zupa - 39012 przepisów (strona:1728/2601)

Placek do Barszczu 124

Kostka margaryny ·        5 żółtek ·        1 łyżka proszku do pieczenia ·        1 opakowanie zupy ogonowej ·        1 łyżka śmietany 18 % Składniki na farsz: ·        Cebula ·        ½ kg mięsa mielonego

Kulinarna Chwila
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową 113

dużą ilość w sezonie, dodaję ją do różnych potraw. Tym razem przygotowałam danie jednogarnkowe z fasolką szparagową, mięsem i warzywami. To trochę taki gulasz, trochę potrawka lub bardzo gęsta zupa. Jak kto woli. Najważniejsze, że smaczne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g mięsa wieprzowego (u mnie schab) ok. 300g fasolki szparagowej 1 puszka białej fasoli 2 marchewki

Waniliowe Improwizacje
Syrniki, rosyjskie placuszki z twarogu 293

smażymy na złoty kolor z obu stron. Placki odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniczkach papierowych. Artykuł Syrniki, rosyjskie placuszki z twarogu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kimchi – post dr Dąbrowskiej 118

dniach kimchi jest gotowe, można zajadać. Po tym czasie przechowujemy je zamknięte w lodówce. MOŻE CIĘ ZAINTERESOWAĆ: Dieta dr Dąbrowskiej – przepisy Przepisy na Koktajle i Soki Zupy – dieta dr Dąbrowskiej Przepisy na Kiszonki Jadłospis tygodniowy – dieta dr Dąbrowskiej Artykuł Kimchi – post dr Dąbrowskiej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pyszne rosyjskie faworki z kefirem 103

niegłębokim) na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na ręczniczkach papierowych i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Pyszne rosyjskie faworki z kefirem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pulpety w sosie porowo - serowym 143

porowo serowym, a w zasadzie serkowym, bo z serka topionego. Bardzo lubię połączenie pora i w ogóle warzyw z serkiem topionym i często z niego korzystam czy to w zupach czy w sosach. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g mięsa wieprzowego 1/3 cebuli sól, pieprz do smaku szczypta majeranku 1 łyżeczka kaszy manny 1 łyżka wody niegazowanej

Waniliowe Improwizacje
Pomarańczowe róże z curdem 89

dodatek curdu sprawia że są jeszcze lepsze. Nie oderwiecie się od nich . ciasto na róże: 2 szklanki mąki pszennej typ 500 3 żółtka 150 g śmietany gęstej 18 % do zup szczypta soli 2 łyżki spirytusu orange curd: 2 pomarańcze 3 łyżki cukru trzcinowego 80 g masła 2 jajka M 2 żółtka  Ciasto na róże: Do miski przesiewam mąkę, dodaję

wesoła kuchnia
Sos pomidorowy z passaty 98

przecier pomidorowy o gładkiej konsystencji. Warto sprawdzać składy kupując passatę, najlepiej jeśli jest to produkt z samych pomidorów, bez innych zbędnych składników. Passatę pomidorową możemy użyć do przygotowania zupy, zapiekanek czy właśnie sosów, które będą podstawą dań z makaronem albo sosem do pizzy. Poniżej przepis na szybki sos pomidorowy, bardzo uniwersalny i smaczny. PRZEPIS SOS POMIDOROWY Z PASSATY Składniki

Dorota Smakuje
Słodkie kluseczki z kaszy manny 101

Dziś coś dla dzieci i dorosłych, a mianowicie słodkie kluseczki kładzione z kaszy manny, które można podać jako samodzielne danie np. z bułką tartą i masełkiem, lub podać w zupie mlecznej. Kluseczki są delikatne, mięciutkie i pożywne. Będą idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duże jajko 200g serka waniliowego homogenizowanego 7 płaskich łyżek

Waniliowe Improwizacje
Najlepsze śniadanie na mieście w Warszawie – ranking top 10 114

albo umawiają się na nie na mieście, żeby zjeść je ze znajomymi. Co jest typowym warszawskim śniadaniem? Kawa i pączek na pewno nim nie jest. Już prędzej wielka miska zupy pho może być uznana za typowe warszawskie śniadanie. W domu miejscowi najczęściej jedzą jajka i kanapki. A na mieście? Nie każdy turysta wie, że śniadanie to najbardziej ekonomiczny posiłek

Ugotowane pozamiatane
Placki z cukinii z serem feta 104

gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na potrawy i ciasta z cukinii, np.: czekoladowe ciasto z cukinii (link do przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/czekoladowe-ciasto-z-cukinii.html), zupa krem z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/zupa-krem-z-cukinii.html), potrawka z fasoli i cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/potrawka-z-fasoli-i-cukinii.html), bigos z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/bigos-z-cukinii.html) czy tradycyjne placki z cukinii

Waniliowe Improwizacje
Cytrynowe ciasto z cukinii 95

swojemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na dania i ciasta z cukinii, np.: czekoladowe ciasto z cukinii (link do przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/czekoladowe-ciasto-z-cukinii.html), zupa krem z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/zupa-krem-z-cukinii.html), potrawka z fasoli i cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/potrawka-z-fasoli-i-cukinii.html), bigos z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/bigos-z-cukinii.html), placki z cukinii i sera

Waniliowe Improwizacje
Mleczny galaretkowiec 912

przygotowałam sobie galaretki. Mianowicie każdą galaretkę wysypałam do oddzielnej miseczki i każdą rozpuściłam w szklance gorącej wody. Gdy wystygły przelałam je do płaskich naczyń. Mogą to być talerze do zupy, półmiski czy np. plastikowe pojemniki do przechowywania jedzenia. Galaretki wstawiłam na noc do lodówki aby dobrze zastygły. Następnego dnia rano przygotowałam sobie mleczną zalewę. Żelatynę zalałam zimną wodę i odstawiłam

Waniliowe Improwizacje
Bułki pszenno - owsiane 97

czasie ładnie zarumienić. Po upieczeniu bułeczki wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystygnięcia, przykryte bawełnianą ściereczka. Bułeczki można oczywiście wykorzystać do dowolnych kanapek, zapiekanek, jako dodatek do zup lub zjeść w inny dowolny sposób.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również do wypróbowania mojego przepisu na tradycyjne bułki pszenne. Przepis na nie znajduje się pod tym linkiem: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/domowe-buki-pszenne.html. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Naleśniki z kaszy manny 113

Kasza manna to chyba moja ulubiona kasza. Lubię ją ze względu na walory smakowe oraz dlatego, że można z niej wyczarować sporo fajnych potraw i deserów. Kaszę dodaję do zup czy sosów dla zagęszczenia zamiast mąki ziemniaczanej. Często robię z niej desery, placki, ciastka, ciasta bez pieczenia i takie tradycyjne pieczone. Dziś postanowiłam wypróbować kolejny przepis z kaszą manną

Waniliowe Improwizacje