ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:995/3191)

Tort "kwiatek" 146

piekarnika do 190C i piec do tzw. suchego patyczka. Z takich samych składników należy zrobić kolejne ciasto jednak tym razem upiec je w metalowej misce o przybliżonej średnicy jak tortownica. (wcześniej miske należy dokładnie natłuścić masłem ponieważ casto może się przykleić.)  Masa budyniowa; pół litra mleka 2 budynie smietankowe 1 kostka masła ok pół szkl. cukru pudru Przygotowanie(...)tortownica wtedy po ułożeniu ciast na siebie delikatnie scinamy dolny placek (ten z tortownicy) aby blaty miały ta samą srednice. Najpierw ponczujemy ciasto z tortownicy. Pierwszy krązek ponczujemy, następnie smarujemy dżemem a na niego wykładamy część masy budyniowej. Z każdym krążkiem postępujemy tak samo. Kiedy tort mamy już złożony całość smarujemy pozostałą masą i wkładamy na jakiś czas do schłodzenia

Radość kipiąca uśmiechem.
sernik gotowany mojej babci 194

będą się kruszyć. Jest długo świeże, im starsze tym lepsze. Należy jednak pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce. Składniki: na ciasto: 600 g mąki 250 g masła 10 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik  3-4 jajka 200 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru (można dać więcej(...)wsypać skrobię i mieszając gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu, żeby nie przypalić. Zdjąć z ognia i gorącą masą przekładać placki. Masło, kakao, cukier puder i wrzątek zagotować mieszając. Dodać ajerkoniak i mieszać aż polewa zacznie gęstnieć. Polać ciasto i posypać orzechami. Odstawić najlepiej na noc w chłodne miejsce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostka Snickers, bez pieczenia 637

Kostka Snickers, to warstwowe, rozpływające się w ustach ciacho, które zrobicie nie używając piekarnika. Pięć warstw krakersów – dających oryginalny, lekko słony posmak – przełożonych delikatnym

Domowe Torty
Sernik Tiramisu na zimno 273

ukochany serniczek. :) Jak wspomniałam powyżej "bazę" do sernika możecie wykorzystać w sumie do każdego rodzaju sernika na zimno. Gwarantuję, że nie będziecie rozczarowani. Masa serowa bardzo ładnie trzyma formę, kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki(...)łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej) dobrej jakości gorzkie, ciemne kakao Wykonanie: Formę do ciasta wyłóż od spodu papierem

Garniec Magalie
Ciasto Snikers bez pieczenia 888

śmietankowe bez cukru (80 g) 750 ml mleka 3 łyżki kopiaste cukru 1 puszka masy krówkowej (400 g, kajmak) 150 g prażonych solonych orzeszków ziemnych Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady (60% kakao) 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki masła Jak przygotować ciasto Snikers bez pieczenia? Foremkę wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia i na dnie(...)gorącą wodą, aby stała się bardziej płynna, wtedy łatwiej ją rozsmarujemy. Masę z orzeszkami przykryć warstwą herbatników i wyłożyć na nie drugą część masy budyniowej, którą przykryć herbatnikami. Wierzch z herbatników polać  ciepłą polewą czekoladową. Ciasto najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby zastygło i aby zmiękły herbatniki. Polewa czekoladowa do ciasta: Połamać czekoladę na mniejsze kawałeczki

Kuchcik gotuje
Red Velvet 200

przesiać i wymieszać razem, poza sodą oczyszczoną. Teraz kolejno dodajemy mokre składniki i miksujemy do  uzyskania jednolitej masy. Płynne ciacho dzielimy na dwie części. Każdy blat pieczemy osobno. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Tortownicę 24 cm przygotować do przelania ciasta. Nim się to uczyni należy rozpuścić łyżeczkę sody w łyżce octu jabłkowego i wymieszać z porcją ciasta. którą będzie(...)masło będzie miękkie wtedy łatwo utrzemy je na puszystą masę, z cukrem pudrem. Następnie dodajemy serki i miksujemy na gładką masę. Przekładamy blat. Ja dodałam jeszcze trochę wiśni z konfitury i przykryłam drugim blatem.  Całe ciasto również pokryłam serową maską. Dekoracja natomiast powstała z bitej śmietany. Jako, że było to ciacho na urodziny, to Hońka trochę poszalała

