ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1006/3191)

Ciasto Lodowiec 346

Dzisiaj prezentuję ciasto "Lodowiec", które  nie wymaga pieczenia - dosyć niepozornie wyglądające, jednak w smaku - mogę zapewnić, że ma to coś, co sprawia, że sięgamy po kolejny kawałek. Do najlżejszych kalorycznie nie należy, ale w końcu raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie małe co nieco. Smacznego! Składniki: 2 paczki herbatników (lub biszkoptów) 1,5 łyżki kakao(...)Margarynę ucieramy i dodajemy budyń, ucieramy masę. Potem dzielimy ją na 2 części, do jednej z nich dodajemy 1,5 łyżki kakao. Ciasto układamy warstwami, herbatniki nasączamy w mocnej, gorzkiej herbacie. Na dno wykładamy herbatniki, potem masa ciemna, herbatniki, masa biała i na wierzch galaretka

psgotujemy
BARDZO PUSZYSTE PLACUSZKI 442

kefiru lub jogurtu naturalnego 0,5 opakowania cukru wanilinowego ORAZ : olej do smażenia cukier puder WYKONANIE : Jajko roztrzepujemy razem z cukrami, dodajemy maślankę i sodę. Masę dobrze mieszamy. N astępnie dodajemy przesianą mąkę. Ciasto mieszamy do momentu, aż będzie gładkie i gęste. Smażymy po łyżce ciasta na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, owocami

Pani na deser
Biszkopt jaglany dwukolorowy (z karobem, bez cukru i glutenu) 102

sztywno, pod koniec ubijania dodawać po łyżce ksylitol, nadal ubijając. Do masy białkowej dodać żółtka nadal ubijając. Mąki przesiać przez sitko i partiami dodawać do masy mieszając delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. 2/3 ciasta przelać do foremki, do reszty wmieszać karob i przyprawę korzenną, wylać do foremki. Ciasto piec w temperaturze 160 stopniach do suchego patyczka (około 30-35 minut

FitKot
Muffinki majonezowe z kiwi 154

muffinki skutkuje wilgotniejszymi i bardziej pulchnymi babeczkami, sprawdziłam! Kiwi obrać i pokroić na drobne kawałki.  Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta. Następnie kilka kawałeczków kiwi. Powtarzać do wyczerpania masy i owoców. Ponieważ muffinki za sprawą kiwi zbyt wysokie nie rosną, można spokojnie papilotki wypełnić prawie do końca . Wierzch obsypać kolorową posypką cukrową. Wstawić do rozgrzanego

Grunt to przepis!
Jogurtowe placuszki śniadaniowe z owocami leśnymi 172

porzeczki, maliny itp. miód, jogurt naturalny itp. do polania placuszków Przygotowanie: Jajka roztrzepać w misce, dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu!) nakładać porcje ciasta, smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać z jogurtem naturalnym, miodem, owocami leśnymi. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO KOKOSOWO JOGURTOWE 163

łyżeczka proszku do pieczenia Polewa szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 1 łyża żelatyny 3 łyżki wiórków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składnik zmiksować na gładką masę . Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w  nagrzanym piekarniku 45-50 minut w 200 C. Upieczone ciasto wystudzić. Żelatynę rozpuści w 5 łyżkach gorącej wody.  Jogurt oraz cukier puder

RAROSSA
Ciasteczka misie 92

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: Masło ubić z cukrem pudrem na puszysta masę. Dodać mąkę i sól i dokładnie wymieszać. Ciasto musi mieć konsystencję plasteliny. Ciasto dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao do drugiej ekstrakt waniliowy. Ciasto zawijamy w  folię spożywczą i schładzamy przez

Wielki apetyt
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 341

dodatkiem: - 1 łyżeczki cukru odstawiamy na chwilę, żeby zaczęły sobie na tym cukrze pracować, a w tym czasie wsypujemy do miski: -   0,5 kg mąki  (ciasto drożdżowe u nas z najzwyklejszej pszennej ale można mieszać z razową jak najbardziej), -  1 łyżkę soli,  - solidny syp  ziół prowansalskich,  do tego lejemy: -  pół szklanki oleju(...)drożdżami i mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników. Teraz posypujemy mąką czysty blat (lub stolnicę, jeśli ktoś posiada takową), przekładamy jeszcze niczego nie przypominającą masę i podsypując nieco mąką zagniatamy piękne, elastyczne ciasto, z którego już niedługo powstaną te wszystkie pyszności z tytułu posta. Niezwykle pomocny w wyrabianiu ciasta idealnego okazuje się Mąż, a już zwłaszcza taki, który ostatecznie stwierdza

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Biszkopt z truskawkami inaczej 476

rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać galaretkę rozpuszczoną w około 100 ml gorącej wody. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Jak masa zacznie tężeć wylać na nasączoną pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki na około godzinę. Wyjąć z lodówki i nasączyć drugi blat.3. Warstwa śmietankowa: Ciasteczka Oreo oczyścić z kremu i pokruszyć używając

UgotujmyTo.pl
Sernik marmurkowy 151

Sernik obowiązkowo na święta być musi. W tym roku stawiam na tradycyjny ale z kakao. Polecam spróbować. Wychodzi puszysty.       Składniki : Kruche ciasto : * 100g masła * 100g cukru pudru * 225g mąki pszennej * 1 jajko Masa serowa : * kg twarogu sernikowego * 150g masła * 200g cukru * 7 jajek * budyń waniliowy * 3 łyżki kakao * szczypta soli * sernix     Przygotowanie : Zagnieść kruche ciasto(...)używamy. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Podzielić na pół i delikatnie wymieszać z masami. Przelewać po 2-3 łyżki na podpieczone ciasto. Piec około godzinę i 20 minut. Sprawdzić patyczkiem, zostawić w piekarniku do wystudzenia

Magiczne Życie Marty
makowiec drożdżowy... 139

sól - szczypta, masa makowa 800 gram/puszka, polewa: - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba w misie robota drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, 2 łyżki mleka, łyżka mąki i zostawić do wyrośniecia - wsypać do zaczynu mąkę, mleko, stopione letnie masło, cukier, sól, skórkę z cytryny, żółtka i jajka - w robocie hakiem wyrabiać z 10 minut i zostawić do wyrośnięcia ciasto wyrośnięte kilka(...)dać na stolnicę obsypaną mąką - podzielić na 3 części i każdą rozwałkować na 2 cm grubości nie za duże placki - rozsmarować część masy makowej i ciasno zawinąć keksówki 22cm wyłożone papierem do pieczenia - włożyć w nie ciasta i piec w 200C około 35-40 minut - wystudzone posmarować lukrem: 3/4 szklanki pudru cukru+1 łyżeczka śmietany gęstej i ciut soku

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO KRÓWKA 420

opakowania Soda -1łyżeczka Cukier -1/2 szkl. Śmietana 36% -0,5l Galaretka cytrynowa -1 szt Śmietan-fix - 1 opakowanie Cukier puder -2 łyżki Masa krówkowa-1 puszka Orzechy włoskie -200 g Etapy przygotowania CIASTO Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno. Piec(...)stop. do zrumienienia ciasta. KREM Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia. Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix. Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić. Gęstym kremem przełożyć placek. Wierzch placka posmarować masą krówkową i posypać orzechami włoskimi

Kuchnia Danusi
Biszkopt z 2 jajek - Cienkie Blaty, 249

oczywiście nadal miksując. Po zmiksowaniu żółtek wyłączam mikser.  Przesiewam do miski obie mąki i proszek do pieczenia i wsypuję w dwóch partiach do masy jajecznej, mieszam łyżką w taki sposób, aby dobrze napowietrzyć ciasto, czyli od dna do wierzchu. Zwykle staram się mieszać w jedną stronę. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, który posypuję delikatnie bułką tartą.  Wykładam

Blondynka Gotuje
MaZurKoWe MaLiNoVe LoVe 206

odrobiną soku z cytryny. Możemy także dodać owoce do środka. • schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 3 - 4 mm i wykładamy do formy tak aby powstał ok 1- o centymetrowy brzeg. Nakłuwamy widelcem, pieczemy 20 minut w temperaturze 200°C •  na wystudzonym spodzie rozprowadzamy równo naszą masę "dżemowo"- owocową . Na wierzch wylewamy wciąż lekko ciepłą polewę z białej(...)lubicie malin, możecie użyć swoich ulubionych owoców, mogą to być również dżemy brzoskwiniowe, czy pomarańczowe. Wszystko zależy od Was.  Na zdjęciu masy są odwrócone, najpierw wylałam czekoladę a potem wyłożyłam dżem. Ale w mojej ocenie ciasto nie jest wtedy wilgotne

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania