chleb - 26176 przepisów (strona:1000/1746)

Kapuśniak domowy 104

skwarkami cebulą oraz mięsem obranym z kości. Kapuśniak posolić, dodać świeżo zmielonego, czarnego pieprzu i ewentualnie tymianku. Gotowy domowy kapuśniak na wędzonych żeberkach przelać do wazy. Podawać z chlebem lub ugotowanym żółtym grochem. Mam nadzieję, że przepis na domowy kapuśniak spodoba się Tobie i twojej rodzinie :) Korzystaj z niego i ulepszaj go koniecznie 😊 Miłego gotowania! :) Domowy kapuśniak z kiszonej kapusty

Moja Książka Kucharska
Chrupiąca granola z orzechami. 104

kwas foliowy. Składniki mineralne to: fosfor, wapń, żelazo, magnez, cynk, mangan, sód. Poza tym zawierają błonnik, białko, tłuszcze. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem

Zdrowy Styl Joanny
Chlebek ziołowy 112

Chlebek ziołowy jest idealny na spotkanie ze znajomymi. Podany zaraz po upieczeniu, będzie świetnym dodatkiem do sałatek . Chlebek najlepiej jest podać zaraz po upieczeniu, kiedy jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry z mąki gryczanej 96

mąki jaglanej , wytrawne gofry meksykańskie oraz gofry ziemniaczane , a teraz przyszedł wreszcie czas na gofry z mąki gryczanej . Jest to bardzo specyficzna mąka, z której można wyczarować również chleb gryczany , który jest moim ulubionym bezglutenowym pieczywem! Sam przepis na gofry z mąki gryczanej jest bardzo prosty do wykonania. Wystarczy mieć kilka minut wolnego czasu, blender aby składniki dobrze się połączyły

Blendman
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 114

pozostały soczyste i aromatyczne, jednym słowem - perfekcyjne.  Pizza jak we Włoszech? Tak, i to w dodatku z grilla! Na kamieniu możemy upiec nie tylko pyszną pizzę, ale również chleb, bułki, focaccię oraz inne pieczywo.    Wśród akcesoriów GBS jest także żeliwny kociołek Dutch Oven z pokrywką, o pojemności 6,5 litra. Przygotować można w nim solidną porcję gulaszu

Obiad gotowy
Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku 109

jaglanej Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Ciasto bananowe Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Kotlety z buraka i kaszy jaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Chaczapuri adżarskie

WegePrzepis
Pizza na grillu? To możliwe z systemem GBS! 120

naleśników wkład do gofrów i kanapek – jedna strona pozwala na przygotowanie gofrów, a druga grillowanych kanapek stojak do drobiu – dzięki niemu można przygotować pysznego kurczaka oraz… chleba i ciast! ruszt Sear Grate – do przygotowania znakomitych steków z charakterystyczną kratką wok – do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, smażenia frytek czy przygotowywania zup Przede wszystkim ruszt

Pasja Smaku
Szybka sałatka z paluszków surimi 139

Pyszna, prosta do zrobienia z kilku składników. Pikantna od czosnku i chrupiąca od kalafiora no i paluszki krabowe - surimi które uwielbiam - do tego grzanka z chleba tostowego i można zaczynać imprezę.... polecam na każdą okazję

Swojskie jedzonko
Pasta ze szprotek i rolmopsy na imprezowy stół 104

dość wyrazistym smaku, lekkostrawne. Jada się je zazwyczaj smażone w panierce lub saute, wędzone, suszone, w sosie, np. warzywno-pomidorowym. Sa tez idealnym składnikiem różnego rodzaju past do chleba.       Pasta ze szprotek Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 250 g szprotek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku  olej do smażenia 1 jajko na twardo 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Kulinarne przygody Gatity
Sylwestrowe przekąski 176

szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini sucharki imprezowe – pyszne Przekąska śledziowa Śliwka owinięta boczkiem Twisterki z ciasta francuskiego z serem i pietruszką Roladki z chleba tostowego Przekąski na ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami

Smaki Na Talerzu
Szybkie przekąski i przystawki na imprezę 709

Koreczki w stylu włoskim : bagietka, salami, ser mozzarella lub dobry żółty ser, pomidorki koktajlowe  Koreczki owocowe : plasterek banana, plasterek kiwi i winogrono zepnij wykałaczką Koreczki śledziowe : ciemny chleb, śledzie w oleju, ogórek konserwowy lub kiszony, plasterek papryczki chili Koreczki serowe : ser camembert, oliwki lub winogrona, orzechy włoskie lub orzechy pekan Koreczki z kabanosem : ulubione kabanosy, żółty ser np. Gouda

Cztery Fajery
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem 91

razu dodajemy majeranek i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak jak Wam pisałam we wstępie, ja tego nie robię. Wolę doprawić sobie wszystko już na chlebie. Artykuł Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pieczona polędwiczka wieprzowa / Baked Pork Tenderloin 102

Polędwica pieczona na kanapki powinna być całkowicie wystudzona i dobrze schłodzona w lodówce. Zimne mięso da się łatwo pokroić na cieniutkie plasterki - idealne do domowej bułki lub domowego chleba. Polędwica na obiad najlepiej smakuje z sosem cebulowym, który łatwo przygotujemy z upieczonej z polędwicą cebuli. Jeśli wolicie, możecie podać mięso z innymi ulubionymi sosami, ciepłymi lub zimnymi. Taka polędwica

Lekcje w kuchni
Chałka 132

Delikatna, maślana, rozpływająca się w ustach. Moja córka nigdy nie może się doczekać aż ostygnie (zwłaszcza tej malutkiej – specjalnie dla niej). Wykonana bez maku nadaje się idealnie do chleba w jajku na następny dzień lub w jajku i soku pomarańczowym…. Pychota! Składniki: 550g mąki pszennej 100g masła 30g świeżych drożdży 350 ml mleka w temperaturze 40 stopni

Mohiella
Resztki ze świąt – tarta z kapustą wigilijną 110

zagospodarowanie nie zjedzonej kapusty wigilijnej to tarta na lekkim, drożdżowym, śródziemnomorskim pieczywie, bardzo podobnym do ciasta na pizzę. Naszym zdaniem idealnie pasuje do kapusty, którą przecież często zagryza się chlebem. Na wierzch kapusty kładziemy cienko pokrojone plasterki ziemniaka, wcześniej chwilę blanszowane we wrzątku, żeby nieco zmiękły. P oznaj 10 zasad udanego mrożenia – żeby sprawdzić, jak dobrze zamrozić jedzenie

Niedzielny kucharz