuchów czy omletów na słodko. To idealny dodatek do ciast czy tortów. Frużelina truskawkowa do tortu, sernika, jak i innych wypieków, sprawdzi się doskonale. Z pewnością wzbogaci ich smak, nadając im oryginalnego charakteru. Polecana jest też do kruchych ciasteczek , które mogą okazać się szczególnym przysmakiem dla dzieci
Ugotowane pozamiatanePrzepis na Desernik Tęczowy bez pieczenia, czyli niezwykły, kolorowy i pyszny deser , w kształcie kolorowej kopuły. Ta wyjątkowa kompozycja składa się z delikatnego sera
Rita creativeKochani, dzisiaj proponuje Wam zrobienie tego pysznego ciasta bez pieczenia. Kiedy zobaczyłam zdajecie tego deseru wiedziałam, ze musze je zrobić i się Wami podzielić swoja wersja
Pani M - kuchnia smakowitaklimat Barbie wpasowała się również wegańska opcja sernika 💕 Całość udekorowałyśmy znanymi ciasteczkami w limitowanej, różowej wersji ale spokojnie same ulubione owoce będą tutaj wystarczające. Krótki filmik z przygotowania możesz obejrzeć TUTAJ Składniki (śr. 18cm): Spód - 80-100g czekolady (u nas raw) - 2 grubsze wafle ryżowe Masa z tofu - 200g naturalnego tofu (najlepiej typu silken) - 100g masła z nerkowców
Candy PandasPonieważ jemy także oczami to dzisiaj oczy najedzą się do syta a dodatkowo i brzuch będzie zadowolony. Trochę z nim zabawy, z deserem ale powiedzcie czy
Moje Małe CzarowaniePo zjedzeniu kawałeczka przepadniecie, bo orzeźwiająca pianka arbuzowa naprawdę jest pyszna i delikatna. Kawałek takiej pianki w letnie popołudnie to znakomity pomysł na deser. Robi się
Moje Małe CzarowanieWierzch ozdobiłam śmietanką i borówkami. Moja wersja jest idealna dla osób na dietach nisko - węglowodanowych, z dodatkiem cukru natomiast to doskonały przepis dla zwolenników ciężkich, kremowych serników w stylu nowojorskiego. Z owocami lata - pyszny! Zapraszam do testowania, raz jeszcze z ekscytacją dodam - dobrze być tu ponownie
Kronika PiekarnikaBardzo kremowy i pyszny serniczek na zimno z dużą ilością malin i białej czekolady. Idealny deser na upalny dzień. Spróbujcie koniecznie zrobić ten prosty przepis...Posmakuje
Swojskie jedzonkomleko kokosowe 1 łyżka kakao (surowe) 1 miarka peptydy kolagenowe ((ok. 10 g) lub inna ulubiona odżywka białkowa) 8 kropli stewia w płynie ((u mnie kropelki smakowe o smaku sernika)) kiwi (do dekoracji (opcjonalnie)) kakao surowestewia w płynie (pokruszone do dekoracji (opcjonalnie)) Jajka ugotować na półtwardo i ostudzić. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Podawać z niskowęglowodanowymi owocami i pokruszonym
Modern Cave GirlSłodka, chrupiąca kruszonka to doskonałe wykończenie każdego wypieku. Świetnie nadaje się do drożdżowych babek, jak również serników, bułeczek czy kruchych ciast z owocami. Aby przygotować idealną, maślaną posypkę, skorzystaj ze sprawdzonych przepisów gospodyń. Jak zrobić kruszonkę klasyczną, wegańską bądź z dodatkami? Przepis na tradycyjną kruszonkę Osoby zainteresowane wykonaniem kruszonki zazwyczaj decydują się na klasyczną wersję, która pasuje do większości wypieków
RozdomowionaDziś znów przybiegam do Was z pysznym ciachem! Kokosowe może być? Myślę, że tak! Bardzo łatwe w przygotowaniu i niesamowicie smaczne! Wielbiciele wszelkiego rodzaju ciast kokosowych
Ostra na Słodkoręczny malakser 170 g kalafior (świeży lub mrożony) 25 g białko serwatkowe (lub inna odżywka białkowa) 2 szt. żółtka ((mogą być w proszku)) 5 kropli kropelki słodzące (o smaku sernika) truskawki (lub inne owoce (opcjonalnie)) czekolada gorzka (lub niskowęglowodanowa (opcjonalnie)) Kalafiora ugotować do miękkości, odcedzić. Nadal gorący zblendować z odżywką i żółtkami. Dosłodzić do smaku kropelkami słodzącymi. Deser, Śniadanie Europejska
Modern Cave Girlparu lat. Tytułowe ciasto z owocami miałam okazję spróbować pierwszy raz na działkowym grillu u rodziców mojej przyjaciółki. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą ciast (nie piszę oczywiście o serniku i cieście drożdżowym mojej babci), ale jak częstują to nie wypada powiedzieć „nie”. Mama Lilla poczęstowała, zjadłam. Łomatko i córko. W sekundę znalazłam się na wsi u mojego wujostwa
Kardamonovyroku nie robię nic wcześniej. W tym roku po lekku, jak z czymś nie zdążymy to trudno, z głodu nikt przytomności nie straci. Przed nami wieczorna produkcja barszczu białego, sernika, sałatki jarzynowej, ogarnięcie białych kiełbas, faszerowanych jajek, muszę upiec chleb. I niby wolę sobie robić bałagan w kuchni sama, ale z drugiej strony lubię jak się koło mnie ktoś krząta
Kardamonovydodaje swoje 5 groszy, jak zwykle. Majonez to zawsze odrobina umami, taka jest prawda. Ser twarogowy. Ja używam od wielu lat zawsze tego samego. I do smarowania pieczywa, do serników. To ten serek z Wielunia. Jest najlepszy pod kątem smaku, konsystencji i co ważne, składu. Sos czosnkowy z serka twarogowego świetnie sprawdzi się jako sos do potraw z grilla. Pasuje
Kardamonovy