ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:999/3191)

Ciasto budyniowe na herbatnikach 171

mogę pozwolić sobie na słodkie szaleństwo (ok, takie w granicach rozsądku :)). I z takich pobudek powstało ciasto budyniowe na herbatnikach – szybkie i smaczne Spróbujecie :)? Obiecuję, nie będziecie żałować Ciasto budyniowe na herbatnikach przepis na tortownicę o średnicy 24 cm 2 opakowania herbatników, tj. ok. 400 g 3 budynie waniliowe 3 łyżki miodu 0,75 l mleka winogrona 2 galaretki(...)Budyń podziel na dwie części. Jedną z nich wyłóż na herbatniki, a następnie przykryj ją drugą warstwą ciastek. Na drugą warstwę herbatników wyłóż drugą warstwę masy budyniowej, ją również przykryj herbatnikami. Na wierzch ciasta połóż winogrona, tak aby pokryły całą powierzchnię tortownicy. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, a następnie odstaw ją w chłodne miejsce, aby zaczęła tężeć. Tężejącą galaretkę

365 dni dookoła kuchni
Kruche na szybko z powidłami śliwkowo-migdałowymi i pianką bezową. 194

Ciepło na dworze więc szkoda czasu na siedzenie w domu przed komputerem. Mam dzisiaj propozycję szybkiego ciasta do kawy z powidłami i pianką bezową. Zapraszam :) Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 5 żółtek 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka soku z cytryny(...)śliwkowo-migdałowych ja użyłam Orzech Wykonanie: Do miski miksera przesiewamy mąkę z proszkiem, następnie dodajemy miękkie masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy, mieszamy na grudkowatą masę, następnie przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części z tym że jedna jest trochę większa. Zawijamy w folię o odkładamy do zamrażarki na około 30 minut.Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Cycki murzynki 22315

szkl. cukru. Plasterki ananasów pokroić w drobną kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać ostudzony budyń, zmiksować na gładką masę. Dodać pokrojone ananasy, wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto makowe. Na kremie ułożyć biszkopty. Polewa czekoladowa. W rondelku wymieszać kakao, cukier puder i wodę. Postawić na ogniu i chwile podgrzać. Zdjąć z ognia, dodać łyżkę margaryny i śmietanę. Energicznie mieszać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serviettenknödel -roladka do mięsa z suchego pieczywa. 235

miękkiej cebuli wlać mleko, doprawić solą, pieprzem i gałką.  Gorące mleko wlać do miski z bułkami, dodać pietruszkę, bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Zostawić masę na 30 minut.  Rozdzielamy żółtka od białek. Gdy ciasto odpocznie dodajemy żółtka wymieszane z 1 łyżką ciepłej wody. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie delikatnie łączymy z resztą. Wykładamy wszystko

Tagebuch po polsku
Ciasto '' kokosowy raj ''. 212

puszystą masę. Mąkę wymieszaj z proszkiem i kakao, przesiej przez sitko. Do utartych żółtek dodaj mleko, delikatnie wymieszaj. Następnie wsyp mąkę , wymieszaj dokładnie na jednolitą masę. Białka ubij na sztywno i połącz z resztą ciasta. Nie mieszaj zbyt długo !  Ciasto kokosowe : Białka ubij na sztywno. Dodaj stopniowo cukier, cukier waniliowy, następnie kokos, śmietanę , sok z cytryny i przesianą mąkę

Przepisy i porady kulinarne
Muffinki o smaku różanym! 350

jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki.  Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut

SMYKWKUCHNI
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 191

pestek dyni kilka zielonych liści salaty masłowej garść listków bazylii dwa pęczki natki pietruszki olej (ja użyłam zwykłego Kujawskiego) kawałek sera bursztyn Na początek ciasto na kopytka: Dynię i ser zmieliłam na gładką masę. Przepuściłam ser przez praskę, a dynię potraktowałam blenderem. Do tego dodałam startą cebulę i czosnek i bardzo drobno pokrojone żółte chilli. Do tego wbiłam jajko

ladykitchen
Odrywany chlebek ziołowy 324

którą będziemy smarować surowe ciasto. Do masła wsypujemy lekko przesiekane zioła oraz posiekane ząbki czosnku. Wszystko blendujemy na gładką masę. Do zblendowanej masy dodajemy sól, pieprz i utarty ser. Dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o szerokości wielokrotności wysokości keksówki. Przykładowo: jeżeli Wasza keksówka ma 7 cm wysokości, prostokąt na jaki rozwałkujecie ciasto musi mieć

MamaOskarka
Sernik krakowski 160

kształtując w kulę. Wstawić do lodówki na około pół godziny. Piekarnik nagrzać do 180°C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z zimnego ciasta oderwać około 3/4, rozwałkować i rozłożyć równomiernie w blaszce. Piec około 15 minut. Masa serowa (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego lub gotowego sera do serników 8 jajek 100 g masła(...)Dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Rodzynki wsypać do zmiksowanej masy i wymieszać łyżką. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie zamieszać. Masę serową wlać na podpieczony spód. Na wierzchu sernika ułożyć paski wycięte z pozostałego rozwałkowanego ciasta i posmarować je żółtkiem. Piec około 50 minut w temperaturze 170 0 C. Po wyłączeniu piekarnika sernik zostawić jeszcze przez 10 minut

Bullio
Lawendowe ciasto z poziomkami 186

pieczenia 2 jajka żółtko 4 łyżki śmietany 100 g cukru 100 g masła 2 gałązki lawendy 1/3 szklanki poziomek Sposób przygotowania ciasta: Do miski wsypujemy cukier dodajemy masło i rozcieramy. Następnie dodajemy jajka i miksujemy.Gdy masa się połączy dosypujemy mąkę na przemian ze śmietaną i kwiatkami lawendy. Przygotowaną masę przekładamy do podłużnej formy do pieczenia (najlepiej formy keksowej) wyłożonej papierem

Słodkie Przyjemności
Karpatka- nie taki diabeł straszny ;) 362

wychodzi z niej jeden blat do karpatki , który ja przekroiłam na pół. Jeśli chcecie zrobić większą ilość ciasta, musicie podwoić porcję! Składniki: Ciasto: pół szklanki wody pół szklanki mąki pszennej 60-65g masła 2 jajka żółtko Masa: 200g miękkiego masła 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy(...)masło się rozpuści. Następnie dodajemy mąkę, zdejmujemy z gazu i mieszamy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu do masy wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25-30 minut.  W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! Upieczone ciasto studzimy

Czerwona Porzeczka
Puszysta babka cytrynowa 442

pieczenia 200g masła skórka otarta z cytryny sok wyciśnięty z jednej cytryny Lukier: sok z połówki cytryny 5-6 łyżek cukru pudru Ciasto: Masło rozpuszczamy w rondelku. Jajka w całości ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Do masy dodajemy jeszcze ciepłe masło. Na koniec dodajemy skórkę i sok z cytryny

Czerwona Porzeczka
Sernik z mandarynkami i figami 185

czasie obieramy mandarynki ze skórki (tej białej też),  mieszamy składniki na masę serową, tylko do połączenia składników, wrzucamy mandarynki i brzoskwinie, delikatnie mieszamy. Wykładamy masę na schłodzony spód z ciastek,  blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1.2h. Po tym czasie wyciągamy sernik i stawiamy najlepiej

Wypieki Rene
Brownie z dynią. I sernikiem 183

niezwykle apetycznych zdjęciach. Nie czekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie więc na smutniejsze czy bardziej deszczowe chwile, sprawcie(...)ścięty. W tym czasie przygotować masę serową. Serek, jajko, puree z dyni, cukier, ekstrakt, przyprawy i mąkę dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wyłożyć równomiernie masę serową na podpieczony spód, na wierzch pozostałe ciasto czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania