zupa - 39741 przepisów (strona:1715/2650)

Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 101

nadają się idealnie do podania podczas wigilijnej kolacji, wraz z bulionem warzywnym i rybnymi klopsikami. Pierogi z rybą w bulionie warzywnym doskonale mogą zastąpić barszcz czerwony z uszkami , czy zupę grzybową. Zapomniałam o tym przepisie na pierogi z rybą. Zdjęcia bulionu z pierogami i klopsikami z suma wpadły mi w oko podobnie jak ryba marynowana żubrówką podczas segregowania zdjęć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chrupiące skrzydełka z kurczaka 76

idealna propozycja na obiad, lub jako przekąska na imprezę. Składniki oraz sposób przygotowania: Rozbijam kilka jajek, przyprawiam według uznania sól, pieprz, czarny, pieprz ziołowy, kurkuma, cary, trochę magi do zupy, papryka słodka, szczypta ostrej papryki. Miksuje blenderem, ale krótko i wrzucam do tych jajek skrzydełka. Następnie do osobnej miski wsypuję mąkę tortową, do mąki dodaje przyprawy sol, pieprz, papryka, kurkuma

Wasze Przepisy
Smażona flądra z czosnkiem i rozmarynem 77

dorastają do 40 cm, wyjątkowo osiągają długość 50 cm. Mięso jest białe, soczyste, delikatne, o maślanym smaku, ale niestety bardzo ościste. Stornie je się zazwyczaj smażone, grillowane lub w zupach. Jak rozpoznać świeżą rybę? Oto prosta checklista, zabierzcie ją do sklepu oraz wykorzystacie w kuchni: zapach   – świeża ryba posiada tylko charakterystyczny zapach własny i woń wody morskiej; oczy

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami do barszczu czerwonego 129

Święta już coraz bliżej. Co prawda u mnie w domu rodzinnym jada się zupę grzybową z uszkami, ale w tym roku święta będą inne. Zostaję w domu z moją najbliższą rodziną. Czas także na nowe tradycje. Postanowiłam wypróbować barszcz czerwony Dania Babci Zosi marki SYS. Zero chemii, pyszny smak, idealnie doprawiony. Do tego upiekłam pierożki z kapustą i pieczarkami, niebo

Ana Mari's world
Tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie ma Świąt 130

podaje się go z grzybowymi uszkami. Niektórzy preferują spożywanie go wraz z krokietami z kapustą, inni zaś z fasolką albo makowymi kluskami. Jeśli nawet ktoś zdaje się być zwolennikiem zupy grzybowej, to jednak kwaśno-słodkiego barszczu nigdy nie może zabraknąć wśród 12 tradycyjnych potraw. Barszcz czerwony Przygotowanie barszczu idealnego to nie lada wyzwanie. Musi on smakować tak, by można było

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Garnki dobrej klasy to podstawa w kuchni. Wybierz najlepsze garnki dla siebie 95

Gotowanie jest niemożliwe bez posiadania porządnych garnków. Dzięki nim można zrobić smaczną zupę, makaron, ryż, a także wiele innych potraw, które rozgrzewają w chłodne dni i doskonale sycą. Jeśli szukasz nowych garnków, sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas ich wybierania. Wielkość i ergonomia Garnki dopasowane do typu kuchenki Materiał, z którego są wykonane garnki Garnki […] Artykuł Garnki dobrej klasy

Pogotujmy.pl
Delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami 104

dość ostra. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy ok 40-50 min w 180 stopniach Artykuł Delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jak upiec dynię piżmową? 137

kupimy jej oryginalną odmianę niekrzyżowaną. Skóra dyni piżmowej jest niejadalna.  Miąższ tej dyni ma zdecydowanie mniej skrobi niż dynia Hokkaido, więc rekomenduje jej użycie do wszelakich sosów, zup, kremów lub jako warzywo do pieczenia. Dynia piżmowa sama w sobie może być świetnym daniem, jeśli trafisz na pyszną i słodką sztukę to będzie to prawdziwa uczta. Przygotowanie takiej potrawy jest

SMYKWKUCHNI
Sól - przyjaciel czy wróg? 121

bardzo dużą ilością - w końcu używamy tylko szczyptę tu i szczyptę tam. Z pewnością nie jest to aż cała łyżeczka. I prawdopodobnie rzeczywiście nie użyjemy aż 5g dosalając sobie zupę. Jednak jeśli wliczymy w te 5g jeszcze całą sól zawartą w kupowanych przez nas produktach (np. paluszki, chipsy, gotowe dania) prawdopodobnie okaże się, że spożywamy jej nawet 2-3 krotnie

Z notatnika dietetyka
Precle z posypką migdałową 123

posmakowały i od tamtego czasu robię je u siebie w domu często. Migdały nadają preclom lekko słodkiego smaku, który mi osobiście bardzo odpowiada. Precle podać możecie jako dodatek do zupy czy do piwa, ale oczywiście możecie zajadać się także samymi preclami, zwłaszcza zaraz po ich upieczeniu, gdyż wyjęte z piekarnika i jeszcze ciepłe smakują najlepiej. Znajdziesz mnie na Instagram

MeCooks
Grzybowe żółte tajskie Curry - Pychotka :) 117

dusimy. Zmniejszamy ogień i dodajemy pastę curry. Chwilę przesmażamy razem. Po chwili dolewamy tyle wody, żeby rozpuściła nam się pasta curry. Nie za dużo, żeby nie zrobić z tego zupy ;) Dusimy wszystko kilka minut i dodajemy mrożony groszek. Zostawiamy tak jeszcze na 3-4 minuty i curry gotowe. Podajemy z ryżem jaśminowym lub basmati. Danie jest bardzo proste

vegetanie
Domowy chleb tostowy 79

własny wypiek przyda się na wiele okazji, a zwłaszcza na leniwe śniadania. Można zajadać go w formie grzanek, także na słodko. Można podać go jako dodatek do potraw, np. zupy porowej , albo zrobić z niego pachnące tosty z serem i ulubionymi dodatkami. Taki chleb nadaje się też do mrożenia. Chleb tostowy Składniki: Rozczyn: 25 g świeżych drożdży Pół szklanki ciepłego

KulinarneImpresje.pl
Świąteczny keks z bakaliami i cytrynowym lukrem 110

mięs i ryb. Doskonale się nadaje do różnego rodzaju ciast wymagających kleistości np.: rogaliki, krokiety, wyrób klusek, pierogów i wypieków ciast drożdżowych. Wzbogacimy nią także aromatyczne sosy i tradycyjne zupy. Charakteryzuje się wysokim stopniem przemiału ziaren pszenicy zwyczajnej i zawiera cenny potas, fosfor, białka oraz folacynę

Tajemnice Smaku
Terrina z łososia z zielonym groszkiem 98

także wędzi i je na surowo. Pysznie smakuje w różnego rodzaju sałatkach, zapiekankach, czy pastach do kanapek. Tworzy idealny duet z sosem śmietanowym i makaronem. Wspaniale też smakuje w zupie rybnej. Terrina  z łososia z zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut  Składniki: 450 g fileta łososia ze skórą 3 łyżki śmietany 18% 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku

Kulinarne przygody Gatity