naleśników. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam rózgą suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Patelnię dobrze nagrzewam. Pierwszego naleśnika smażę na odrobinie oleju, smaruję patelnię pędzelkiem. Ciasto nakładam chochlą do zupy, szybko rozprowadzam na boki. Gdy widzę, że brzegi się “ścinają” przekręcam naleśniki na drugą stronę. Układam na talerzu, przykrywam folią spożywczą. Gotowe naleśniki posypuję cukrem pudrem, podaję
Zasmakuj Kuchnimiękka). Powtarzamy czynność z resztą klusek. Sprawdź również te przepisy: Kopytka ze szpinakiem Lekki pulpety drobiowe z brokułem Lekki gulasz z mięsem i pieczarkami Idealnie kremowe risotto z pieczarkami Zupa krem z białych warzyw Tarta cebulowa
Czarnawisienkasilikonowych papilotkach na muffinki. Jak się zamrożą można zdjąć papilotki i wrzucić kostki do foliowej torby czy pojemnika i wrzucić do lodówki. Wykorzystać do zielonych koktajli , do przygotowania pokrzywowej zupy, jako dodatek do wypieku chleba, bułek lub zrobić z nich naturalny nawóz do podlewania roślin. LIŚCIE Umyte i osuszone liście obieramy z łodyżek. Następnie siekamy drobno a potem wrzucamy luźno
Dorota Smakujeczęściej . Mnóstwo przepisów na dania z czerwoną kapustą znajdziecie na Pintereście (jak to koszmarnie się odmienia!). Takiej pieczonej kapusty jest tam sporo, co jedno zdjęcie to piękniejsze! Jest też zupa krem, którą niedawno robiłam i wkrótce zagości na blogu. Składniki: 1 główka małej lub średniej (ew. 1/2 dużej) czerwonej kapusty 2 czerwone cebule 2-3 łyżki oliwy
bistro mamaBardzo dobre chlebki. Wspaniałym dodatkiem do dań indyjskich, zarówno zup jak i głównych dań. Przygotowanie ciasta – drożdże pokruszyć, dodać cukier, łyżkę mąki. Wlać lekko podgrzany jogurt, wodę ( około 1/2 szklanki jogurtu) . Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i resztę jogurtu. Wyrobić ciasto
Kuchnia PokoleńScroll down for recipe in English. Lubicie pokrzywę? Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki i zupy, a ostatnio zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem
Delicious Placecytryną, albo z innym sokiem świeżo wyciskanym). Potem robimy przerwę i kuracje możemy powtórzyć. Pulpę z liści pozostałych po robieniu soku możemy wykorzystać do zielonych koktajli , do przygotowania pokrzywowej zupy, jako dodatek do wypieku chleba, bułek lub zrobić z nich naturalny nawóz do podlewania roślin. Artykuł Jak zrobić sok z pokrzywy bez wyciskarki pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeMasło czosnkowe z dodatkiem ulubionych ziół to świetny dodatek do pieczonych mięs, pieczonych ziemniaków (np. w mundurkach, sezonowo młodych), bagietki, dań z grilla, aromatycznych grzanek podanych, np. do zupy. Sprawdzony i prosty przepis. W opisie kilka ciekawych porad. Tylko 3 składniki. Masło ziołowo-czosnkowe przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników, z dodatkiem ulubionych ziół, świeżych lub suszonych. Masło
Zasmakuj Kuchnipotrawami. Cukinię można przecież przyrządzać na wiele sposobów. Przepisy na kotleciki lub placki z cukinii to jedne z ciekawszych propozycji. Cukinia pieczona lub smażona, cukinia jako składnik zapiekanek lub zup –możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez problemu powinien znaleźć dla siebie idealne rozwiązanie. Bez względu na to, na jakie przepisy postawimy, jedno jest pewne – dieta, w której regularnie
ProstePesto.plziemniaczane z sosem pieczarkowym Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Chrupiąca bruschetta z pomidorami malinowymi Ramen, oryginalny przepis na tradycyjną japońską zupę Makaron z bazyliowym pesto i krewetkami Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Artykuł Cuda natury. Czosnek pospolity i jego właściwości pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plbardzo lubimy dobrą kuchnię. Żadne spotkanie towarzyskie, czy to rodzinne czy zawodowe nie może obyć się bez dobrego jedzenia. Szczególnie lubimy domową, typową polską kuchnię. Na obiad chętnie zjemy zupę a do tego drugie danie koniecznie z mięsem. Typowe popularne dania obiadowe to kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, karkówka w sosie własnym czy zrazy wołowe. Bardzo chętnie jadamy także
ProstePesto.plLubicie szparagi? Ja bardzo, ale jędrne i chrupiące, a nie szparagową papkę (no chyba, że mówimy o zupie krem ;) ). Dlatego bardzo często wybieram pieczenie zamiast gotowania. Dzięki temu szparagi pozostają pięknie zielone, kruche i delikatne. Dodatkową zaletą pieczenia jest to, że nie trzeba stać przy kuchence. Po prostu szparagi rozkładamy w jednej warstwie na blaszce, doprawiamy oliwą i tak trafiają
Pełny talerzwystudzeniu przekładamy na wierzch ciasta. Wsadzamy na kilka godzin do lodówki, żeby całość stężała. Artykuł Sernik na zimno, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku