Ciasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCiasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzależności od pory roku zmieniają się dodatki. Aktualnie w sezonie są pomidory soczyste i kurki pachnące. Szybkie, proste śniadanie od którego nie można się oderwać. Szakszukę podaję z chlebem żytnim na zakwasie który sama piekę. 4 pomidory lima 4 jajka 20 dkg kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz oregano, bazylia suszona natka pietruszki
wesoła kuchniauwielbiam naturalne! ) + micha pełna chrupiących bakalii – mnóstwo orzechów, rodzynki, sezonowe owoce i płatki owsiane. Dziś poranki są zdecydowanie bardziej urozmaicone! Świeże pieczywo ( niedawno nawet zaczęłam piec swoje chleby – co prawda jeszcze nie ma się czym chwalić na blogu, ale smakują całkiem nieźle! ), sery, wędliny, no i oczywiście warzywa, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Zainspirowana współpracą z marką
Ostra na Słodkoprzykryte. Odstaw do lodówki na minimum 24 godziny. Rada: tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce nawet kilkanaście dni. Najlepsze są jednak po około trzech. Najlepiej smakują ze zwykłym chlebem. Artykuł Śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze ze słoika. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskaczasów studenckich gdy mieszkałam w Polsce, pracowałam w jednej z lepszych restauracji w Poznaniu. Na początku wiadomo, zmywak, a później zajmowałam się pomaganiem w cukierni, czyli pieczenie ciast, chleba, deserów. Stamtąd też Artykuł Crème brûlée pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!sezon grypowy niestety na horyzoncie, więc warto sięgać po sprawdzone i naturalne sposoby walki z przeziębieniem. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy miód. Herbata z miodem, miód na chlebie, miód do wypieków i… śniadaniowe placki lub naleśniki skąpane w pysznym miodzie. Koniecznie spróbujcie. Naprawdę polecam! A gdzie kupić dobrej jakości miód? Zajrzyjcie do Pasieki Miodowe Wzgórze Pasieka Miodowe
Słodkie okruszkiBułka paryska zwana w innych regionach również bułką wrocławską, kielecką czy też angielką, to domowe mięciutkie pieczywo idealne na kanapki czy grzanki. Kształtem przypomina bochenek chleba, a jej długość to w oryginale ok. 30 cm. Moja bułeczka dz Artykuł Bułka paryska pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Ostatnio kupiłam garnek żeliwny w celu wypieku chleba na prawdziwym zakwasie. Ale taki garnek przecież nie tylko do tego się przydaje. Idealnie nadaje się do przygotowania na przykład karkówki zapiekanej w piekarniku, która wychodzi bardzo mięciutka Artykuł Duszona karkówka pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!dopraw. Wyłącz ogień, wrzuć posiekaną natkę pietruszki i zostaw pod przykryciem na jakąś godzinę, aby wszystkie smaki się przegryzły. Rada: bogracz wegański tradycyjnie podaliśmy z krążkami świeżej cebuli i chlebem. A jeśli szukacie tradycyjnego przepisu na bogracz, oczywiście służymy pomocą: Oryginalny bogracz ma być właśnie taki. Jak zrobić krok po kroku? Artykuł Bogracz bez mięsa. Wychodzi równie pyszny. Przepis wegański
Kulinarna Polskapomidor malinowy, łyżeczka nasion sezamu niełuskanego, szczypta chilli (o tym, dlaczego warto stosować ostre przyprawy pisałam tutaj ), łyżka masła klarowanego do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw opiekamy w tosterze chleb na tosty. Oczywiście możemy zjeść także kromkę pieczywa żytniego lub swojego ulubionego W tym czasie na patelni z rozgrzanym masłem przygotowujemy sadzone jajko. Na gotową grzankę wykładamy plaster polędwicy, a następnie
Natka Pietruszkigrzybowy? Taki sos idealnie dopełni każdy obiad, każde mięso jak krucha polędwiczka czy delikatna pierś z kurczaka uzyska wyjątkowy smak. Albo po prostu można go spałaszować z pajdą świeżego chleba na kolację lub wbić jajka i zrobić jajecznicę. Ja uwielbiam takie proste rozwiązania. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNie wyobrażam sobie życia bez pieczywa, bez kanapek, tostów itp. Oczywiście nie wyobrażam też sobie jeść kanapki cały czas z tymi samymi dodatkami. Tym razem przepis
dom-agi.plprzygotowana w domu zawsze będzie o wiele lepsza niż ta z sklepu. Mielonka z kurczaka i szynki jest mięciutka, wilgotna i bardzo aromatyczna. Polecam szczególnie z domowej roboty chlebem ;-) Przepis przygotowany w oparciu o domowy szynkowar. Kurczaka, szynkę i słoninę zmielić maszynką do mielenia mięsa. W 30 - 40 ml wody rozpuścić sól peklową i dodać do mięsa. Doprawić białym
Świat Domowej Kuchniwieczoru na kuchni pokończyły się składniki, a zamówienia wciąż spływały, wtedy włoski kucharz połączył to, co miał pod ręką. I tak w sałatce znalazły się sałata rzymska, grzanki z chleba i płatki parmezanu, a całość polana mocno czosnkowym dressingiem na bazie oliwy i dużej ilości pieprzu. Często podawana z surowym lub gotowanym na miękko jajem, podbiła podniebienia klientów. Dziś wersji
Kuchnia w Słońcu Skąpana