zupa - 39353 przepisów (strona:1722/2624)

Pieczeń rzymska, klops 125

Pierwsze 40 min pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 min dopiekamy, do ładnego zrumienienia. Artykuł Pieczeń rzymska, klops pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tosty francuskie z cynamonem 166

jest suchy to robię z niego tradycyjny chleb w jajku (smaki dzieciństwa), tosty francuskie na słodko, lub wersja wytrwana z jajkiem (tutaj możesz zobaczyć przepis) oraz grzanki do zupy. Jak widzicie jest ... Czytaj dalej Tosty francuskie z cynamonem Artykuł Tosty francuskie z cynamonem pochodzi z serwisu Pink Envelope - Proste przepisy

Pink Envelope
Zakwas na żurek na dwa sposoby 135

Zakwas na żurek możemy przygotować na dwa sposoby. Pierwszy, bardziej znany to zakwas z mąki żytniej, wody, dodatków takich, jak czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna

Tajemnice Smaku
Bulion warzywny 111

Przepis na domowy bulion warzywny. Aromatyczny, esencjonalny i pełen wartości odżywczych. Bardzo prosty do przygotowania. Czas przygotowania:    5 minut Ilość porcji:  >6

karolgotuje
Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole 161

Jest weekend więc najprawdopodobniej i u Ciebie w domu właśnie pyrka na ogniu gar rosołu :) Lubię w rosole to, że to niby jeden garnek z zupą a jedzenia z niego może być potem na pół tygodnia - rosół, pomidorowa, sałatka z warzyw, a z mięsa proponuję zrobić krokiety. Wystarczy zmielić mięso z serkiem, natką pietruszki i podsmażoną cebulką i włożyć

Smaczny zeszyt
Puree z brokuła – super zdrowe! 142

poradnik Jak ugotować brokuła . Razem z nim gotujemy ząbki czosnku. Potem brokuła wyjmujemy z wody w której się gotował (taką wodę możemy zostawić sobie i wykorzystać jako wywar na zupę lub do ugotowania kaszy – ma wartości odżywcze brokuła). Następnie brokuła zostawiamy do wystudzenia. Potem brokuła i czosnek polewamy oliwą, solimy, pieprzymy i miksujemy na puree. Jeśli jest za gęste

Dorota Smakuje
Przechowywanie żywności - rób to dobrze 142

zależności od rodzaju mięsa od 4 do nawet 12 miesięcy; potrawy mączne - dania typu pierogi czy pyzy możesz trzymać w lodówce nawet tydzień lub w zamrażarce kilka miesięcy;  zupy - w lodówce możesz spokojnie trzymać ją 3-4 dni, z kolei w zamrażarce ok. 2-3 miesiące. Odpowiednio przechowując żywność zadbamy z pewnością o lepsze jej wykorzystanie i zdecydowanie mniejsze

Z notatnika dietetyka
Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach 93

pieczemy 40 min. Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 10-15 min. Studzimy na kratce. Artykuł Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zapiekana zupa cebulowa 114

minut, doprawiając solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W formie lub garnku do zapiekania ułożyć połowę pieczywa i posypać połową startego sera. Wlać do formy zupę i ułożyć na niej resztę pieczywa, a potem resztę startego sera. Wstawić do piekarnika na 10-12 minut, ustawiając od razu funkcję grilla lub pieczenia od góry. Wyjąć i podawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 112

kolor konfitury, stanowi idealne nadzienie do pączków. W przypadku warzyw i grzybów, oferta jest również zasilona gotowymi włoskimi produktami z importu. Krojone trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli

Codogara
Wędlina twarogowa na kanapki, terrina ogórkowo-koperkowa 760

ożywcza i lekka terrina będzie w punkt składniki na małą keksówkę : 2 kostki twarogu półtłustego, mielonego ( 2 x 200 g ) 1/2 szklanki słodkiej, gęstej śmietany ( ja użyłam takiej do zup 18 % ) 1 płaska, łyżka żelatyny rozpuszczonej w 5 łyżkach gorącej wody lub odpowiednik ilościowy agaru 1 mały ogórek szklarniowy 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól, pieprz

Ogrodnik w podróży
Pasztet drobiowy 126

wyrównujemy ręką wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku