śniadania - 47913 przepisów (strona:981/3195)

Płatek ryżowo-zbożowy z owocami 147

już kwestia gustu - o gustach się nie dyskutuje. Tak słyszałam ;) 3. Płatki zbożowe-ryżowe - duże albo małe, kupione w różnych miejscach smakują zupełnie inaczej - fajna alternatywa dla chleba na śniadania i kolacje - a i jako przekąska popołudniowa do pochrupania. Przepis ? Kiwi umyć, obrać i rozgnieść, dodać rozgniecionego banana lub bardzo cienko pokrojone jabłko. Nałożyć na płatki ryżowo-zbożowe. Gotowe

Przepysznik - BLW i nie tylko
Budyń kokosowo-ryżowy 152

Kolejny prosty przepis, ale tym razem na śniadanie albo podwieczorek. Ja jestem zachwycona smakiem i prostotą wykonania, a banan i kokos to zgrany tandem i pasują do siebie idealnie. Smakołyk znakomity dla maluchów, którym nie wolno jeść jajek ani pić krowiego mleka. Budyń kokosowo-ryżowy 1 szkl. mleka kokosowego 30g płatków ryżowych 1 banan wiórki kokosowe starta gorzka czekolada

Przepysznik - BLW i nie tylko
Budyń jaglano-orzechowy 183

Pożywne śniadanie dla małego dziecka, często to problem i mamy zachodzą w głowę, co by tu zrobić, żeby nie było kolejną odmianą kanapki. U nas w zasadzie codziennie jest co innego, staram się serwować Tosi jedzenie tak zróżnicowane, jak tylko się da. Codziennie na któryś posiłek są kanapki z różną zawartością, ale na pozostałe posiłki są różne inne wymysły

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka z rukolą i indykiem 159

sałatka ma bardzo fajną kompozycję smakową, teraz dodałabym jeszcze do niej prażonego słonecznika, żeby całości dodać nieco chrupkości, ale i bez niego smakuje świetnie i nadaje się zarówno na śniadanie, jak i na kolację czy lancz do pracy. Sałatka z rukolą i indykiem 200g rukoli 200g indyka 250g mozzarelli 10 suszonych pomidorów w oliwie oregano Indyka umyć i pokroić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Surówka z kapusty 466

piękne, pękate główki tego pysznego warzywa, uraczę was kolejnym przepisem z kapustą w roli głównej. Tym razem coś bardzo leciutkiego, dodatek do obiadu, albo samodzielne danie na kolację bądź śniadanie. Bardzo lubię surówki wszelkiej maści, a ta jest jedną z lepszych jakie jadłam ;) Surówka z kapusty 1/2 główki kapusty 200g kukurydzy 2 ogórki 1 papryka pęczek szczypiorku 1/4 szkl

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pieczony naleśnik - David Eyre's Pancake 193

jest naprawdę niezwykły. W smaku przypomina nieco połączenie gofrów i ciasta karpatkowego, z wyglądu idealnie udaje to drugie, można więc zachwycić swoją połówkę albo potomka, serwując takie cudo na śniadanie. Ja piekłam je swego czasu dość często, jako lżejszą alternatywę (używałam TEGO przepisu - sam blog Filozofia Smaku bardzo gorąco Wam polecam, szczególnie tym, którzy rozmyślają o tworzeniu bento

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka z pomidorami 372

słoiki z oliwą. Pomidory przecieramy, żeby zrobić z nich zupę, kroimy w plastry na kanapki i w kosteczkę, żeby dodać do takiej oto sałatki, która jest idealna na śniadanie czy kolację, a w gorące dni także na obiad. Sałatka z pomidorami (porcja na 2 dorosłych i dziecko) 2 średnie pomidory 5 jajek 1 młoda cebulka majonez (dla dzieci proponuję

Przepysznik - BLW i nie tylko
Buła i spóła, czyli śniadanie mistrzów 128

Bardzo lubię weekendowe śniadania kiedy nigdzie nie trzeba się spieszyć. Czas na jego zjedzenie to celebrowanie rodzinnych chwil.  Możliwość do rozmowy o głupotach i uśmiechach na twarzach wszystkich domowników. Często na to co jest na talerzu, wpływają pomysły i wspólna zabawa w kuchni. Wy także lubicie spędzać ten czas z Bliskimi? Na dzisiejszym talerzu wylądowała dobrze nadziana buła

ChilliJemy
Pieczona owsianka twarogowa z cynamonowym jabłuszkiem i żurawiną 125

znacznie spadły, dlatego postanowiłam przygotować na kolację ciepłą i pożywną wersję mojej ulubionej owsianki. Pieczona owsianka twarogowa z cynamonowym jabłuszkiem i żurawiną jest znakomitą propozycją na wieczór, jak i śniadanie. Możecie ją podać swoim ukochanym pociechą tuż przed szkołą. Mały wzór kwiatka z jabłuszka na wierzchu na pewno je zainteresuje. Jedzenie przecież powinno również cieszyć wyglądem. Spróbujcie, bo warto

Słodkie okruszki
Sałatka z szynką i warzywami 120

Sałatka z szynką i warzywami jest bardzo zdrowa, syta i wyśmienita w smaku. Doskonała jako przekąska do pracy, śniadanie oraz kolacje. Nie zapominajmy o tym, że warzywa zawierają niezliczoną iloś ć niezbędnych dla naszego zdrowia witamin i minerałów. Odpowiednio przechowywane warzywa nie stracą swoich cennych właściwości przez wiele miesięcy. Polecam do spróbowania sałatki z plackami ziemniaczanymi . Wszystkie smaki świetnie

Smaczne Potrawy
Błyskawiczny omlet z serem i dodatkami 132

Błyskawiczny omlet z serem i dodatkami jest bardzo smaczny i syty. Oczywiście, możecie dowolnie kombinować z dodatkami do jajecznego omleta. Szczególnie polecam na śniadanie. Składniki: 4 jajka 4 łyżki mąki 5 plastrów sera żółtego pół pętka kiełbasy 10 dkg. bekonu 1 łyżeczka masła sól pieprz Przygotowanie: Kiełbasę i boczek kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na patelni. Ser kroimy

Smaczne Potrawy
Resztkowa sałata z grzankami 183

jeszcze po kątach widać różne resztki, w tym czerstwy chleb. Co z nimi zrobić? Kanapkę-śmieciówę? Eeeee... Ale może przekręconą kanapkę, czyli wszystko będzie na opak ;) Idealna na sobotnie śniadanie. Po taką sałatę skuszą się również dzieci. Może nie wszystkie zechcą zjeść "zielsko", ale wędlinkę, kolorowe pomidory, a przede wszystkim grzanki myślę, że zjedzą z ochotą. Składniki : kilka liści

Weekendy w domu i ogrodzie
Szakszuka 476

ważne - jest także dietetyczne. Nie użyłam tutaj ani grama tłuszczu! Lubię jajka usadzić w ten sposób, by białko było ścięte a żółtko płynne. Idealna propozycja na sobotnie czy niedzielne śniadanie, kiedy po całym tygodniu mamy w końcu czas by na spokojnie usiąść przy stole i zjeść coś ciepłego. Przepis własny. Składniki: 2 pomidory malinowe średniej wielkości 2 duże jaja

Poezja Smaków - blog kulinarny
Drożdżowe rogaliki z budyniem 131

Przepis na drożdżowe rogaliki z budyniowym nadzieniem. Idealne na śniadanie w towarzystwie kakao. Składniki: Ciasto: 580 g mąki pszennej 2 jajka łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli szklanka mleka 100 g masła 50 g drożdży świeżychDodatkowo: jajko do posmarowania 250 ml mleka opakowanie budyniu waniliowego łyżka cukru Przygotowanie Masło roztapiamy w rondelku. Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania