mielone - 47549 przepisów (strona:980/3170)

Pęczotto z porem i pieczarkami FIT 82

jedna porcja to ok. 316kcal, B: 25g, T: 6,2g, W: 39,8g. Składniki: – 750ml bulionu warzywnego (750ml wody + 1,5 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 400g mięsa mielonego z piersi indyka – 230g kaszy pęczak – 150g pieczarek – 1 por – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju Dodatkowo: po 2 łyżki: posiekanej natki pietruszki i tartego parmezanu Bulion zagotowujemy. Pęczak płuczemy

Be Fit Be Strong
Zupa lasagne z mięsem mielonym i pomidorami 69

Artykuł Zupa lasagne z mięsem mielonym i pomidorami pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Pulpety indycze w sosie pieczarkowym 66

łyżek mąki 250 g pieczarek 50 g masła 1 łyżka lubczyku 2 łyżki słodkiej śmietany 18% Sól, pieprz     Przygotowanie:     Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę. Mielimy na średnich oczkach. Następnie mielimy drugi raz, na najmniejszych oczkach, z dodatkiem kilku kostek lodu. Masę, przy pomocy dłoni, napowietrzamy (oklepujemy) z dodatkiem soli, pieprzu i żółtka. Z masy formujemy pulpety

R'n'G Kitchen
Pulpety z indyka nadziane mozzarellą z sosem marinara i pieczonymi szparagami FIT 140

spróbujcie! Przepis na 4 porcje, 1 porcja (3 pulpeciki + sos) to około 310kcal, B: 29,4g, T: 18,5g, W: 7,3g. Składniki na pulpeciki (12 sztuk): – 500g mięsa mielonego z indyka – 85g mozzarelli mini – 20g parmezanu, tartego – 1 jajko – 1 pęczek natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju – 1 płaska łyżeczka soli – ½ łyżeczki pieprzu – ½ łyżeczki oregano – ½ łyżeczki

Be Fit Be Strong
Zupa lasagne z mięsem mielonym i pomidorami 81

Artykuł Zupa lasagne z mięsem mielonym i pomidorami pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
spaghetti bolognese 107

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 g makaronu spaghetti 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 -2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy lub oleju po 1-2 łyżeczki suszonego oregano, bazylii, tymianku sól, pieprz dodatkowo: starty ser np. grana padano świeże listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
Racuchy ziemniaczane z farszem mięsnym 106

duże ziemniaki 4 pełniejsze łyżki mąki pszennej 4 pełniejsze łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1/2 szklanki mleka sól, pieprz, olej do smażenia Składniki na farsz: ok 250 gram mięsa mielonego wieprzowego 3/4 szklanki śmietany 30% pół pęczka szczypiorku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie farszu: do miski robota przełożyłam mięso, zalałam śmietaną i dokładnie zmiksowałam. Doprawiłam solą

Blog kulinarny S9.PL
Kotleciki wołowe z cukinią 106

zjeść coś innego niż kotlet schabowy. I stąd pomysł na delikatne wołowe pulpeciki z dodatkiem cukinii. Wołowe pulpeciki z cukinią Składniki: 1)       600 g mielonej wołowiny 2)       jajko 3)       pół małej cukinii 4)       cebula

Na kulinarnym poligonie
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 86

dodatkiem czerwonej soczewicy. Pomysł na szybki i smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka mięsno-ziemniaczana Składniki 50 g masła 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 kg mielonej wołowiny 1 spora marchewka 3 duże pieczarki 3 łyżki czerwonej soczewicy 1 łyżeczka mąki 200 ml buliony drobiowego lub wołowego sól pieprz 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 łyżka masła

To co lubię - gotuję i polecam
Papryka faszerowana 105

szybka wersja gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka faszerowana Składniki 7 czerwonych papryk 800 g mielonej łopatki wieprzowej 1 szkl. ryżu 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli 1 spora cebula garść natki pietruszki 0,5 l passaty pomidorowej sól pieprz 1 łyżeczka rozmarynu świeży

To co lubię - gotuję i polecam
Pęczotto z porem i pieczarkami FIT 82

porcja to ok. 316kcal, B: 25g, T: 6,2g, W: 39,8g. Składniki: – 750ml bulionu warzywnego (750ml wody + 1,5 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 400g mięsa mielonego z piersi indyka – 230g kaszy pęczak – 150g pieczarek – 1 por – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju Dodatkowo: po 2 łyżki: posiekanej natki pietruszki

Be Fit Be Strong
Burger wołowy z grillowaną cebulą 203

sprawdzą się na obiad lub ciepłą kolację. Burgery wołowe robię według tego przepisu od lat i zawsze wszystkim bardzo smakują. Szczerze polecam Składniki (na 4 burgery) : Mięso: 450 g mielonej wołowiny (dobrej jakości np. antrykot) 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki majeranku duża szczypta chili sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu

Oryginalny smak
Mięso zapiekane w cieście francuskim 160

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 opakowanie mięsa mielonego 400 lub 500 g 1/2 pęczka jarmużu 1 papryka 2 cebule 2 jajka sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie: Cebulę … Czytaj dalej Mięso zapiekane w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Genialna zapiekanka gołąbkowa. Smak, który kochasz w zupełnie nowym wydaniu. PRZEPIS 93

zawijanie, a więc pokocha go każdy, kto nie chce spędzić połowy dnia w kuchni. Mniam! Przepis na zapiekankę gołąbkową Składniki: główka młodej kapusty (lub średnia główka zwykłej), 800 gramów mielonej wieprzowiny, 4 cebule, 200 gramów białego ryżu, 4 dojrzałe pomidory, sól, pieprz, olej. Jak zrobić zapiekankę gołąbkową? Jeśli masz młodą kapustę, po prostu obierz z niej wszystkie liście

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania