Ciasto Góra Lodowa to pyszne ciasto na kakaowym biszkopcie z kremem budyniowym i uwieńczone polewą z mleka w proszku. Ciasto Góra Lodowa jest hitem na każdej
Do Garów!Tiramisu jest to jeden z najbardziej znanych włoskich deserów. Bazą jest serek mascarpone i żółtka jajek. Deser ten nie jest wcale tak skomplikowany w wykonaniu jak
Do Garów!Cielaczek to ciasto kakaowe z serem. Jego nazwa wynika z wyglądu, ponieważ jest tak samo łaciate jak cielaczek, bardzo przypomina to ciasto popularną Izaurę, ale tylko
Pieprzyć z FantazjąDawno nie było u mnie pysznego sernika 😍 . Ten jest wyjątkowy, lekko kwaskowy bo ze śliwkami. Uważajcie, na jednym kawałku może się nie skończyć 😂😍 Ciasto kruche: 25 dag mąki 15 dag cukru 20 dag masła 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1kg zmielonego sera 1 budyń waniliowy
Niespełnione zdolności kulinarneNie wiem jak Wy, ale ja już czuję ta zbliżającą się wielkimi krokami jesień za oknem! A co za tym idzie i na blogu zacznie gościć
Ostra na SłodkoSkładniki: ciasto: 4 jajka 250 g mąki 200 g powideł śliwkowych 1/2 szklanki erytrytolu 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka przyprawy do piernika po pół łyżeczki
czarrna od kuchni26 i 27 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoDzisiaj przepis na pyszne ciasto serowo-piernikowe. Zachęcam do użycia przyprawy piernikowej własnoręcznie przygotowanej. Przepis znajdziecie na blogu. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto serowo-piernikowe
To co lubię - gotuję i polecamDelikatne, kremowe, przekładane ciasto z dodatkiem brzoskwiń. Biszkopt przekładany masą budyniową i masą serową. Ciasto, którego zrobienie wymaga odrobinę więcej pracy, ale zapewniam Was, że efekt
To co lubię - gotuję i polecamkremowa w smaku. W wersji oryginalnej podawana jest zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami lub skórką pomarańczową. Jest bardzo łatwa do zrobienia i z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom serników i deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pascha wielkanocna Składniki 3 l mleka 2% lub 3% 1 litr kwaśnej śmietany 18% lub 24% 9 żółtek 180 g cukru pudru
To co lubię - gotuję i polecamsię na pizzy lub jako dip. Rodzynki w sosie nadają mu delikatnej i naturalnej słodyczy, która wspaniale współgra z ostrą, wędzoną papryką i octem balsamicznym. Nie lubisz ich w serniku? Tutaj je pokochasz! Oczywiście sos możesz zrobić w większej ilości, przelać do słoiczków i zapasteryzować. Lubisz paprykę? A może po prostu masz jej nadmiar? Zobacz koniecznie mój wpis jak zrobić
BlendmanJesienne maliny kusząco zerkają z krzaczków i pojemników na straganach, więc jak tu nie zrobić z nimi ciasta? Tym razem wymyśliłam sobie serniczek z serków
Cynamonowe szczęścieSkończyliśmy serię truskawkowych przepisów, a rozpoczynamy malinowo-borówkową! Będzie pysznie – obiecuję! Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia, które moja Mama nazwała
Ostra na SłodkoOrzeźwiające ciasto o pięknych, pastelowych kolorach. Doskonały letni deser do kawy z przyjaciółmi. Moi znajomi byli zachwyceni smakiem tego ciasta, każdy prosił o dokładkę. Możecie użyć
Smakołyki Asi