chleb - 26516 przepisów (strona:979/1768)

Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli 97

polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki. Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli, składniki: 5 sztuk, czerwona cebula 2-3 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielone w cieście francuskim 152

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Jajka sadzone na pomidorach 88

Można użyć także do tego dania małych pomidorków koktajlowych. Do jajek na pomidorach dodaję także czosnek, cebulkę oraz odrobinę ostrej papryki i chili. Są pyszne, szczególnie z kromką świeżego chleba, posmarowaną masłem. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na śniadania z jajkiem: Szakszuka z soczewicą Szakszuka z cukinią Jajko sadzone w papryce Jajka sadzone na boczku Przepis na jajka sadzone na pomidorach

Kuchnia Bazylii
Najlepsze śledzie marynowane z cebulą i pietruszką 96

słodko-kwaśnej konfiturze z cebuli czerwonej powodujemy, że smaki się doskonale równoważą. Te marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , tartinkach z ciemnego chleba lub na pumperniklu, tak jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryby na Wigilię? 5 tradycyjnych i bardziej nowoczesnych propozycji 117

zamrozić i z powodzeniem użyć w swojej potrawie. W Wigilię pojawia się na stole w dwóch zasadniczych odsłonach: jako smażone w bułce dzwonko lub filet na maśle , podawany z chlebem i chrzanem oraz klasyczny karp galarecie w wytrawnej szarej zalewie z cebulą krojoną w paski. Obie potrawy mają niezliczoną liczbę wariantów, lecz tylko dwie powyższe korzystają z przymiotu klasycznych. Karp

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania