Domowe kartacze

Domowe kartacze

Domowe kartacze

Kartacze lub inaczej cepeliny. Potrawa regionalna na terenach wschodnio-północnej  Polski. Pierwszy raz próbowałam tych klusek na mojej córki weselu w Białymstoku. Bardzo mi zasmakowały i niedawno przypomniałam sobie o nich. Tak doczekały się, że je zrobiłam. Trochę dużo przy nich pracy , ale cóż się nie robi, kiedy mamy ochotę na coś pysznego. Składniki 1 kg ziemniaków ugotowanych 1 kg ziemniaków surowych 1 łyżeczka soli 1 jajko 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego 500 g mięsa mielonego sól pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ziemniaki, papryka, boczek, mięso, placki, mielone, ciasto, mięso mielone, do pracy, pierogi przepis, pierogi, placki ziemniaczane, ciasta z masa, jajka z farszem, placki z gotowanych ziemniaków, pierogi z mięsem, pyszne ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję