pomiędzy jednym a drugim. Tak samo postępujemy z pozostałymi. Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20 minut. Podajemy z ulubionym sosem lub jako dodatek do zup
Kuchnia w czekoladzieprostych składników, chwila krojenia, mieszania, podsmażania i… gotowe. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Osobiście bardzo lubię takie szybkie dania. A makaron, to baza idealna nie tylko do zupy, ale też do dań z patelni, zapiekanek, sałatek i innych najróżniejszych pysznych przepisów. Spróbujcie. Znacie makarony Śląski Bifej ? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Marka Śląski Bifej powstała z myślą
Słodkie okruszkidzień siedziałaś w kuchni, a twoje danie znowu nikomu nie smakowało? Przygotowałeś romantyczną kolację dla swojej ukochanej, a ona tylko z grzeczności mówiła, że jej smakowało. Jeżeli problem przesolonej zupy, pół surowego mięsa czy klejącego się makaronu nie jest ci obcy to koniecznie przeczytaj ten artykuł. Przedstawiamy najczęściej popełniane błędy przez kucharzy amatorów. Sprawdź jakie są podstawowe błędy początkującego kucharza
To Musisz WiedziećPierwsze 40 min pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 min dopiekamy, do ładnego zrumienienia. Artykuł Pieczeń rzymska, klops pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujest suchy to robię z niego tradycyjny chleb w jajku (smaki dzieciństwa), tosty francuskie na słodko, lub wersja wytrwana z jajkiem (tutaj możesz zobaczyć przepis) oraz grzanki do zupy. Jak widzicie jest ... Czytaj dalej Tosty francuskie z cynamonem Artykuł Tosty francuskie z cynamonem pochodzi z serwisu Pink Envelope - Proste przepisy
Pink EnvelopeZakwas na żurek możemy przygotować na dwa sposoby. Pierwszy, bardziej znany to zakwas z mąki żytniej, wody, dodatków takich, jak czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna
Tajemnice SmakuPrzepis na domowy bulion warzywny. Aromatyczny, esencjonalny i pełen wartości odżywczych. Bardzo prosty do przygotowania. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: >6
karolgotujeJest weekend więc najprawdopodobniej i u Ciebie w domu właśnie pyrka na ogniu gar rosołu :) Lubię w rosole to, że to niby jeden garnek z zupą a jedzenia z niego może być potem na pół tygodnia - rosół, pomidorowa, sałatka z warzyw, a z mięsa proponuję zrobić krokiety. Wystarczy zmielić mięso z serkiem, natką pietruszki i podsmażoną cebulką i włożyć
Smaczny zeszytporadnik Jak ugotować brokuła . Razem z nim gotujemy ząbki czosnku. Potem brokuła wyjmujemy z wody w której się gotował (taką wodę możemy zostawić sobie i wykorzystać jako wywar na zupę lub do ugotowania kaszy – ma wartości odżywcze brokuła). Następnie brokuła zostawiamy do wystudzenia. Potem brokuła i czosnek polewamy oliwą, solimy, pieprzymy i miksujemy na puree. Jeśli jest za gęste
Dorota Smakujezależności od rodzaju mięsa od 4 do nawet 12 miesięcy; potrawy mączne - dania typu pierogi czy pyzy możesz trzymać w lodówce nawet tydzień lub w zamrażarce kilka miesięcy; zupy - w lodówce możesz spokojnie trzymać ją 3-4 dni, z kolei w zamrażarce ok. 2-3 miesiące. Odpowiednio przechowując żywność zadbamy z pewnością o lepsze jej wykorzystanie i zdecydowanie mniejsze
Z notatnika dietetyka