możemy również zrobić pure, a następnie je zamrozić. Wtedy, gdy już minie sezon dyniowy możemy również cieszyć się jej smakiem. Z dyni możemy przygotować zupę krem, możemy ją oddać do gulaszu, do curry, do zapiekanki, do sałatki z makaronem czy też z kaszą. Idealnie sprawdzi się jako farsz do wytrawnej tarty lub wierzch do pizzy
Kulinarne przygody Gatitycebulą. Szczypiorek drobno siekamy. Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy całość solą, pieprzem i mieszamy z majonezem. Koniecznie zobacz przepis na: Zupa krem ze świeżych pomidorów Pastę z makreli odstawiamy na chwilę, aby wszystkie składniki się przegryzły. Podajemy ze świeżym pieczywem. Błyskawiczna pasta z makreli Błyskawiczna pasta z makreli Smacznego! Artykuł Błyskawiczna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM CALAMARI Z SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI KARTOFFELSALAT
globuskulinarnySAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CALAMARI Z SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI KARTOFFELSALAT
globuskulinarnypomocą sepii z mątwy przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii używa się również do barwienia ciasta na pizzę, bułki lub chleb. Obawiałam się, że po zabarwieniu ciasta chlebowego sepia nada gotowemu pieczywu “morskiego smaku
Tajemnice SmakuPachnący, doskonały dodatek do sałatek, mięs i kanapek, czyli czosnek marynowany w oleju do słoika. Idealny do dań z makaronem. Pokreśli smak zup i sosów. Ale to nie wszystko! Po marynowaniu zostaje nam pyszna i pełna aromatu oliwa, która świetnie uzupełni smak wielu dań, surówek i sałatek. Co jednak najważniejsze, ten pyszny czosnek przygotujesz w bardzo prosty sposób w domu
Kuchnia Na WypasieKoreańczyk zjada aż 18-25 kg kimchi rocznie. Ale nie tylko jako kiszonkę. Kimchi dodaje się tu niemal do wszystkiego. Może być nadzieniem do krokietów i naleśników , dodatkiem do zupy i ryżu. Każda gospodyni ma własną recepturę i małe rytuały przy przyrządzaniu tego delikatesu. Przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie, zwykle synowej przez teściową w pierwszym roku małżeństwa. Kiszonka
smakowitehistorie.comSAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CALAMARI Z SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOSTKA RUBIKA – MELON
globuskulinarnylecza i…. ziemniaki !!! ooo tak ziemniaki pokrojone na cztery. Polecam. Krem z papryki Jeśli komuś jeszcze mało z papryki może zrobić krem. Ja na przykład jestem zwolenniczką sycących zup. Krem z papryki robią różnie. Jedni pieką najpierw paprykę w piekarniku, inni zaś podsmażają surową. Jedni jedzą z grzankami, inni makaronem a jeszcze inni groszkiem ptysiowym. Jak kto woli. Chłopski
sierotka maRysia w kuchnimoje pierwsze placki z pieczonej dyni, do których już wiem, że będę często wracać na jesień :) Miałam dużo gotowej dyni po ostatniej zupie krem i chciałam spróbować zrobić z niej coś innego. Tak poszło w stronę prostych placków, które podałam z jogurtem naturalnym. Inspirowałam się przepisem z bloga Panna Anna i z ... Czytaj dalej Placki z pieczonej dyni Artykuł Placki
Pink Envelopepuree mam zazwyczaj na kilka miesięcy. Puree wykorzystuję do przygotowania dań słodkich jak i dań wytrawnych. Świetnie sprawdza się w pączkach, drożdżówkach, ciastach ale również w sosach do makaronów, zupach oraz jako dodatek do puree ziemniaczanego. Puree robię zarówno z dyni zwyczajnej jak i z dyni piżmowej. To przygotowane z dyni piżmowej jest mniej słodkie niż to z dyni zwyczajnej
MeCookszabrać talerz. INNE PYSZNE PRZEPISY NA DANIA GŁÓWNE: CALAMARI Z SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ: – Totalna eksplozja smaków – Pyszna
globuskulinarnySięgając w kuchni po makaron mamy szerokie pole do popisu. Możemy go wykorzystać w różny sposób, na przykład jako dodatek do zup, czy sałatek lub zapiec w formie zapiekanek, a także podać z sosami. Najbardziej popularne to spaghetti w sosie Carbonara lub Bolognese . U mnie dzisiaj był makaron w sosie pomidorowym z boczkiem wędzonym. Od pewnego czasu moi domownicy uwielbiają
Danka Pichcimałym ogniu, aż będzie miękka (ok 40 minut). Gorącą paprykę serwować z kleksem jogurtu naturalnego. Smacznego! p.s.Wywar z papryki i można wykorzystać jako podstawę do zrobienia pysznego sosu lub zupy
Krylowa Kuchniaidealny. Suszone pomidory . Przyznam się bez bicia – jestem absolutną pomidoromaniaczką. W sezonie mogę jeść tylko pomidory w różnych wydaniach. Nie wyobrażam sobie bez nich sałatek, jajecznicy, kanapek. A zupa pomidorowa z domowego przecieru… O, nie ma nic lepszego! Gdy tylko kończy się sezon i pomidory dostępne w sklepach coraz bardziej przypominają w smaku tekturę, przerzucam się na suszone
Na-talerzu.pl