Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1/2 brokuła 5 pomidorów 5 ziemniaków kości schabowe lub porcja rosołowa 2 marchewki kawałek pora 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka
czarrna od kuchniLato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy
Kuchnia Pełna PasjiRosołek,..ale tym razem z dodatkiem rybki. 30 dkg fileta z ryby 2 marchewki 10-15 dkg fasolki szparagowej 1 por [biała część] sól, domowa wegeta
Moje domowe kucharzenieCzasami ze "sprzątania" lodówki, można wyczarować bardzo smaczne potrawy. Uwielbiamy takie kuchenne freestyle. Składniki 100 g małych pieczarek 1 duży por 2 marchewki 1
R'n'G KitchenPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 marchwie 1 selera 1/4 selera 1 pora 3 ząbki czosnku 8 ziarenek
Ugotujmy CośDawno nie jedliśmy rosołku:) Tym razem z pierożkami mięsnymi SKŁADNIKI: noga kurczaka włoszczyzna (por, marchewka, seler, pietruszka, cebula, kapusta włoska) sól, ziarenka pieprzu, lubczyk, liść
MarciochaKucharzySkładniki: 1 korpus z kury 500 g wołowiny-szponder 3 l wody 4 średnie marchewki 1 seler 1 mały por 2 średnie pietruszki 1 cebula 1
O kuchni z uczuciemJakiś czas temu proponowałam wam rozebranie gęsi na części i zrobienie z niej potraw, których do tej pory nie robiliście. Ja tak zrobiłam i dzięki temu
Bernika - moj kulinarny pamietnikzakończył. Chleb trzymany w lnianym worku dziewiątego dnia mi spleśniał. Pora zatem na krótkie podsumowanie. Czuję się lekko zawiedziony, tak leciutko. Nie jakoś bardzo, ale myślałem, że będzie inaczej. Że jeszcze kilka dni test potrwa, aż chleb po prostu stanie się czerstwy. Bo znalazłem w internecie przepis na zupę chlebową. Zaintrygowała mnie ona bardzo i czerstwy chleb właśnie(...)zupę chciałem wykorzystać. A teraz się nie uda i nie dowiem się jak smakuje. A wy nie dostaniecie przepisu :( Cóż... Z drugiej strony nie ma powodów do narzekań, chleb trzymany w lnianym worku wytrzymał prawie dwa razy dłużej niż ten trzymany w reklamówce. Dla przypomnienia: w reklamówce 5 dni, w lnianym worku 9 dni. Czy zatem warto go kupić
Marder&Marder Manufacturesię ją nieco inaczej, ile gospodyń tyle przepisów. Zupa ma wspaniały smak, jest sycąca i najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień. Teraz w okresie jesienno - zimowym taka zupa to idealna dawka ciepła i energii dla naszego organizmu.Składniki: 1/4 małej główki kapusty najlepiej włoskiej 2 suszone prawdziwki 6 średnich buraków 3 -5 łyżki domowego przecieru pomidorowego(...)pora w talarki. Gotujemy wszystko razem, dodajemy na początek 2 łyżki octu, aby zachować ładny kolor buraków, dodajemy również wszystkie przyprawy. Kapustę drobno szatkujemy i dokładamy do barszczu. 2. Gdy mięso jest miękkie i obgotowane, obieramy je dokładnie i pozbywamy się kości. Na smalcu przesmażamy na złoty kolor drobno pokrojony czosnek i dokładamy do zupy, dokładamy
Apetyczna babeczkarazem wykorzystałam zieloną soczewicę, a do bazy z cebuli, czosnku, pora i marchewki dodałam jeszcze brokuła oraz paprykę konserwową. Przy okazji też smacznie wykorzystałam łodygę brokuła, która po obróbce jest tak samo smaczna jak jego różyczki. Więc następnym razem nie wyrzucajcie tej części, ale dodajcie do potrawki, gulaszu czy zupy! Sos można połączyć z makaronem, ryżem lub kaszą. Jest bardzo(...)porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["100 g zielonej soczewicy","2 marchewki","\u0141odyga broku\u0142a + kilka ma\u0142ych r\u00f3\u017cyczek broku\u0142a","P\u00f3\u0142 czerwonej cebuli","1\/3 pora","3 z\u0105bki czosnku","2 kawa\u0142ki czerwonej papryki konserwowej","1,5 szklanki passaty pomidorowej","\u0141y\u017cka oliwy Gallo Classico","\u0141y\u017ceczka oregano","Po p\u00f3\u0142 \u0142y\u017ceczki
Healthycreations.plkawałek pora) - 1 opalona cebula - 3 goździki - 2 liście laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - łyżeczka soli - łyżeczka młotkowanego pieprzu KORPUS Z KRÓLIKA umyj i podziel na części. Włóż do garnka i dodaj obraną i umytą włoszczyznę i cebulę. Zalej zimną wodą i dodaj przyprawy. WAŻNE ABY PIEPRZ BYŁ młotkowany, mielony nie zadaje się do rosołu, zupa może przez
Kuchnia bezglutenowa Lolizupa fasolowa Rozgrzewająca, pożywna i bardzo smaczna zupa fasolowa z mięsem wieprzowym i warzywami. Stopień pikantności możemy ustalić sami według upodobań dodając więcej lub mniej ostrych przypraw wymienionych w przepisie. Zapraszam! Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 40 dkg fasolki Piękny Jaś Włoszczyzna: marchewka, pietruszka, seler, por 1 cebula 2-3 ziemniaki 2 ząbki czosnku(...)delikatnie przyprawiamy solą i majerankiem. Całość gotujemy przez około 10 minut. Łyżkę kminku zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody, zaparzamy przez 10 minut i sam napar przelewamy przez sitko do zupy *** *** Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dokładamy do zupy. Gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa zmiękną *** *** Po tym czasie do zupy dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy *** *** Doprawiamy do smaku solą
Blog z Apetytemkulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę płuczemy, kroimy na drobniejsze kawałki(...)garnka. Dodajemy ziele, liście, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania wrzucamy obrane pieczarki. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Ziemniaki możemy gotować razem z zupą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiswoim tempem gotować , to właśnie taka zupa , do garnka wkładam wszystko na raz , zalewam wodą doprawiam od razu i gotuje na bardzo małym ogniu , a smak jest super , zapraszam na przepis i wypróbowanie w domu . Składniki ( dla 4 osób ) 4 plastry karkówki 2 marchewki 2 pietruszki 1 pora ( biała część ) pół selera 6 ziemniaków(...)śmietaną , do miski dodajemy śmietanę , do śmietany dodajemy 1 szklankę wody i mieszamy , można doprawić troszkę solą oraz pieprzem , i do naszej śmietany łyżką wazową wlewamy wywar z naszej zupy i mieszamy , następnie kiedy nasza śmietana i wywar dobrze się połączyły , to całość wlewam do naszej zupy i mieszamy wszystko razem , czekamy kiedy nasza zupa się zagotuje , po zagotowaniu mamy
Mój Smakokoło 8 minut. Po ostudzeniu, z barszczu wyjmujemy cebulę i por. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. W dniu podania barszcz przecedzamy i łączymy z wywarem z grzybów. Kilka grzybków kroimy w paski i pozostawiamy w zupie, resztę wykorzystujemy do farszu na uszka lub do bigosu. Możemy też
cool and minty