Składniki ¾ fili żanki pomidorów cherry, pokrojone na połówki 1cała puszka pomidorów pokrojonych ½ szklanki bulionu warzywnego 1 posiekana cebula 2 ząbki posiekanego czosnku 2 łyżeczki proszku kurkuma
w mojej kuchniSkładniki: 750g pora 400g ziemniaków 2 łyżki masła 3 mniejsze ząbki czosnku bulion warzywny natka pietruszki opakowanie łososia wędzonego sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w
Gaździnka warzygarść suszonych grzybów 4 ząbki czosnku 4 średnie buraki 2 litry wywaru warzywnego 2 liście laurowe 3 łyżki majeranku 6 ziaren czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela
Świat Domowej KuchniSkładniki: 1 duży seler 4 młode ziemniaki 3 gałązki selera naciowego 2 litry bulionu warzywnego gałka muszkatołowa sól, pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie: W rondlu na
Smakowity Blog Kulinarnypapryka - bo w węgierskich knajpach tylko mięcho, ziemniaki i marchewka + przyprawy oczywiście. Zapraszam więc na rozgrzewającą zupę. SKŁADNIKI 600-700 g pręgi wołowej 2 łyżki smalcu 2 cebule 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 l bulionu warzywnego 2 czerwone papryki (u mnie podłużne) 2 marchewki 5 średnich ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów(...)oraz marchewkę w plasterkach. Dolewamy resztę bulionu. Doprawiamy pikantną pastą, solą, pieprzem (do smaku) i szczyptą cukru. Dusimy razem około 20-25 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podajemy zupę z ulubionym pieczywem :) Dla chętnych lubiących ostrość jeszcze odrobina ostrej pasty węgierskiej. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeBardzo smaczna kremowa zupa o delikatnie serowym smaku. Z pewnościom będę robiła ją częściej. Ja zaserwowałam ją z groszkiem ptysiowym, ale pasują do niej również grzanki czosnkowe. Gorąco polecam. Składniki: ok 500-700 ml rosołu lub bulionu warzywnego 1 duża cukinia 1 cebula 200 g sera pleśniowego brie 100 ml śmietany 36% 1 łyżka masła 1 łyżka skrobi kukurydzianej(...)cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Na maśle przesmażamy warzywa, po czym dodajemy je do rosołu. Całość gotujemy do miękkości. Ser kroimy w kostkę i dorzucamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do zupy wlewamy rozmieszaną ze śmietaną mąkę kukurydzianą, aby zagęścić zupę (jeżeli uznamy, że po zmiksowaniu będziemy mieli wystarczająco gęstą zupę, to zagęszczanie możemy
IMPRESJA SMAKUPor to chyba nie bardzo docenione warzywo w naszej kuchni, przynajmniej ja mam takie wrażenie. Już bardzo dawno temu słyszałam pochlebne głosy co do smaku kremu
Krakowskie smaki Aniziemniaka, gotuje się krócej niż on. Jeśli chcecie, by zachował kształt, wrzućcie go do zupy na 5 minut przed końcem gotowania. Składniki: 1 bulwa batata 1 średniej wielkości cukinia 1 mały bakłażan 1 por 1 brokuł 250 g zielonego groszku 2 l bulionu warzywnego 3 liście laurowe 1 gniazdko anyżu 3 cm kawałek kory cynamonu 3 łyżki zielonej pasty curry(...)minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać pokrojonego w podłużne kawałki batata i pastę curry. Dokładnie wymieszać i gotować kolejne 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać przyzdobioną świeżą kolendrą
W SMAKZupa która swoim kolorom i smakiem zachęca do jedzenia. Moja rodzina się w niej zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra. 2 cukinie 1/2 pęczka koperku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ziemniaki 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 papryczki chili 0,70 litra bulionu warzywnego sól, pieprz pieprz czerwony masło klarowane Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam
wesoła kuchniaSkładniki: 3 nieduże cukinie 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki ryżu jaśminowego 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju sól Sposób przygotowania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę(...)około 5 minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy pomidory, ryż i przyprawy. Gotujemy 10 minut (do momentu aż ryż będzie miękki). Śmietanę i jogurt mieszamy z łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy do całości cały czas mieszając. Zupę podajemy samą lub np. z grzankami lub chlebem
