ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:989/3191)

Rolada miętowa 146

Doskonałe połączenie mięty i czekolady. Lekka, orzeźwiająca rolada czekoladowo - miętowa. Masę możemy ubarwić na zielono, lecz nie jest to konieczne. Masa śmietankowa z mascarpone nie sprawi żadnych trudności, ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu. Przepis z Moich Wypieków . Polecam! Rolada miętowa Składniki: Na biszkopt kakaowy: 4 jajka 100g drobnego cukru do wypieków 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku

Smak mojej kuchni
Piernik marchewkowy 275

oraz przyprawą do piernika. Jajka miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym i olejem. Dodajemy startą marchewkę, miksujemy. Następnie wsypujemy suche składniki i mieszamy do powstania jednolitej masy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wypełniamy ciastem. Piernik pieczemy w 180 stopniach około 50-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Z wody i cukru pudru robimy dosyć rzadki lukier. Polewamy ciasto i posypujemy

Czerwona Porzeczka
Ravioli z dynią 117

stopniach. Cebulę i czosnek pokroić. Podsmażyć cebulę na oleju rzepakowym, pod koniec dodać czosnek. Do miski wrzucić dynię, cebulę, czosnek, zblendować na dość gładką masę. Dodać twaróg, bułkę tartą, imbir i przyprawy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować dwie części bardzo cienko, tak aby powstały podobne prostokąty. Na cieście ułożyć po łyżeczce farszu w odstępach ok. 2 cm od siebie

Corner With Recipes
Bawole oczy z czereśniami 172

mojej kuchni przyszła kolej na czereśniowe love ;) Są owsianki, placki no i oczywiście ciasta z czereśniami. To musicie koniecznie wypróbować, delikatnie kruche ciasto, dżem, kuleczki z czereśniami budyniowa niezbyt słodka masa, a całość wieńczy puszysty biszkopt oblany czekoladą. Wygląda bardzo efektownie, dlatego będzie idealne na wyjątkowe okazje, np. letnie przyjęcie, ale z popołudniową kawą także będzie smakować wybornie. Moi bliscy

Cynamonowe szczęście
Torcik orzechowy bez pieczenia 191

jeden z wafli a na niego masę bez dodatków. Następnie kładziemy drugi wafel i na niego masę kakaową oraz ostatni wafel i masę orzechową. Każdą z mas należy wygładzić i dobrze docisnąć. Wierzch ciasta ozdabiamy połówkami orzechów. Torcik przechowywać w lodówce

Pyry na Gaz
Bajaderka pod pianką 131

rozpuszczamy galaretkę w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietankę na sztywno, pod koniec ubijania małym strumieniem dolewamy schłodzoną ale nie stężałą galaretkę. Wylewamy masę śmietanową na herbatniki. Chłodzimy w lodówce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień

Gotowanie moimi oczami
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 156

placki ziemniaczane - puszczą wtedy za dużo soku i w cieście może pojawić się zakalec. Moją "miarką" są szklanki, w których starte warzywka ugniatam dość ściśle, a następnie odciskam ewentualny sok. W dużej misce zmiksować całe jaja ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym - cukry dodawać stopniowo . Ubić na puszysta masę - ja miksuję dobre 10 minut aż będzie przypominać w konsystencji(...)cynamonem - przesiewanie jest nie tylko po to, by usunąć ewentualne zanieczyszczenia, ale przede wszystkim, aby mąkę napuszyć i wtłoczyć w nią więcej powietrza - ciasto będzie wtedy lżejsze, a przy miksowaniu uniknie się grudek. Do masy jajecznej dodać przesiane składniki oraz olej i krótko zmiksować. Na końcu dołożyć utartą marchew, dynię oraz skórkę kandyzowaną i krótko zmiksować - tylko na tyle

Grunt to przepis!
Rolada zebra ze śmietaną, mascarpone i kiwi 142

wody woda zimna 100 ml kiwi 4 szt Krok 1 Ubijamy jaja z cukrem na puch ( masa podwaja swoją objętość), dodajemy przesianą make z proszkiem do pieczenia.Mieszamy łopatką do połączenia składników( delikatnie i w jednym kierunku). Krok 2 Do rękawa cukierniczego przekładamy trochę ciasta biszkoptowego i zaczynamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robić wzorki( najpierw(...)robimy ramkę, a potem na skos czy kwadrat różne wzorki).Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 4 minuty. Krok 3 Do ciasta biszkoptowego które nam zostało dodajemy kakao, mieszamy delikatnie. Masę wykładamy na podpieczony wzorek, równomiernie tak aby zakryć wszystkie wzorki. Krok 4 Wkładamy biszkopt do nagrzanego pieca 170 stopni i pieczemy 15 minut.Wyjmujemy biszkopt

Różowa kuchnia
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową bezą 181

theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Beza: 3 białka 150 g cukru 100 g wiórków kokosowych Ciasto: Masło utrzeć ze 100 g cukru na puszystą masę. Stopniowo dodawać żółtka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z 1 budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dolać 6 łyżek mleka. Mieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji

My simple kitchen
Czekoladowe ciasto Earl Grey 371

połamaną czekoladę, śmietankę i miód. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą w jednolitą masę. Odstawić do przestygnięcia na około 15 minut, aby masa trochę zgęstniała. Następnie posmarować nią wierzch i boki ciasta. Wierzch posypać kolorową posypką cukrową. Ciasto odstawić na parę godzin, ale radzę najlepiej na całą noc (nie wstawiałam do lodówki). Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Wegańska Wielkanoc - PISANKI Z MASY SOLNEJ oraz DLACZEGO NIE JEMY JAJEK? 165

robi się łatwo. Potrzebne są: - 2 szklanki mąki - 2 szklanki soli - szklanka ciepłej wody Trzeba tylko wymieszać mąkę z solą, stopniowo dodawać wodę i zagniatać "ciasto". Po kilku minutach ugniatania powinna powstać fajna, plastyczna masa, nie lepiąca się do rąk. W razie potrzeby można dodać troszkę wody albo podsypać trochę mąki, nieważna jest tu aptekarska dokładność... Część masy możemy pozostawić

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Drożdżowe naleśniki z budyniem i bananami 241

łyżki rodzynek Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki  300 ml ciepłego mleka 3 jajka 10 g drożdży olej do smażenia Uwielbiam banany i wszelkie masy budyniowe, więc kiedy zobaczyłam ten przepis - koniecznie musiałam go wypróbować. Ciasto w tych naleśnikach przyrządza się na drożdżach - dzięki temu placki będą puszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. Nadzienie natomiast to mieszanka budyniu o smaku(...)ściereczką i odstawić na 1 godzinę. Następnie usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju około 8 naleśników. Rodzynki wsypać do kubka i zalać wrzątkiem, żeby namiękły. Odstawić. Teraz czas na masę budyniową. Z 700 ml (dajemy trochę mniej niż wynika z opakowania) zimnego mleka odlać 1 szklankę, wsypać do niej budyń i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka

Świat Domowej Kuchni
Babka marmurkowa z wiśniówką 166

wymieszać łyżką.  Formę natłuścić i wysypać bułką tartą, a następnie wlać do niej połowę ciasta. Do drugiej połowy dodać kakao, wiśniówkę i dokładnie wymieszać. Ciemną masę wlać do formy na warstwę białego ciasta. Lekko wymieszać widelcem ciasta, tak by później powstał marmurkowy wzór.  Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 st.C. Piec przez 45 min.  Po ostudzeniu

Pasja Smaku
DYNIOWY PUSZEK 247

można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek typu "Pieguski"z czekoladą 1/3 kostki masła(...)stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Do rozpuszczonej galaretki dodajemy odłożoną mniejszą część puree dyniowego. Mieszamy i studzimy. Na stężałą masę wylewamy zimną galaretkę, Wkładamy do lodówki do stężenia. Przechowujemy w lodówce. Rada: 1) Ciasto nie jest zbyt słodkie- jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta to należy zwiększyć ilość cukru. 2) Jeśli chcemy, aby nasze ciasto miało bardziej intensywny

Kuchnia MagdaLeny
rolada bezowa z owocami 142

dokładnie wymieszać sok podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę - pozostawić do przestudzenia zimną kremówkę ubić na sztywno, na końcu dodać rozpuszczoną w soku żelatynę masę śmietanową rozsmarować na bezie  posypać owocami  ciasto zrolować i odstawić na min godzinę do lodówki Smacznego

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania