każdy kawałek ciasta francuskiego. Na wierzchu układamy ulubione owoce. Smacznego! PS. Ja zostawiłam trochę upieczonych ciastek francuskich i zrobiłam z nich słoną przekąskę z żółtym serem do kremowej zupy. The post Ciastka z bitą śmietaną i owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępuder i mieszamy na gładki gęsty lukier Nadzienie Owoce myjemy, odsączamy, dodajemy cukier i mąkę. Mieszamy. Artykuł Drożdżówki z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusosie jest idealny, że nawet ja wylizuję go z talerza. Idealnie pasuje do porcji mięsa, jajek na twardo czy pieczeni. U nas podany z porcją mięsa z zupy i surówką z marchewki. Sos ten idealnie sprawdzi się również podczas Świąt – Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia. Składniki (na 3 porcje): 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka
CookYourselftyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. W sezonie letnim to u mnie obowiązkowe danie! Zapraszam też na zupę krem z kurek ⇒ KREM KURKOWY Składniki: 200-250 g kurek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju/oliwy 100 ml śmietanki 30% 3-4 łyżki bulionu
Kuchnia MagdaLenyBotwinka w słoikach na zimę to pyszny sposób na to by przemycić smaki lata w słoiku. W moim domu bardzo lubimy tę zupę, dlatego też zaczęłam wekować młode liście i buraczki by nie czekać całą zimę i wiosnę aż w końcu ją ugotuję. Botwinkę w słoikach przygotowuje się bardzo prosto, może najwięcej czasu spędza się … Czytaj dalej Botwinka
Pieprzyć z FantazjąZiemniaki to jeden z podstawowych produktów żywnościowych w naszym kręgu kulturowym. Są dosłownie wszędzie. Spożywamy je zarówno jako jeden z podstawowych składników zup, kremów czy różnego rodzaju innych dań. Można z nich przyrządzać wiele smakowitych przekąsek jak placki ziemniaczane, kluski śląskie, czy też najbardziej rozpowszechnione na całym świecie frytki. Warto jednak urozmaicić nieco naszą codzienną dietę, i spróbować włączyć
ProstePesto.plmoże pójść nie tak? Czyli o moich wtopach podczas pierwszych sernikowych prób... Kiedyś dodałam masło do jeszcze ciepłych i niedokładnie roztartych ziemniaków. Zrobiła się z tego maślana zupa z ziemniaczanymi kluskami. Masakra. Mikser nie był w stanie rozetrzeć tych ziemniaków i sytuacja wydawała się beznadziejna, ale udało się uratować ten sernik! Przelałam taką breję przez sitko o drobnych oczkach
Gary Bez dnauniwersalna przyprawa, z której można korzystać na wiele sposobów. Jego obecność chętnie uwzględniają przepisy na omlety oraz na różnego rodzaju pasty kanapkowe, można go też wykorzystać jako dodatek do zup, ziemniaków oraz twarożków. Wybór jest szeroki, zatem każdy z nas znajdzie takie rozwiązanie, które pozwoli mu korzystać z leczniczych właściwości szczypiorku, a jednocześnie cieszyć się wspaniałym smakiem ulubionych potraw. Artykuł
ProstePesto.plprzez około30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym Artykuł Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakmożna, póki jest! Jeśli macie ją z dobrego źródła, nie żałujcie sobie, pod każdą postacią! Botwina, czyli młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z botwinki pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu. U mnie na stole
Z Kuchni Do Kuchnisałatek. Można owinąć boczkiem lub szynką też szparagi , schab, dzięki temu unikniemy przesuszenia i jednocześnie boczek stanie się przyjemnie chrupiący. Boczek sprawdza się także jako chrupiący dodatek do różnych zup kremów. Zapraszam na kotlety mielone z piekarnika. Składniki na 8 dużych lub 12 mniejszych kotletów: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko ½ szklanki bułki tartej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest w diecie dla osób z jelitem drażliwym, przy stanach zapalnych jelita grubego, a także przy walce o obniżenie złego cholesterolu. Jest doskonała do sosów i jako dodatek do zup. Kasza jęczmienna najczęściej gotowana jest w woreczkach, ale po co gotować plastik, skoro można ją ugotować zdrowiej i nie ma w tym nic trudnego, wystarczy zachować proporcje i odpowiedni czas
Bułka z Chlebempolecam inną wersję, równie smaczną, równie łatwą do przygotowania, ale o zdecydowanie wyraźniejszym smaku. Jakiś czas temu odkryłam, że pomidory kochają masło orzechowe. Robiłam już kilka razy zupę pomidorową z masłem orzechowym, dlatego teraz postanowiłam wzbogacić zwykły sos pomidorowy o smak własnie masła orzechowego. Do tego klopsiki gotowane w sosie, a nie smażone i wyszedł pyszny, oryginalny obiad. Polecam Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietnikdobrze przeszły wzajemnym smakiem. Polecam również rybę , którą przygotowuję w podobny sposób ( przepis ) – doskonała na przekąskę, postne dni oraz Boże Narodzenie. Pomysły na pieczarki: ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Zupa pieczarkowa krem ** Duszone pieczarki ** Jajka faszerowane pieczarkami i rzeżuchą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g świeżych pieczarek 1 jajko 1 szklanka wody do ciasta 1 szklanka mąki olej
Kulinarny S.O.S.pucharków nakładamy warstwę kremu, warstwę owoców i warstwę kremu. Przybieramy startą czekoladą i owocami. Artykuł Krem z kaszy manny z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku