Dodam tylko, że batoniki są gotowe w mniej niż 30 minut. Przekonałam Was? Pewnie tak!Składniki:100 g miodu25 g masła2 łyżki cukru2 szklanki czekoladowej granoliszklanka ryżu preparowanegopół szklanki żurawiny świeżej lub suszonejSposób przygotowania:Miód, masło, cukier rozpuszczamy w rondelku a następnie - ciągle mieszając - chwilę gotujemy.Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę
Słodkie Przyjemnościjajek / 6.Fish & chips / 7.Sernik z kaszą manną i truskawkami Moje ulubione zdjęcia z 2014 roku: Tartaletki z domowym twarogiem i malinami / 2.Szyszki z żurawina / 3.Tarta ptysiowa z kremem patissiere / 4.Truskawkowo-czeresniowe ciasto z bezą / 5.Krem z koglu-moglu z truskawkami / 6.Lodowy tort z owocow leśnych / 7.Beziki z truskawkami
Słodkie Przyjemnościmąki pszennej* 150 g suchego nie mielonego maku* 7 białek* 200 g cukru* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia* 100 g margaryny* ok. 200 g bakalii (rodzynki, morele, żurawina)polewa* 100 g mlecznej czekolady* 1 łyżka olejuSposób wykonaniaMargarynę rozpuścić.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać do uzyskania szklistej piany i do rozpuszczenia się cukru.Do piany
Mix smakuskładniki* 1 kg sera trzykrotnie mielonego* 4 dag mąki ziemniaczanej* 20 dag cukru* 6 jajek* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 10 dag żurawiny suszonej lub rodzynek* 5 dag kandyzowanej mieszanki skórek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej* kilka kropli olejku waniliowegobeza* 3 białka* 20 dag cukru pudru* 5 dag wiórków kokosowychpolewa czekoladowa* 10 dag mlecznej czekolady* 5 dag gorzkiej czekolady
Mix smakuskładniki* 300 g mąki pszennej* 2 jajka* 1/2 szklanki mleka* 15 g drożdży* 3/4 szklanki bakalii (rodzynki, żurawina, kandyzowane owoce, płatki migdałowe...)* 1/3 szklanki oleju* 1/2 szklanki cukru* szczypta soliSposób wykonaniaDo wiaderka maszyny do pieczenia chleba wlać letnie mleko, rozkruszyć drożdże (o temperaturze pokojowej), jajka roztrzepać w szklance (odłożyć ok. 2 łyżki), wlać, następnie olej, cukier, przesiana mąka
Mix smakułyżeczki sody* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 4 jajka* 4-4,5 szklanki mąki pszennej* 1,5 szklanki mąki żytniej jasnej * 1/2 szklanki kwaśnej śmietany* 100 g suszonej żurawiny* 50 g posiekanych orzechów włoskich* 100 g płatków migdałowych* 100 g rodzynekSposób wykonaniaMiód, margarynę, smalec, cukier puder i przyprawy do piernika zagotować w rondelku. Odstawić do wystudzenia.Do przesianej maki
Mix smakususzonych100 ml ciepłego mleka375 g mąki tortowej ( 2 szklanki i trochę)50 g cukru pudru1 łyżeczka soli morskiej3 jajka w temperaturze pokojowej175 g miękkiego masła (w temp.pokojowej)niecałe opakowanie żurawiny suszonej ( możesz użyć zamiast niej rodzynek)+ jedno roztrzepane jajko do posmarowania po wierzchu i ociupinka oleju do wysmarowania formyPrzepis: Apricot brioche, Magazyn Good Food, Październik 2005 r.Przygotowanie:Drożdże
Gotowanie to kochanienastępujący sposób:Składniki (na garnuszek wystarczający na kilka śniadań):100 g kaszy jaglanej1,5 szklanki wodyulubione dodatki: wiórki kokosowe, płatki owsiane, otręby, siemię lniane, ziarna sezamu, suszone owoce (żurawina, śliwki, morele itp.), świeże owocePrzygotowanie:Wsyp kaszę na drobne sitko i przelej ją wrzącą wodą. Jeśli tego nie zrobisz, kasza będzie mieć gorzkawy posmak. Poczekaj, aż obcieknie. Do rondelka wlej
Gotowanie to kochaniełyżeczki soli1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki zmielonych goździków1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1/4 łyżeczki imbiru w proszkupół tabliczki czekolady mlecznej, pokrojonej w kosteczkę5-6 łyżek żurawiny, świeżej lub suszonejMOKRE:szklanka cukru (dowolnego)1/2 szklanki oliwy z oliwek2 jajka w temp.pokojowej1 szklanka puree z dyni (upieczonego miąższu dyni)KRUSZONKA:1/4 szklanki mąki2 łyżki cukru3-4 łyżki masła2
Gotowanie to kochaniejakich świątecznych specjałach Waszej rodziny sprawdziłby się doskonale? Bawcie się, szukajcie nowych rozwiązań, połączeń smakowych... Sprawcie, że to Boże Narodzenie będzie niezapomniane. SOS ŻURAWINOWYSkładniki:3 szklanki świeżej żurawiny, opłukanej1 i pół szklanki cukru trzcinowego3/4 szklanki zimnej wodyPrzygotowanie: Połącz wszystkie składniki w rondelku. Przykryj pokrywką, włącz palnik na średni ogień i zaczekaj, aż sos się zagotuje. Zdejmij pokrywkę i gotuj
Gotowanie to kochaniedomowym menu, przenieśliśmy zwyczaj takiego jej podawania do naszych czterech kątów i, zapewniam Was, wszyscy są zadowoleni zachwyceni! Do masy możecie dodać, co tylko dusza zapragnie, ja polecam żurawinę lub maliny. SZARLOTKA Z JABŁKAMI W KARMELUSkładniki:CIASTO:2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej1 i 1/4 łyżeczki soli6 łyżek masła, zimnego i pokrojonego w kostki2/3 szklanki bardzo zimnej wody3/4
Gotowanie to kochanieWyciągam pojemnik i jest gotowa!Składniki-płatki kukurydziane-Słoneczne Pola Ziarenkowo- prażone ziarna -otręby pszenne ekologiczne Młyn Kopytowa-mango kandyzowane Skworcu-orzechy włoskie-nasiona lnu-rodzynki black Jumbo Skworcu-Zurawina suszona Skworcu-płatki owsiane górskie błyskawiczne-płatki cynamonoweWszystkie składniki dokładnie wymieszaj i przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. Moja mieszanka służy mi jako dodatek do mleka lub jogurtu. Jest
Z Kuchni Do Kuchniłyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżeczki przyprawy do piernika1 jajkoMASA SEROWA:1 kg sera5 jajek210 g cukru1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka cukru wanilinowego+ rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa, żurawina (można dodać bakalie według uznania)WYKONANIE:Przesiać mąkę do plastikowej miski, dodać cukier puder, kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika. Następnie masło pokroić w kostkę i dodać do mąki
Serce zamknięte w formie pysznościMoje propozycje na słodkie przekąski: przeróżne ciasteczka, sezamki, małe pączki i oczywiście biszkopty. Każdy znajdzie coś dla siebie: dla dużych i małych, dla tych na dietach
prawdziwe jedzenieteż w ekspresowym tempie. Ubiłam śmietanę, dodałam serek mascarpone, wsypałam galaretkę i cukier puder. Na najniższych obrotach połączyłam robotem składniki. Kremem przybrałam bezy, udekorowałam listkami mięty i suszoną żurawiną.Włoskie bezy z kremem kiwi, to deser dla amatorów słodkości i nie tylko. Krem wypróbowałam z galaretką o smaku kiwi. Gdybym jednak miała malinową zrobiłabym właśnie z malinową, bo uwielbiam
mojewypiekiinietylko