móc nałożyć kolejną. W między czasie możemy odpocząć lub napić się kawy Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to bardzo lekki i puszysty deser, idealny do kawy. Możnaby go także nazwać sernikiem na zimno, ponieważ masa składa się głównie z sera z wiaderka. Puszysta masa na spodzie herbatnikowim połączona z podwójną warstwą brzoskwiń smakuje naprawdę świetnie. Deser jest lekki i orzeźwiający. PRZEPIS
Przepiski.pldeseru. Składniki: 350 g mandarynek z puszki (waga po odsączeniu), 1/3 szklanki soku mandarynkowego lub pomarańczowego, 1 budyń waniliowy z cukrem, 100 g herbatników maślanych, 400 g serka do serników (z wiaderka), 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 7 łyżek cukru pudru, 300 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej), śmietan-fix (opcjonalnie). Mandarynki odsączyć z zalewy i przełożyć do wysokiego naczynia (kilka sztuk
Świat Domowej KuchniPrzepis z zeszytu mojej mamy, po raz pierwszy własnoręcznie pieczone przeze mnie ciasto drożdżowe. Jest bardzo pożywne i słodsze, niż tradycyjne ciasto drożdżowe. Czas wykonania: 2
KuchniaWeDwoje.plBabeczki bananowe z czekoladą to słodkie czekoladowe babeczki o smaku bananowym polane gorzką czekoladą. Jedne z moich ulubionych i godnych polecenia. Czas wykonania: 45 min Ilość
KuchniaWeDwoje.plKeks na białkach, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii. Szybkie świąteczne ciasto z samych białek i dużą ilością bakalii! Czas
KuchniaWeDwoje.plMigdałowiec to jedno z lepszych ciast jakie jadłam, więc przepis oczywiście musiał się tu znaleźć. Pierwszy raz jadłam to ciasto u mojej przyjaciółki Iwonki, która przywiozła
KuchniaWeDwoje.plPo raz kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na ciasto drożdżowe był do
KuchniaWeDwoje.plDuże babeczki z kawałkami czekolady. Szybki deser dla dzieci i dorosłych. Do tych muffin polecam użyć gorzkiej czekolady, która przełamują słodycz babeczek. Oczywiście jeśli robicie babeczki
KuchniaWeDwoje.plMazurek przekładany masą grysikową. Najlepiej smakuje po 5 – 7 dniach, więc dobrze zrobić go już tydzień przed Świętami:) Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 18
KuchniaWeDwoje.plBabka drożdżowa z rodzynkami, a raczej ogromna baba z dodatkiem rumu! Nie sądziłam, że wyrośnie, aż tak bardzo Na początku martwiłam się, że całość wyleci z
KuchniaWeDwoje.plSzybka i prosta w przygotowaniu pyszna babka marmurkowa! Przygotowanie tej babki nie zajmie Ci więcej, niż 30 minut. Ciasto jest idealna dla osób, które chcą szybko
KuchniaWeDwoje.plBabeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne! Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plMakowiec zawijany to pyszne, ale niestety pracochłonne ciasto. Makowiec po przekrojeniu bardzo oryginalnie wygląda, jest mało słodki i ma bardzo dużo bakalii. Czas wykonania: 4 h
KuchniaWeDwoje.plBabeczki szpinakowe wbrew pozorom smakują jak zwykle babeczki. Kolor zielony to kolor budzącej się wiosny i Wielkanocy, dlatego nie może zabraknąć ich na Waszym świątecznym stole
KuchniaWeDwoje.plBabka wykwintna to pyszna drożdżowa babka z 10 żółtek. Jest przepyszna! Dodatkowo polana adwokatowym lukrem – petarda! Czas wykonania: 4 h (w tym 3 h oczekiwania
KuchniaWeDwoje.pl