chleb - 26176 przepisów (strona:982/1746)

Najlepsze śledzie marynowane z cebulą i pietruszką 59

słodko-kwaśnej konfiturze z cebuli czerwonej powodujemy, że smaki się doskonale równoważą. Te marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , tartinkach z ciemnego chleba lub na pumperniklu, tak jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryby na Wigilię? 5 tradycyjnych i bardziej nowoczesnych propozycji 84

zamrozić i z powodzeniem użyć w swojej potrawie. W Wigilię pojawia się na stole w dwóch zasadniczych odsłonach: jako smażone w bułce dzwonko lub filet na maśle , podawany z chlebem i chrzanem oraz klasyczny karp galarecie w wytrawnej szarej zalewie z cebulą krojoną w paski. Obie potrawy mają niezliczoną liczbę wariantów, lecz tylko dwie powyższe korzystają z przymiotu klasycznych. Karp

kuron.com.pl
Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska – na co zwrócić uwagę 76

przyjmuje się za wartość standardową (około 75-90 mg). Dobrze zbilansowana dieta roślinna powinna być bogata w żelazo. Dobrym jego źródłem są:. Suszone pomidory, soczewica zielona gotowana, orzechy nerkowca, chleb razowy, fasola biała gotowana, szpinak surowy, nasiona słonecznika, ciecierzyca gotowana, brokuł gotowany, rodzynki, pistacje. Dzienne zapotrzebowanie różni się wśród mężczyzn (10mg) i kobiet (18mg). Aby dostarczyć do organizmu, selen powinniśmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paszteciki z kapustą 71

świąt lub imprezy? Oczywiście, warto włączyć okap lub uchylić okno w czasie gotowania, jednak czasem można je wspomóc naturalnymi metodami. Chcąc pozbyć się zapachu gotowanej kapusty, sięgnij po… chleb razowy. Wystarczy wrzucić ją do garnka, aby złagodzić nieco intensywny aromat. Podobny efekt dają orzechy włoskie. A jeśli jest już po fakcie, wsyp na gorącą patelnię mieloną kawę. Po kilku

okolicepalnika.pl
Kanapki gofrowe 124

Gofry wytrawnej wersji. Polecam jako zamiennik chleba. Są pyszne, syte i lekkie. Dodatki możecie użyć jakie macie w lodówce. Pastę z pomidorów można zrobić samemu, wystarczy zmiksować pomidory suszone z zalewy oleju.     ciasto na gofry: 6 sztuk 140 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g pasty warzywnej z ciecierzycy szczypta soli 50 g masła

wesoła kuchnia