Udało mi się przygotować ostatni przepis przed świętami na pyszne, lekkie ciasto, które na pewno posmakuje większości osób :) Od razu też chciałam Wam życzyć Wesołych i
Gotowanie...to proste !Propozycja dla tych co chcieliby jedno ciasto, ale trudno im się zdecydować, czy miałby to być makowiec, serniczek, czy może jabłecznik. Tutaj te wszystkie smaki
Cynamonowe szczęścieByć może to już ostatni przepis prze świętami, ale za to jaki ;) Prosty do wykonania i zapewniam że bardzo smaczny, wręcz jak sernikowy obłoczek. Składniki na
Gotowanie...to proste !Żaden wielkanocny stół nie może się obejść bez mazurka. Bez wątpienia to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast tego wiosennego święta. U nas pojawia się zawsze w towarzystwie sernika i drożdżowej baby. Tym razem jest to mazurek czekoladowo-orzechowy, w sumie można by powiedzieć, że jest podwójnie orzechowy, ponieważ orzechy znajdują się w kruchym cieście i również w kremie. Ja wykorzystałam
Kulinarne przygody Gatitywypróbowania przepisu na kurczaka z miodem , który upiekłam w multicookerze, korzystając z opcji Air Fry. Mini serniczki - składniki na około 4 serniczki: * 270 g twarogu sernikowego (użyłam sernika z wiaderka) * 130 g serka ricotta * 1 jajko * 1/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego Dodatkowo: * owoce do dekoracji (u mnie mrożone maliny
Zrób to smacznieOd czterech lat piekę mazurek na każdą Wielkanoc i w tym roku też się pojawi na moim stole świątecznym, to wdzięczne ciasto które możemy dowolnie nadziać
Gotowanie...to proste !powiedzieć, dać. Ja zdążyłam pokazać mu całą siebie od maleńkości po dziewczynę z liceum, która nie miała już sposobności pochwalić mu się pięknym świadectwem maturalnym. Nie skosztował także mojego sernika, którego nauczyłam się piec od babci…W tym jednak danym nam razem czasie zdążyłam okazać mu wdzięczność za wszystko, kim dla mnie był. Zdążyłam przeprosić, jeśli zrobiłam coś
Raj dla PodniebieniaLawendowy aromat tego lata króluje w mojej kuchni. Stanowił wyśmienity dodatek do sernika jagodowego na zimno , a także wykorzystałam go w zwykłych, kruchych ciasteczkach, które czasem robię, gdy akurat kończy się nam w szufladzie zapas zwykłych herbatników. Tym razem do ciasta dodałam aromatyczne kwiaty lawendowe. Balkonowe doniczki bujnie obrodziły, więc pomogły mi w tym wypieku. Maleńkie ciasteczka pachną latem
Raj dla PodniebieniaZawsze lubiłam zapach lawendy, dlatego w tym roku często eksperymentuję z jej…smakiem! Dodaję ją do deserów, moich serników, często używam lawendowego miodu, a ostatnio z dodatkiem lawendy kręcę domowe kremy i masła do ciała. Tym razem ze sklepowej półki zdjęłam brzoskwiniowy dżem z lawendą firmy Łowicz. Lawenda jest wyczuwalna w konfiturze, lecz nie dominuje smakowo. Pomyślałam, że drożdżóki
Raj dla Podniebieniadomowego sadu. Postanowiłam wykorzystać je jak najsmaczniej. Najpierw wstawiłam do wielkiego garnka kilka kilogramów śliwek do smażenia na dżem śliwkowo-czekoladowy, gdyż zakiełkował mi pomysł z wykorzystaniem go do sernika. Potem zagniotłam szybko kruche ciasto, aby na weekend było coś słodkiego. Wybrałam zwykłe kruche ciasto maślane ze śliwkami i płatkami migdałowymi. Do samego ciasta dodałam także cynamon i gałkę muszkatołową
Raj dla Podniebieniaktóry zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem i orzechami Wiśniowa kora dębu Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Migdałowiec z masą budyniową Pijany bakaliowiec Tort makowy z wiśniami i orzechami Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą
Kuchnia MagdaLenyktóry zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem i orzechami Wiśniowa kora dębu Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Migdałowiec z masą budyniową Pijany bakaliowiec Tort makowy z wiśniami i orzechami Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą
Kuchnia MagdaLenyZ rodzynkami czy bez? Oto jest pytanie! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldZ rodzynkami czy bez? Oto jest pytanie! Czytaj więcej »
Ana Mari's world