Zdania były lekko podzielone w kwestii zjadliwości owej nowinki piekarniczej. :) Mnie bardzo, ale to bardzo chlebeczki smakowały i uważam, że znakomicie dopełni ą posiłek złożony z zupy, czy curry i ryżu. Robiłam wersję wegańsk ą z mlekiem kokosowym z puszki, oraz używaj ą c normalnego, krowiego mleka - w obu przypadkach ciasto było idealne, świetnie się wyrabiało i wałkowało. Przepis
Lejdi of the houseLubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są bardziej suche niż np. muffinki na słodko, tak zamiast pieczywa do sałatki, zupy krem, czy innych dodatków są świetne. Dziś zrobiłam z końcówek mąk - pół na pół z żytniej i owsianej. Z dodatkiem rozdrobnionego szpinaku i kukurydzy wyszły puszyste i wilgotne, w sam raz do kolacji z jajkami. Do środku można również
Zielona KuchniaGdzie kupić prawdziwe wędliny? Wędliny towarzyszyć mogą wszystkim posiłkom. Jako parówki śniadaniowe, kiełbasa w zupie czy też zapiekana, na kanapkach na kolację… Jednak chociaż sięgamy po nie chętnie, to wielokrotnie rozczarowuje nas smak, zapach czy nawet struktura kiełbasy. Wydaje się, jakby było w nich coraz […] Artykuł Gdzie kupić prawdziwe wędliny? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniwędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy
Fascynacje Aniposypane cukrem pudrem lub polane sosem owocowym. Sos Składniki sosu zblendować na gładką masę. Artykuł Pyszne placki z jabłkami na mleku zsiadłym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwykorzystać mięso, które zostało nam po ugotowaniu wywaru. W mojej kuchni zawsze wszystko jest wykorzystane 😉 i takie (drobiowe czy wieprzowe) mięsko obrane wpada z powrotem do garnka z zupą, albo wykorzystuje je w inny sposób. Na żeberka znalazłam niezawodny sposób. Po ugotowaniu do miękkości, wyjmuję z nich kości. Następnie panieruję je: w odrobinie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej
Walijskie Pichcenietransportem:) Ryby i owoce morza u dziecka U naszego dorastającego syna zmieniła się również dieta. Od początku był dość wybrednym konsumentem . Był taki czas, kiedy jadł tylko jeden rodzaj zupy ze słoika: potrawkę z cielęciny – to i tylko to. Potem chciał jeść tylko spaghetti z sosem pomidorowym – codziennie „makaronik” rano, w południe i wieczorem. Ostatnio, na szczęście, menu Miłosza mocno
Niedzielny kucharzcała skórę. Ale można rozciąć skórę na grzbiecie i delikatnie, przy pomocy noża oddzielać skórę od mięsa. Mięso oddzielić od kości (na kościach, skrzydełkach i szyi polecam ugotować zupę). Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso kaczki, migdały, rodzynki i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać miód pitny, bulion i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka rozbełtać
królestwo garówCzęsto gotuję bulion drobiowy , jako podstawę do zup i sosów. Wykorzystuję do tego 4 skrzydełka. Jednym ze sposobów na wykorzystanie mięsa drobiowego, które zostaje po takim bulionie to zrobienie sajgonek z farszem drobiowo - warzywnym. Podaję je z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wychodzą bardzo dobre. Zachęcam również do zrobienia sajgonek wegetariańskich lub sajgonek z mięsem
Smak mojego domugdzie zjeść? Na miejscu znajdziecie sporo uroczych tawern, gdzie można posmakować świeżych ryb, które smakują tradycyjnie najlepiej z zestawem surówek i np. frytkami lub bez. Do tego polecam zakosztować zupy rybnej, a na deser rozkoszować się pięknymi widokami okolicy. :) Jak dojechać? Z każdej strony Polski można dojechać do miejscowości Charzykowy. :) My akurat jechaliśmy prosto z nad morza, więc droga
MintTastekażdy kawałek ciasta francuskiego. Na wierzchu układamy ulubione owoce. Smacznego! PS. Ja zostawiłam trochę upieczonych ciastek francuskich i zrobiłam z nich słoną przekąskę z żółtym serem do kremowej zupy. The post Ciastka z bitą śmietaną i owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępuder i mieszamy na gładki gęsty lukier Nadzienie Owoce myjemy, odsączamy, dodajemy cukier i mąkę. Mieszamy. Artykuł Drożdżówki z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusosie jest idealny, że nawet ja wylizuję go z talerza. Idealnie pasuje do porcji mięsa, jajek na twardo czy pieczeni. U nas podany z porcją mięsa z zupy i surówką z marchewki. Sos ten idealnie sprawdzi się również podczas Świąt – Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia. Składniki (na 3 porcje): 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka
CookYourselftyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. W sezonie letnim to u mnie obowiązkowe danie! Zapraszam też na zupę krem z kurek ⇒ KREM KURKOWY Składniki: 200-250 g kurek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju/oliwy 100 ml śmietanki 30% 3-4 łyżki bulionu
Kuchnia MagdaLenyBotwinka w słoikach na zimę to pyszny sposób na to by przemycić smaki lata w słoiku. W moim domu bardzo lubimy tę zupę, dlatego też zaczęłam wekować młode liście i buraczki by nie czekać całą zimę i wiosnę aż w końcu ją ugotuję. Botwinkę w słoikach przygotowuje się bardzo prosto, może najwięcej czasu spędza się … Czytaj dalej Botwinka
Pieprzyć z Fantazją