To ciasto jest łatwe w wykonaniu nawet dla początkujących kucharek składniki 1/2 kostki margaryny 7 łyżek wody 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki
Moje WyrobyJeżeli są tutaj miłośnicy serników to ten przepis jest w sam raz dla nich! Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt z 5 jajek. Białka ubić +5 kopiatych łyżek cukru, dobrze ubić i dodać żółtka. Z żółtkami delikatnie wymieszać +5 kopiatych łyżek mąki krupczatki i 1 płaska łyżeczka proszku. Serek. 2 litrowe serki waniliowe lub brzoskwiniowe, 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe rozpuścić
Wasze PrzepisyDOMOWA CYTRYNOWA SZARLOTKA Z SEREM. Wszystkie smaki doskonale się łączą. Ciasto :mąka pszenna 500 g margaryna 250 g 1 jajko drobny cukier 110 g śmietana
Smaczne mojezmyłka. Jeśli szukacie ciasta, którym zrobicie wrażenie, z dumą kładąc je na stole - to idealny przepis. Wykonanie kilkuetapowe, ale bez ryzyka popełnienia pomyłki. Kremowa masa serowa, jak z sernika na zimno, intensywnie miodowe w smaku kruche ciasto, wkładka wiśniowo - malinowa. To już trio idealne, ale wplątał się pomiędzy jeszcze jeden, czwarty element - polewa ajerkoniakowa. Procentowo - jajeczny akcent jest
Kronika Piekarnikasię też powinno go skonsumować, bo szybko wysycha. Pozostaje smaczny, ale chrupią w nim już nie tylko orzechy - cały chrupie. Jeśli zostało wam pół paczki rodzynek po pieczeniu świątecznego sernika, paczka orzechów, które nie zmieściły się w świątecznym pierniku, kilka fig, które niewykorzystane pozostaną - upieczcie to ciasto. Jest przyjemne. Jak piątkowy wieczór po pracowitym tygodniu. Dziś mamy piątkowy wieczór. Dlatego
Kronika Piekarnikaciasta. Polewa czekoladowa: 1/4 kostki masła 1 łyżka kakao 2 łyżki mleka 2 łyżki wody 3 łyżki cukru Wszystkie składniki zagotowujemy w rondelku. Odstawiamy na chwilkę i polewamy wierzch sernika. Ciasto wkładamy do lodówki, by masy zastygły. Proponuję poczekać z degustacją na kolejny dzień, niech ciacho ma czas by stężeć i się "przegryźć". Ja czekałam. Na drugi dzień wykrojony słuszny
Kronika PiekarnikaSkromna babeczka. Złośliwcy mogli by ją upchać w kategorię pieczywa, tego ciemnego, zdroworozsądkowego, zdrowszego. Znalazła się w niewdzięcznym towarzystwie na świątecznym stole . Niedopasowana do tradycyjnych, ociekających lukrem mazurków, serników, makowców. Miałam dylemat, wspominać o niej? Tak, ponieważ kolejny jej kawałek o kolorze kawy z mlekiem, popijam właśnie poranną kawą z mlekiem. Nadal pyszna, a to już trzeci jej poranek. Słodka
Kronika PiekarnikaSerniczek jest dość szybki do przygotowania, idealny na deser, słodki, kremowy i bez użycia piekarnika :) Składniki na tortownice 24 cm spód z ciastek: 180 g ciastek/herbatnik
Gotowanie...to proste !Zachęcamy Was do sprawdzenia innych naszych przepisów na takie właśnie desery. Min. pysznego ciasta 3 BIT bez pieczenia , hitu naszego bloga, czyli ciasta Prince Polo bez pieczenia, oraz wyjątkowego sernika Snickers , który będzie ozdobą niejednego przyjęcia i uroczystości. >>Podane wartości cukru w masach są orientacyjne. Należy każdą masę przed wyłożeniem sprawdzić i dostosować do własnych upodobań
Kuchnia Na WypasieSzarlotka to jedno z najpopularniejszych polskich ciast, które obok sernika i makowca regularnie pojawia się na naszych stołach, zarówno tych codziennych, jak i świątecznych. Podobnie jak inne ciasta szarlotkę można zrobić na różne sposoby. Na moim blogu znajdziecie już sporo przepisów na różnego rodzaju szarlotki i szczerze mówiąc, myślałam, że już innej nie da się zrobić, a jednak... Jest
Waniliowe Improwizacjeprzyjęcia nie tylko dla dzieci. Ułożone w stosik i zapakowane w celofan, będą świetnym prezentem lub niespodzianką dla przyjaciół i znajomych. Można zrobić z nich nawet spód do sernika. ________________________________________________________ SKŁADNIKI 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 50 g gorzkiego kakao 50 g cukru/cukru pudru 100 g masła, zimnego 3 łyżki zimnej wody OPCJONALNIE: 2 łyżki melasy
cool and mintyZawsze wraz z nadejściem chłodów częściej w swojej kuchni sięgam bo „cięższe smaki”. W wypiekach goszczą orzechy, gorzka czekolada, kawa czy też większa ilość
Ostra na SłodkoKlasyczna szarlotka – jedno z najpopularnieszych ciast (jedno z moich ulubionych zaraz obok sernika i murzynka XD ). Ten przepis jest bardzo prosty i klasyczny. Piekę ją odkąd pamiętam zawsze smakuje wybornie! Kluczem do pysznej szarlotki są oczywiście jabłka – najlepiej wybrać te lekko kwaśne lub kwaśne, które nie puszczają dużo soku. Niestety nie podzielę się z Wami nazwą moich ulubionych
PatiGotujeByły Przemka imieniny i chciałam Mu zrobić coś lekkiego a zarazem pysznego do kawy. Szybki przegląd lodówki i już wiedziałam. Pianka wyszła bardzo lekka, puszysta, konsystencją
Moje Małe CzarowanieBardzo łatwe i smaczne ciasto kruszonkowe z masą serową. Od typowego ciasta kruchego różni się przede wszystkim prostszym sposobem wykonania. Nie trzeba go schładzać, wałkować, czy
Arabeska waniliowa