Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej 193każdej strony – tak by cukinią lekko zmiękła, ale pozostała al dente, jędrna i twardawa. Dieta dr Dąbrowskiej Dieta dr Dąbrowskiej – przepisy Przepisy na Koktajle i Soki – dieta dr Dąbrowskiej Zupy – dieta dr Dąbrowskiej Przepisy na Kiszonki – post dr Dąbrowskiej Jadłospis tygodniowy – dieta dr Dąbrowskiej Artykuł Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje
Hummus z bobem 175niezbyt duże nasiona, bo to oznacza, że są młode i świeże. Młody bób gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut. Świetnie smakuje sam, ale można dodawać go do sałatek, zup, makaronów. Doskonale nadaje się do przygotowania past i smarowideł do pieczywa, takich jak hummus, na który przepis znajdziecie poniżej. Składniki: 200 g ugotowanej ciecierzycy 200 g ugotowanego i obranego bobu
Smakowity Blog Kulinarny
Steki z kalafiora w ziołowej panierce 175duża głowa. Żeby steki się nie rozpadały różyczki muszą trzymać się głąbika. Przy krojeniu steków zostanie ci sporo różyczek kalafiora. Zachowaj je do innego dania, np. do pysznej, zawiesistej zupy z soczewicy i kalafiora . Przepis na steki z kalafiora znaleźliśmy w serwisie Epicurious.com Składniki: Steki Duży kalafior 2,5 łyżki oleju 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki parmezanu 2 starte
Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Dania z bobem, botwinką, kalafiorem i truskawką 162tych dań, których raz spróbujesz i potem chcesz jeść na okrągło. Wiemy, że nie każdy lubi botwinkę, co często wynika ze złych wspomnień z przeszłości, w których straszy zupa botwinkowa – kawałki czerwonych łodyg, pływające w różowym płynie, całość niespecjalnie pachnąca i lekko gorzka. Znamy to.:) Czas przełamać stereotypy. Zobacz przepis. Sałatka z fasolki szparagowej z soczewicą Bardzo smakowite połączenie chrupkiej
Niedzielny kucharz
Sałatka z botwinki z jajkiem i bobem 166tych dań, których raz spróbujesz i potem chcesz jeść na okrągło. Wiemy, że nie każdy lubi botwinkę, co często wynika ze złych wspomnień z przeszłości, w których straszy zupa botwinkowa – kawałki czerwonych łodyg, pływające w różowym płynie, całość niespecjalnie pachnąca i lekko gorzka. Znamy to.:) Czas przełamać stereotypy. Niedawno jeden z naszych znajomych, który wpadł do nas z odwiedzinami, przyznał
Niedzielny kucharz
Białko wegańskie Ritual Vivo Life o smaku ciemnej czekolady – Siła Roślin 128jest wyczuwalna. Podsumowanie: Mamy kolejne białko roślinne, które trafia do naszego TOP. Następnym razem koniecznie wypróbujemy waniliowe a smak naturalny z chęcią wykorzystamy do wytrawnych dań, czyli do zagęszczenia zup czy sosów. To białko można również bez problemu piec, więc wszelkie ciasta, ciasteczka i inne wypieki śmiało możecie wzbogacać o dodatkowe proteiny. Przepis na naszym Instagramie Ocena: 6 pand
Candy Pandas
młoda kapusta jak schabowy w panierce... 169mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej - z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę przekroić na połowę przez środek głąba ( głąb jest ważny aby liście się trzymały w trakcie gotowania, smażenia ), następnie znowu przeciąć wzdłuż głąba
W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą 130idealnie doprawiona. Co jeszcze można zrobić z kalafiorem? Na blogu pojawiły się również takie hiciory jak kalafior pieczony w całości , kotleciki z kalafiora , hummus z kalafiora , czy rewelacyjna indyjska zupa kalafiorowa . Jak widać, kalafior jest niesamowicie uniwersalny. I jak tu go nie kochać? 😅 Artykuł Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman
Zapiekane kotlety mielone po węgiersku 239/caption] Zobacz inne przepisy na dania inspirowane kuchnią węgierską: Leczo Z Cukinią – Najprostszy Przepis Leczo Z Kiełbasą I Papryką Langosz – Drożdżowy Placek Węgierski Śledzie Po Węgiersku Z Papryką Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa Artykuł Zapiekane kotlety mielone po węgiersku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne
Tapioka. Co to takiego jest i jaki jest jej skład? 146skrobiowy otrzymywany z rośliny o nazwie maniok. Przyjmuje postać charakterystycznych, białych kuleczek o neutralnym smaku. Stanowi więc idealne uzupełnienie deserów, a nawet obiadów. Tapioka stosowana jest także do zagęszczania zup, a to za sprawą tego, że podczas gotowania zwiększa swoją objętość. Szczególnie upodobali ją sobie weganie i wegetarianie. Dlaczego? Jakie właściwości się za nią kryją? Przede wszystkim jest lekkostrawna
ProstePesto.pl
Placuszki misie 212ciasto. Patelnię posmarować odrobiną tłuszczu. Na rozgrzaną patelnię wylewać porcje ciasto formułując misie, najpierw wylać dużą kropkę, a po chwili dwie mniejsze. Do przygotowania głowy miśka wykorzystałam chochelkę do zupy, a do uszów - mały dozownik z dziurką. Smażyć na średnim ogniu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza to placki odwrócić na drugą stronę i jeszcze chwilę smażyć. Smażenie miśków
Ugotować
z piekarnika w dobrej panierce skrzydełka Wacławy... 191ocet jabłkowy 1 łyżka, ogórek zielony 1 sztuka średni, koperek 1/2 pęczka, kefir naturalny 500 gram, majonez 4 łyżki Ostrym nożem odciąć lotki (można je zamrozić i wykorzystać do zupy, wywaru), pozostałe skrzydełko przeciąć na połowę przez środek chrząstki, opłukane skrzydełka zalać zimną wodą i zostawić na godzinę. Czosnek na tarce do czosnku zetrzeć do miski, dodać pozostałe składniki marynaty
W Mojej Kuchni Lubię