chleb - 26176 przepisów (strona:1002/1746)

Placki z mąki kasztanowej 121

Placki z mąki kasztanowej to pomysł na pyszne śniadanie lub kolacje. Znacie mąkę kasztanową? Na blogu znajdziecie przepis z jej użyciem na Ciastka z maki kasztanowej i Chleb z maki kasztanowej – zapraszam do wypróbowania! Dla mnie to kwintesencja jesieni! Zapraszam Was też do innych jesiennych wpisów: Ciasta jesienne 85 przepisów 100 pomysłów na jesienny obiad Surówki jesienne PRZEPIS

Dorota Smakuje
Delikatna mielonka z kurczaka i szynki 104

przygotowana w domu zawsze będzie o wiele lepsza niż ta ze sklepu. Mielonka z kurczaka i szynki jest mięciutka, wilgotna i bardzo aromatyczna. Polecam szczególnie z domowej roboty chlebem ;-) Przepis przygotowany w oparciu o domowy szynkowar. Składniki: 60 dag piersi z kurczaka, 30 dag szynki, 10 dag słoniny, 1 łyżeczka soli peklowej (z małą górką), biały pieprz do smaku

Świat Domowej Kuchni
Kanapki z kozim serem i figami 98

domowy cheeseburger –  stek z sosem whisky –  makaron ze szparagami –  sałatka ze szparagami i jajkiem KANAPKI Z KOZIM SEREM I FIGAMI PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – pieczywo – chleb lub bagietka (zrób pyszne bagietki z mojego przepisu) – miękki ser kozi – świeże figi – płynny miód PRZYGOTOWANIE: Kromki pieczywa posmaruj kozim serem, dość hojnie, powinno być go sporo. Figi pokrój

nietylkopasta.pl
Sałatka z Kurczakiem i Miodowym Sosem Winegret 108

talerzu. Dodać ostudzonego kurczaka. Posypać sałatkę startym serem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki sosu dokładnie wymieszać  i polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Podawać z opiekanymi kromkami chleba lub prozaikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Wam jaka sałatka z kurczakiem smakuje najbardziej? Jaką najczęściej przygotowujecie w swoich domach? Koniecznie napiszcie jaka sałatka z kurczakiem należy do waszych ulubionych Artykuł Sałatka

Przepiski.pl
Kozieradka – zdrowa przyprawa 104

kozieradki można namoczyć i wyhodować z nich kiełki. Kozieradka ma słodki, orzechowy smak z nutą goryczy. Znajdziecie ją głównie jako składnik przyprawy curry.Warto ją jednak dodać również do wypieków, chleba i ciast. Właściwości odżywcze kozieradki Kozieradka jest bogata w białko i błonnik pokarmowy. To właśnie błonnik poprawia pracę żołądka i zwiększa metabolizm. Podobnie jak wszystkie pokarmy bogate w błonnik, nasiona

codojedzenia
Swojski smalec ze skwarkami z boczku 123

wszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba. Jeszcze tylko kawałek kiszonego ogórka i idealna, chłopska przekąska gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojski smalec ze skwarkami z boczku 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość

ProstePesto.pl
Kurkuma w daniach – 25 przepisów 136

kurkumą   Koktajl ze szpinakiem   Zupa kalafiorowa z imbirem i kurkumą   Curry z kalafiora   Curry z młodych ziemniaków   Złota owsianka wzmacniająca odporność   Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami   Słodkie bułeczki – przepis   Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki   Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa  Ogórki kanapkowe

Dorota Smakuje
Budyń jaglany z dynią i pastą sezamową 178

szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku  Pure z dyni: dynię piżmową obieram, kroję w kostkę i gotuję na parze. Miksuję.  Wykorzystuję do ciasta, chleba i deserów a resztę zamrażam wystudzone. Kaszę gotuję w mleku migdałowym ok. 15 minut. Miksuję na gładko, dodaję tahinę, pure z dyni, przyprawy i dosładzam miodem. Przekładam do naczyń

AZgotuj!
Sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem 89

dressing. Przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i wszystko mieszamy. Podajemy z kromką najlepiej żytniego chleba. Smacznego! Jadacie często sałatki i ryby? Mam nadzieję, że tak! Zarówno warzywa jak i ryby to kluczowe elementy zdrowej diety. Pomimo tego, że dużo mówi się teraz o zanieczyszczeniu wód

Natka Pietruszki
Różne oblicza włoskiej pizzy 122

Polsce focaccia. Mało kto wie, że to tak naprawdę bardzo mocno zmodyfikowana wersja pizzy, która jest jedzona w Genui na praktycznie każdy posiłek i często traktowana jest jako zamiennik chleba. W przeciwieństwie do każdej innej, klasycznej pizzy, focaccia nie jest podawana z sosem oraz piecze się ją z niewielką ilością dodatków, na przykład z oliwkami lub suszonymi pomidorami, świeżymi ziołami

CookMag
Zaplanuj obiady na cały tydzień 151

laktozy. Agnieszka zjada płatki kukurydziane z jogurtem i owocami. Miłosz je w przedszkolu:) Na przekąskę mamy w lodówce humus własnej roboty, który przegryzamy warzywami (marchew, rzodkiewka) i ciemnym chlebem, który upiekłem w weekend. Życzymy smacznego tygodnia! Artykuł Zaplanuj obiady na cały tydzień pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Racuchy – pampuchy drożdżowe z jabłkami 122

Przypominamy więc przepis na proste, pyszne, puszyste racuszki drożdżowe, na które bez wątpienia przyjdzie niejednemu z Was dziś ochota Polecamy i zapraszamy! Zobacz też nasze pyszne zapiekanki z chleba tostowego RACUCHY – PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka 2 jajka 40 g drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli

Kuchnia Na Wypasie
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 99

filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego sok z cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz Piracka ryba – przygotowanie: Przygotowanie łososia rozpoczynamy dzień wcześniej : W misce wymieszaj śmietanę, miód, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięte ząbki czosnku oraz kromki

Moja Delicja
Domowa Lutenica – sos z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami 112

naszej spiżarni, i obok domowych przetworów z pomidorów, będzie musiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać 🙂 Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli

Moja Delicja
Mięso drobiowe w słoikach 693

Mięso drobiowe w słoikach to nie lada przysmak, pachnące i bardzo smaczne. Świetnie smakuje z pajdą chleba, bardzo fajny pomysł na przechowanie mięsa na daleką podróż czy na wczasy pod chmurką. Na moim blogu możecie znaleźć również przepis na mięso wieprzowe w słoikach, również pyszne i aromatyczne. Przygotowane w ten sposób mięso można przechowywać dłuższy [...] Artykuł Mięso drobiowe w słoikach

Pieprzyć z Fantazją