Wywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar tylko na żeberkach wołowych. Do dzieła! Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych wywar wołowy Wywar na żeberkach wołowych. Składniki (Porcji(...)Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 20 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . Uwaga: Jeśli zamierzasz wykorzystać warzywa z wywaru, np. do zupy, koniecznie zobacz uwagi pod przepisem. umieść żeberka, kostki oraz wędzonkę w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką
Szybko SzybkowarWywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar tylko na żeberkach wołowych. Do dzieła! Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych wywar wołowy Wywar na żeberkach wołowych. Składniki (Porcji(...)Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 20 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . Uwaga: Jeśli zamierzasz wykorzystać warzywa z wywaru, np. do zupy, koniecznie zobacz uwagi pod przepisem. umieść żeberka, kostki oraz wędzonkę w szybkowarze i zalej zimną wodą zagotuj wodę bez zamykania garnka kiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką
Szybko Szybkowarmożna się nim porządnie najeść, jeżeli nie składa się tylko z wody :). Jedynym minusem zup jest to, że nie mając odpowiedniego pojemnika, nie możemy ich zabrać ze sobą! Zapraszam do przepisu. Składniki: - 1,5l wody (możemy dodać 3 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 300g soczewicy czerwonej - 300g przecieru pomidorowego - 5 marchewek - 3 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki świeżego(...)garnka do miękkich już warzyw. Dolewamy przecier wraz z koncentratem i tymiankiem, gotujemy ok. 5-10 minut. Jeżeli używamy śmietany lub jogurtu, w szklance hartujemy ją 1-2 łyżkami zupy i dolewamy do garnka. Podajemy z kleksem śmietany lub jogurtu i z natką pietruszki. Smacznego
Be Fit Be Strongtylko kolor ale też witaminy niezbędne dla naszego zdrowia. W tej zupie przemycimy coś czego nasza rodzina nie lubi. 1 por biała część 4 gałązki selera naciowego 1/2 brokuła 1 cebula duża 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania rukoli sól, pieprz 1/3 szklanki słodkiej śmietany 750 ml wywaru warzywnego 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki masło klarowane natka pietruszki sól, pieprz(...)maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około 10 minut. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze 4 minuty. Zupę miksuję blenderem, dodaję rukolę i znowu miksuję, wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem. Podaję z rukolą i makaronem, natką
wesoła kuchniaprzyprawić zupę nieco odmiennie kurkumą i kminem, a może cytrynową trawą… Zupa codzienna Składniki: na 4 porcje 1 mała marchewka 150 g czerwonej soczewicy 100 g soczewicy puy 1 cebula 1 czosnek solo 200 g batatów, 1 średniej wielkości 1 marchewka 100 g selera 1½ l warzywnego bulionu ½ łyżki kurkumy 1 łyżeczka nasion kminu 1 cytrynowa trawa 2 łyżki(...)garnka, dodaj cebule i zeszklij. Opłukaj soczewice i wsyp do garnka. Posyp przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej gorący bulion. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i batat. Gotuj zupę przez około 25 minut. Jeśli zupa będzie za gęsta wlej więcej bulionu. Konsystencja zupy zależy od własnego upodobania. Wolę zupy nieco gęściejsze, więc 1,5 litra bulionu wydawało mi się
codojedzeniaszparagi. Dziś,ponieważ miałam ogromnego lenia, przygotowałam coś szybkiego i prostego. Łączny czas zrobienia zupy-nie przekroczył 20 minut. SKŁADNIKI:(2 porcje) 2 średnie ziemniaki 2/3 pęczka zielonych szparagów (ale może być cały pęczek) Dużyząbek czosnku Łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki kurkumy Litr bulionu warzywnego pieprz ew. sól posiekany szczypiorek sok z cytryny (do smaku) kosteczki sera feta Łyżka(...)odłamujemy końce, główki zostawiamy w całości, łodyżki drobno kroimy. Do ziemniaków dodajemy szparagi, gotujemy 2-3 minuty, ściągamy z gazu. Doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny, ew. solą, wlewamy śmietankę. Zupę na talerzach posypujemy szczypiorkiem i serem feta
Kopystką po garachAromatyczny i uniwersalny wywar rybny to doskonała baza do zup rybnych, risotto, sosów czy też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia
Szybko Szybkowarpaski wodę dodać do wywaru. Wszystkie tak przygotowane składniki dodać do garnka. Gotować wszystko 15 minut. Doprawić zupę do smaku solą i lekko pieprzem. Jeśli macie takie pierożki to teraz trzeba je dodać. pierożki mogą być z nadzienie mięsnym lub warzywnym. Ja mam pierożki które dodałam również do zupki chińskiej. Z lekko egzotycznym nadzieniem. Przepis na pierożki tu http://kuchniapokolen.pl
Kuchnia Pokoleńgładki krem. Przelej zupę do miseczek. Zamocz łyżkę w białej czekoladzie i polewaj cienkim strumieniem zupę w talerzach. Zupę możesz udekorować orzechami, wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. Składniki 800 g czerwonej papryki (4 duże sztuki po odrzuceniu nasion) 900 ml bulionu warzywnego 150 ml mleczka kokosowego 1 łyżka oleju z chilli lub łyżka masła i dwie szczypty chilli
Eat me! Fit me!kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem warzywnym. Bacówka proponuje szeroki wybór dań garmażeryjnych i makaronów, przygotowanych z wyselekcjonowanych składników, bez chemicznych dodatków i konserwantów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczny i uniwersalny wywar rybny to doskonała baza do zup rybnych, risotto, sosów czy też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia
Szybko Szybkowarleśne, ale jeżeli taki nie macie wykorzystajcie pospolite pieczarki. W obu przypadkach zupa jest grzechu warta! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 2 szalotki 400 g grzybów (najlepiej mieszanka grzybów leśnych typu kurki, borowiki ale można dodać też pieczarki) 300-500 ml bulionu warzywnego 200-400 mleczka kokosowego (normalnie dodaje się kremówki) 3 gałązki pietruszki tłuszcz do smażenia sól, biały pieprz
Szybko Tanio SmacznieNaszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej. Składniki 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej 600 ml bulionu warzywnego 4 duże cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule
R'n'G KitchenWreszcie mamy piękna, prawdziwą, złotą, polską jesień. Liście drzew mienią się wszystkimi odcieniami żółci i czerwieni. To samo możemy zauważyć na straganach warzywnych. Teraz jest czas na dynie: żółte, pomarańczowe, czerwone. Duże i małe. Pełne β - karotenu, witamin z grupy B, witaminy E, cynku, potasu, magnezu i fosforu. Dynia jest warzywem niskokalorycznym, dlatego polecana jest osobom chcącym zrzucić zbędne kilogramy(...)warzywem o wysokim indeksie glikemicznym, dlatego powinni z niej zrezygnować diabetycy. Dynia działa odkwaszająco na organizm, a wysoka zawartość potasu, a niska sodu pomaga regulować ciśnienie krwi. Jedna porcja zupy (ok. 350 ml) podanej z jogurtem naturalnym i grzankami dostarcza około 281 kalorii, 13 g białka, 12 g tłuszczu, 36 g węglowodanów oraz 12 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI
W kuchni KatieZupa: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym Składniki: - 3 marchewki - pietruszka - mała cebula - mielony czarny pieprz - 1/3 łyżeczki imbiru mielonego - kostka rosołowa (u mnie warzywna) dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - śmietanka 30% - natka pietruszki (u mnie suszona) - groszki ptysiowe (u mnie Brześć) Przygotowanie: Cebulę drobno siekam. Podsmażam ją na rozgrzanym oleju. Marchewki i pietruszkę kroję w plastry
Kuchnia co dnia