Karczma Honorietty
Skrzydełka Hot Wings jak z KFC 920

odkładamy na około 1 godzinę *** *** Przygotowujemy ciasto: do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę i przyprawy. Całość ubijamy przez chwilę mikserem lub trzepaczką, aż masa będzie jednolita i napowietrzona (będą widoczne pęcherzyki powietrza) *** *** Mięso zalewamy ciastem i mieszamy dokładnie, aż każdy kawałek będzie nim pokryty *** *** Na talerz wysypujemy mąkę. Skrzydełka kolejno obtaczamy w mące i odkładamy na deseczkę. W garnku

Blog z Apetytem
Placek czarno-biały ze śliwkami 152

delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto dzielimy na dwie połowy - do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blachę (24x24) wykładamy papierem. Najpierw wylewamy masę kakaową i równo rozprowadzamy. Następnie wykładamy śliwki i pozostałą część ciasta (białą) - wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopnie przez około 50 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami. Placek czarno-biały ze śliwkami

peggiwkuchni
Sernik niskokaloryczny bez tłuszczu 214

składniki : mleko, przemielony ( 3 razy ) twaróg, aromat waniliowy, jogurt, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczkę proszku do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać.  Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie herbatnikami lub pokruszonymi suchymi ciasteczkami.  Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem

zielonacukinka
Rurki z kremem 150

godziny w lodówce. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy podsypując mąką na bardzo cienki placek o grubości ok 2 mm. Ja podzieliłam tą masę na dwie części dla ułatwienia sobie pracy. Rurkę smarujemy tłuszczem, ciasto kroimy na długie paski szerokości ok 1,5-2 cm, owijamy rurkę od cieńszego końca do najgrubszego tak aby ciasto na siebie nachodziło. Rurki

W kuchennej krainie
Pączki hiszpańskie 272

szczyptą soli. Dodać przesianą mąkę. Gotować, mieszając energicznie aż do momentu, kiedy ciasto stanie się szkliste i zacznie odchodzić od ścianek. Odstawić do wystudzenia.Wystudzone ciasto miksować razem z jajami, dodając je jedno po drugim. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego z gwieździstą tylką. Na papierze do pieczenia, zawczasu posmarowanym olejem, wyciskać okręgi z ciasta o średnicy 6-8 cm. Wyciąć

Food Square
Ananasowiec 144

prosty biszkopt z kremem ananasowym i ciastem kokosowym. Pyszne połączenie smaków które zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe 200 g masła Sposób przygotowania(...)delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę o takich samych wymiarach wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. 3. Krem: Ananasy

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta z jabłkami i masą krówkową. 164

Składniki: CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 100 g masła 1 jajko MASA:  3-4 jabłka 500 g masy krówkowej 150 g orzeszków ziemnych solonych Mąkę wysypujemy na stolnicę/blat dodajemy cukier oraz schłodzone pokrojone w kawałki masło - siekamy dokładnie nożem. Dodajemy całe jajko i dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię - wkładamy do lodówki na 40 minut(...)minut, po tym czasie wyciągamy folię z fasolą i pieczemy jeszcze około 5/10 minut do zrumienienia środka. Upieczone ciasto zostawiamy do przestudzenia.  Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki wyciągamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki i układamy okrężnie na tarcie. Masę krówkową mieszamy z orzeszkami ziemnymi (można je posiekać jeśli nie lubimy w całości) i wykładamy delikatnie na nasze jabłka. Pieczemy

Moje-pitraszenie
Podsumowanie miesiąca - maj 187

Szybkie curry z kurczaka Chilli con carne Placek po węgiersku Köttbullar - klopsiki szwedzkie Kurczak tikka masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan Kotlety rybne Słodkości: Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową Crumble - jabłko i banan pod kruszonką   Kanelbullar - bułeczki cynamonowe Pancakes - amerykańskie naleśniki Batony owsiane z masłem orzechowym i dżemem   Pojawiły się także(...)stylu śródziemnomorskim Grillowany kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne

Cooking Monster
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 158

stopni i piec przez 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości około 40 cm upuścić na ziemię. Ciasto wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Przekroić na 3 blaty. Masa śliwkowa: Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i wlać odrobinę wody. Następnie gotować na średnim ogniu aż śliwki puszczą swój(...)czekoladę i całość wymieszać na jednolity krem. Na spód tortownicy wyłożyć 1 blat biszkoptu i wlać tężejącą masę śliwkową. Odstawić ją do lodówki aby stężała. Gdy to nastąpi możemy tort wyjąć z formy i przełożyć na paterę. Na wierzch nałożyć drugą część ciasta. Na nią wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować i przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Cały tort posmarować kremem. Boki tortu

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania