kratce. Pain Auvergnat na blogach: Akacjowy blog Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Moje małe czarowanie Ogrody Babilonu Rodzinnie roślinnie Tajemnice smaku Zacisze kuchenne The post Pain Auvergnat – chleb lub bułki z regionu Owernii we Francji first appeared on Tajemnice smaku
Tajemnice SmakuUwielbiam paprykę i kocham peperonatę. Idealna z samym chlebem, idealna sama czy z paluchami drożdżowymi, z czym lubicie. Dobra oliwa, pachnąca papryka i prawie wszystko gotowe. Polecam zróbcie także jako dodatek do mięsa, będzie znakomita. Paparonata. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybki, bezglutenowy i bogaty w białko chlebek dla wszystkich którzy w nowym roku postanowili żyć zdrowiej. Warto go wpleść do swojej diety chociażby jako awaryjny chleb kiedy nie che nam się iść do sklepu lub piec 2 godziny. Składniki: 2 szklanki mąki z ciecierzycy 300 ml wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/4 szklanki oleju
Mohiellakarmenolizowanymi brzoskwiniami Danie Śniadania Kuchnia Polska Porcje 2 porcje Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Francuskie tosty 1/2 szt. chałki/ ciasta drożdżowego (lub 8 kromek chleba tostowego) 1 szt. jajka 100 ml mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej (ekstraktu waniliowego) Karmelizowane brzoskwienie 2 szt. brzoskwiń (świeże lub twarde z puszki) 3 łyżki miodu 1 łyżeczka
Wypieki i Rumieńce