się z takiej ilości liści ile potrzebuje gołąbków i zostaje nam ta najbardziej zwarta część parzonej kapusty. Takich resztek (ZEROWASTE) nie wyrzucam tylko mrożę albo przerabiam. Ja nawet gotuję zupę kalafiorową z głąba i liści . Pierwszą myślą po zrobieniu gołąbków było, wykorzystam resztę kapusty do przygotowania farszu. Wrzuciłam więc podgotowaną kapustę do zamrażarki na zaś, z myślą że zrobię farsz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmożliwości kulinarnych. Idealnie sprawdzi się przy codziennym gotowaniu jak i na specjalne okazje. Mięso z udźca będzie doskonałe do pieczenia i duszenia. Skrzydła z indyka są idealną bazą do zup. Czas na przepis! Składniki (2 porcje): 2 piersi z indyka 1 por 1 łyżka oliwy z oliwek 200 g śmietany 30 % (można zastąpić 18%) sól, świeżo zmielony pieprz, suszony tymianek
Moja pasja smakupokrojoną w drobną kostkę cebulkę i pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Artykuł Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkustopniach Jeśli lubimy lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. Artykuł Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuFocaccia... to moje wspomnienie Włoch. Jest puszysta ale chrupiąca, lekko tłusta i słona. Idealna jako baza do kanapki, dodatek do zupy lub po prostu przekąska. Tak samo pyszna na ciepło jak i po wystygnięciu. Uwielbiam ją jeść z oliwą truflową lub mieszanką octu balsamicznego z oliwą, solą i rozmarynem. Focaccię można upiec w wersji podstawowej z solą
Pora na pora i pomidoradziś, dziś zjem, bo zaczyna się majówka i będzie grill a ja mam przygotowane fenomenalne stejki. Jestem zupełnie zakochana we wszystkich wege przepisach, ale i tak najbardziej smakuje mi zupa z krewetkami, którą ugotowałam mamie i której nie ma na blogu. A ja zajadałam się nią cały poprzedni weekend. Z wegańskich przepisów właśnie wyciągnęłam z piekarnika ciasto, które jest
Mango Papajamoże sam się zaskoczyć ile rzeczy można przygotować z wyciąganych zapasów z szafek. Dzisiaj pora na wytrawne muffinki zamiast pieczywa. Żytnie, pachnące, świetne do "zagryzania". Do podania z zupą, sałatką, pastami czy przystawkami. Składniki (12 sztuk) -2 szkl. mąki żytniej -1/2 szkl. otrąb pszennych -2 łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli -1 szkl. mleka -2 jajka
Zielona KuchniaZupa, której smak znamy z dzieciństwa, a jej zapach unosi się po domowych zakamarkach jeszcze długo po zjedzeniu.… Czytaj dalej Kapuśniak z domowej kapusty kiszonej
Pij soki wyciskanegarnki Ambition – ich cena nie jest wygórowana i idzie w parze z wysoką jakością. Możliwość mycia w zmywarce to ich dodatkowy atut. Oprócz standardowych modeli służących do gotowania zup i innych tradycyjnych potraw warto rozważyć także zakup nietypowych naczyń dostępnych na stronie: www.neonet.pl/do-kuchni/patelnie-i-garnki.html?producent=ambition . Znajdziesz tam wiele niebanalnych modeli w różnych przedziałach cenowych. Aromatyczne, pełne cennych składników odżywczych potrawy można
Smaki Na Talerzuzaskoczyć swym bogactwem i różnorodnością, a że wybór jest ogromny, każdy z nas znajdzie dla siebie coś ciekawego. Na co warto postawić? Wielkim powodzeniem cieszą się przepisy na kremowe zupy z cukinii, po które warto sięgać ze względu na ich smak oraz ogromną wartość odżywczą. Z cukinii można też przygotować jarskie kotleciki oraz pyszne placki, można z niej też sporządzić
ProstePesto.plczęściej, zwiększa się też ilość rodzajów tego serka. Obok tofu naturalnego, wykorzystywanego najczęściej jako dodatku do sałatek, pojawia się tofu marynowane oraz wędzone, idealnie sprawdzające się jako składnik wegańskich zup oraz zapiekanek. Czy dieta wegańska może się stać dzięki tofu dietą zdrową i wartościową? Co warto wiedzieć na temat wartości odżywczej tego produktu? Choć wiele osób obawia się, że rezygnacja
ProstePesto.plChroni ona organizm przed czerniakiem. Na co jeszcze może pomóc? Wieść gminna niesie, że ważny jest jej udział w ochronie układu moczowego, a także układu kostnego przed osteoporozą. Tradycyjna zupa szwedzka o nazwie nyponsoppa robiona jest właśnie z tego owocu. Uważana niegdyś za pokarm biedoty dzięki łatwej dostępności, dziś odchodzi w zapomnienie. Niesłusznie, bo można dzięki niej podreperować swoje zdrowie
ProstePesto.plZobacz jak zrobić pyszny a do tego bardzo prosty makaron domowy . Mój przepis jest sprawdzony i wart wypróbowania. To prawdziwy jajeczny makaron do rosołu, innych zup, czy też wszelkich dań makaronowych. - tylko kilka składników - prawdziwy makaron na jajkach - tradycyjny sposób szykowania makaronu
AniaGotuje.plTak po prołwdzie1 to tych libstōw2 je sam połra3: 4 marchwie, 2 papryki i ôni wszyjscy razym w jednym gorku… Orgia!… Możno to niy
Chop w kuchni