Qchnia po prostuniebieską pleśnią 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz orzechy włoskie Przygotowanie: W garnku o grubym dnie rozgrzewamy łyżkę masła i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy gruszkę startą na grubych oczkach tarki, dusimy około 5 minut, po czym dodajemy mrożony groszek i gorący bulion. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia
Smakowity Blog Kulinarnykrólować lekkie potrawy. Sezon przedwiosenny zaczynamy lekką ale sycącą zupą z mnóstwem warzyw. Zupę podaje z makaronem pełnoziarnistym arc Pol Składniki: 1 łyżka oliwy 1/2 ząbka czosnku 1/2 cebuli 1/2 łodygi selera naciowego 1/2 marchewki 80 g ziemniaków 1 litr bulionu warzywnego 1 duży dojrzały pomidor 100 g zielonej fasolki 1/2 pęczka bazylii 100 g cukinii 25 g makaronu świderki(...)przez ok 15 minut. Po tym czasie dodać połowę listków bazylii. Pozostałe listki bazylii zblendować razem czosnkiem, orzeszkami pinii i solą. Dolać oliwę, zmiksować Dodać ser. Wymieszać. Do zupy dodać pokrojoną cukinię. Gotować przez ok 15 minut aż warzywa zmiękną. Makaron Arc Pol świderki ugotować al dente. Przyprawić solą i pieprzem. Wyjąć listki bazylii. Zupę podawać z łyżką pesto
Kuchnia w oparachDzisiaj chcę Wam zaproponować mega smaczną jesienną zupę krem z dyni. Korzystając z tego, że moja szałwia ma się jeszcze całkiem dobrze na ogródku (jest dosyć odporna na zimno), postanowiłam z niej skorzystać i dodać ją do potrawy jako ciekawy i smaczny dodatek. Zawsze staram się by dania były nie tylko zdrowe, ale również pyszne, ciekawe i różnorodne. SKŁADNIKI(...)szałwii sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Do dużego garnka wlać bulion warzywny. Z dyni wyciąć biały miąższ z pestkami i skórę, po czym pokroić na mniejsze kawałki i dodać do bulionu. Gotować dynię do momentu, aż zmięknie. Ugotowaną dynię zmiksować na jednolitą masę (najlepiej blenderem ręcznym). Do zupy dodać śmietanę, gałkę muszkatołową i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotować
Passions hobbies lifejakikolwiek komentarz jest potrzebny? Ta zupa jest niemalże idealna. Pamiętajcie jedynie, żeby robić ją w sezonie. A, i zioła dowolne. U mnie akurat wylądowała dziwna, tycia bazylia, którą dostałam od czarnocińskiej mamy. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 10 średnich dojrzałych pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duża marchewka z ugotowanego bulionu parę liści bazylii mały kubek jogurtu naturalnego(...)czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do nich pomidory, smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut. Do bulionu wlewamy podsmażone pomidory, gotujemy około 15 minut. Do blendera wrzucamy zupę i marchewkę, miksujemy na gładki krem. Przelewamy z powrotem do garnka. Jeżeli zupa wyszła za rzadka, gotujemy ją tak długo bez pokrywki, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję - chodzi o to żeby
KardamonovyPikantny, rozgrzewający krem z batatów. Pyszna zupa pełna węglowodanów złożonych, która doda energii przed treningiem. Przygotowanie zajmuje nieco ponad pół godziny, więc sprawdzi się jako szybkie danie w ciągu tygodnia. Zamów produkty potrzebne do wykonania tego przepisu: #fancy-title-4 {font-family: "Montserrat"} .product", "slidesPerView" : 6, "displayTime" : 6000, "transitionTime" : 500, "nav" : ".mk-swipe-slideshow-nav-5", "hasNav" : true, "pauseOnHover": true(...)Czerwona Pasta Curry 50g 3,24 zł Dodaj do koszyka Bulion Warzywny BIO 66g 4,62 zł Dodaj do koszyka Bulion Drobiowy BIO 66g 5,08 zł Dodaj do koszyka Tajski krem z batatów Pikantny, rozgrzewający krem z batatów. Pyszna zupa pełna węglowodanów złożonych, która doda energii przed treningiem. Przygotowanie zajmuje nieco ponad pół
Oslov.