Skyrniki w pięknym jesiennym kolorze, z dodatkiem śliwek i pestek owocu granatu. Deser bez dodatku cukru - można dosłodzić np. miodem. Składniki: pół dyni Hokkaido, 150
Lena GotujeDziecko złote robi kolejny stopień wyzwania dla nastolatek pod patronatem organizacji dobroczynnej Duke of Edinburgh Tym razem w przeciągu roku akademickiego trzeba skompletować 6
Lejdi of the housePrzepis podpatrzony przeze mnie na kilku blogach, który czekał wiele miesięcy na przetestowanie. A, że ostatnio sporo było u mnie serników i ciast bez pieczenia, przyszła mi dla odmiany ochota na ciacho z jabłkami. I to takie, którego jeszcze nie piekłam. Jednym z blogów, gdzie znajdziecie przepis na to pyszne ciasto jest blog Krystyny - i tego przepisu się trzymałam ( tutaj
Walijskie Pichcenietakie jak tarty cytrynowe, szarlotki, tartaletki czy quiche nie byłyby tym samym bez idealnie kruchego spodu. Ciasto to jest również popularne w przygotowywaniu ciasteczek, pasztecików, a nawet spodu do sernika. Podsumowanie Kruche ciasto to podstawa wielu klasycznych przepisów, które cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie. Jego prostota, a jednocześnie wszechstronność sprawiają, że każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, może cieszyć
RafalCookJeśli spotkacie w marketach plantany to kupujcie, niech dojrzeją a potem zajadajcie ze smakiem. Na słodko albo a ostro. Plantan wizualnie to taki banan tylko że
Moje Małe Czarowaniesprawi, że z pewnością nie będą stały długo na półce. Dobrze przygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek, kruchych rogalików, pączków, naleśników, sernika (jako polewa), warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego, nadzienia w drożdżówkach. Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować marmolady, dżemy lub inne
RozdomowionaPyszny serniczek a właściwie jogurtowiec zrobiony na bazie gęstego jogurtu greckiego. Masa jogurtowa o smaku waniliowym wspaniale komponuje się z chrupiącym ciasteczkowym spodem i świeżymi borówkami
Słodki BlogBardzo pyszne ciasto. Trochę pracochłonne ale warto. Polecam Spód – Składniki wymieszać i uformować kulkę. Godzinę chłodzić w lodówce. Następnie rozłożyć na dnie formy wyłożonej pergaminem
Kuchnia PokoleńPrzepis nie jest jakimś moim odkryciem, gdyż pochodzi ze starego zeszytu z przepisami i ma jakieś 20 lat. Większość osób pewnie doskonale zna to ciasto
Pani na deserKolejna letnia niedziela z wariacją na temat sernika na zimno. Dziś w wersji szarlotkowej tarty. Cynamonowej, niezwykle delikatnej. Trójwarstwowej, na orzechowym biszkopcie, mięciutkiej i lekkiej. Wykrojenie jednego, stabilnego kawałka i położenie go w sposób fotogeniczny na talerzyku - nie jest proste. W tym jej urok, to nie tort, to kremowy, pyszny deser, bez cukru, a przepełniony subtelną, cynamonową
Kronika Piekarnikachrupiące paluszki do maczania. Idealne rozwiązanie na szybki posiłek w biegu. Zastosowanie w Kuchni Ciastka Biscoff znalazły swoje miejsce w wielu przepisach kulinarnych. Można je stosować jako spód do serników, dodatek do ciast i tart, a nawet jako dekorację do deserów. Krem Biscoff jest często wykorzystywany jako nadzienie do ciastek, muffinek, a także jako polewa do lodów i innych deserów
RafalCookOto propozycja na pyszny deser sernikowy z truskawkami, idealny na lato. W smaku jest lekki, orzeźwiający i odpowiednio słodki. Artykuł Deser sernikowy z truskawkami pochodzi z
Kulinarne CudaŁatwy serniczek o pistacjowym smaku z dodatkiem truskawek, to właśnie mój słodki prezent dla wszystkich mam z okazji ich święta :) Składniki (tortownica 18-20 cm): około
Delicious Placedrodze też Eurowizja...no i długo oczekiwana książka Kamila Hajduka pt. Ziemia kryształów tom 1. Właśnie zabieram się za czytanie,a Wy w tym czasie delektujcie się mega orzeźwiającym sernikiem cytrynowym. Arek Gie Składniki: 20 sztuk herbatników (petitki) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego z cytryną 6 jajek 2 opakowania
R'n'G KitchenPrzepis na pyszne Ciasto Drożdżowe z Serem i Truskawkami , które szybko znika z talerza. Miękka, puszysta masa drożdżowa, delikatny ser twarogowy, słodkie truskawki i cytrynowy lukier
RITA food channel