indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki. Gulasz z indyka z warzywami możecie podać z dowolnymi dodatkami, takimi jak kasza gryczana, kasza jęczmienna , ryż, czy ziemniakami z wody. Sprawdźcie przepis i do dzieła…. Składniki 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie np. w Lidlu) 1 czerwona papryka 2 małe marchewki 1 biała papryka (możecie zastąpić inną dowolną(...)dodajemy ayvar, pastę curry i pozostałe przyprawy. Mieszamy i dusimy całość jeszcze przez ok. 5-7 minut. Gulasz podajemy z dowolnymi dodatkami jakie lubimy – kaszą, ryżem czy ziemniakami. Smacznego! Artykuł Gulasz z indyka z warzywami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pasuje do sera koziego jak figi. Postanowiliśmy połączyć jedno z naszych ulubionych dań z ulubionymi dodatkami. Składniki: 2 figi 1 łyżka masła 200 g twarogu koziego 200 g ziemniaków Ciasto: 300 g mąki 250 ml wrzątku 1 łyżka masła Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Miąższ fig podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy ser, rozpuszczając pod przykryciem. Studzimy. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy do sera. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek
R'n'G Kitchenpierwsze danie lub kompletny obiad poleca się jak nic! Jest pyszna, a moja Córka zjada z cienkim makaronem SKŁADNIKI: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży ziemniak (opcja) 1/4 selera kawałek pora, jasna część 1 cebula 3 łyżki czerwonej soczewicy płaska łyżka vegety natur, sól, pieprz, lubczyk 2 kulki ziela angielskiego, 1 liść laurowy mały pęczek natki(...)Zagotowuję, zdejmuję szumowiny. Zmniejszam gaz, wrzucam przesmażoną na oleju cebulę, gotuję do miękkości warzyw i mięsa na średnim ogniu. Po ok. 15 minutach wsypuję czerwoną soczewicę i drobno posiekanego ziemniaka, gotuję jeszcze kilkanaście minut. W razie potrzeby doprawiam wedle uznania. SMACZNEGO
Zasmakuj KuchniPulpety w sosie pieczarkowym z marchewką. Pyszny, tani i łatwy obiad. Pulpeciki mięsne z wołowiny (lub innego mielonego mięsa) w sosie pieczarkowym. Podawane np. z kaszą i buraczkami, ziemniakami i marchewką z groszkiem. Pyszne danie dla całej rodziny. Tarta marchewka wzbogaca smak sosu pieczarkowego. Polecam też przepis na Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym . Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym Składniki(...)wlewamy śmietanę i chwilkę jeszcze dusimy. Kosztujemy i ewentualnie doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Podajemy pulpety w sosie pieczarkowym i dodatkiem np. z kaszą jęczmienną i buraczkami , ziemniakami czy ryżem. Smacznego! The post Pulpety w sosie pieczarkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcieszy oko i brzuch składniki : 1 korpus z kurczaka ( porcja rosołowa lub skrzydełka ) 6-7 pieczarek 1 szklanka mrożonego , zielonego groszku 2 marchewki kawałek pora ( białą część ) 1 duży ziemniak 1 korzeń pietruszki kawałek selera korzeniowego 1 mała cebula biała 2 ząbki czosnku pęczek świeżego koperku sól ,pieprz do smaku Korpus kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki ,żeby było łatwiej zmieścić(...)skóry i przypaloną na palniku cebulę ( jak do rosołu ) . Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu . Po tym czasie odcedzamy wywar od kości . Marchewkę ,ziemniaki , pora , pietruszkę , selera obieramy i kroimy w kosteczkę dowolnej wielkości . Ja preferuję mniej więcej taką jak ziarenka groszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowane warzywa wrzucamy do wrzącego wywaru kostnego , doprawiamy solą , zmiażdżonym
Ogrodnik w podróżycałość dusi się trochę w wywarze, a trochę na parze. To danie z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Składniki: ok 1 kg karkówki 1/3 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1 marchew 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 10dkg boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz majeranek 1/2 szklanki mąki do obtoczenia(...)patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy podsmażone mięso *** *** Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w grube plastry *** *** Paprykę i cukinie kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Pokrojone warzywa układamy na mięsie *** *** Boczek wędzony kroimy w kostkę i posypujemy
Blog z ApetytemTakie danie chyba nie wymaga rekomendacji 😍 Chrupiące placki ziemniaczane z pysznym sosem kurkowym ... Niebo w gębie!😋 Składniki na placki: ok. 1kg ziemniaków 2 cebule sól 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej olej Wykonanie: Ziemniaki umyte i obrane ścieramy na tarce na oczkach (ja używam elektrycznej maszynki do mięsa) wraz z cebulą. Dodajemy roztrzepane jajka, mąkę sól, ew.odrobin
Walijskie Pichceniepodawały tę zupę podczas rekonwalescencji. A zatem, gotujmy krupnik! Przepis na tradycyjny krupnik Składniki: około pół kilograma wołowiny z kością, szklanka kaszy jęczmiennej, 2 cebule, 2 marchewki, 3-4 ziemniaków, 1 korzeń pietruszki, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, natka pietruszki. Zrób tak: mięso przełóż do dużego garnka, dodaj posiekaną cebulę oraz wszystkie przyprawy, zlej wodę do wysokości(...)już bardzo aromatyczny, a mięso miękkie. Wyjmij je i odłóż. Teraz do zupy wsyp kaszę, dodaj też pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz pietruszkę. Gotuj około 10 minut, dodaj ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, następnie gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec do zupy dorzuć posiekaną natkę pietruszki oraz oddzielone od kości mięso. Jeśli wyszła za gęsta, dodaj wodę i ponownie
Kulinarna PolskaThomasa Kellera, ponieważ go uprościłam i pominęłam dodatek winegretu. Trochę mniej zachodu, a danie i tak jest pyszne i aromatyczne. Polecam jako samodzielną wegetariańską potrawę z dodatkiem pieczywa czy ziemniaków i ewentualnie sera (feta, mozzarella) lub jako warzywny dodatek do mięsa czy ryby. ➤ Zobacz także: Makaron z sosem a'la ratatouille Kampania „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii(...)używając pędzelka. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez 1 godzinę. 6. Gotowy ratatouille podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa, ziemniaków lub makaronu. Możesz go również zestawić z kawałkiem mięsa lub ryby. Uwagi do przepisu: Wybierz nieduże, wąskie cukinie i bakłażany. Dobrze, aby wszystkie warzywa miały podobną średnicę. Ratatouille przygotuj
Chilli Czosnek i Oliwazupę zrobiłam z zeszłorocznych zapasów suszonych grzybów. Składniki: * 15 dkg suszonych grzybów * 2 l. bulionu np. wieprzowego * 2 marchewki * 1 pietruszka * 2 garści makaronu (u mnie były kokardki) * 2 ziemniaki * 100-150 ml śmietanki 30% * sól, pieprz * natka z pietruszki * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego Suszone grzyby namoczyłam i opłukałam po tym jak zwiększyły swoją(...)objętość. Pokroiłam na drobniejsze kawałki. Dodałam grzyby do bulionu i gotowałam ok. 20 minut. Dodałam ziele i liść oraz pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę a następnie ziemniaki. Posoliłam. W połowie gotowania dodałam makaron. Kiedy wszystkie składniki były ugotowane wyłączyłam ogień pod garnkiem i dodałam śmietankę. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach kiedy zupa
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 0,5 kg mięsa wołowego 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka lub szynka) 20 dkg wędzonego boczku 1 cebula 2 litry zimnej wody 1 włoszczyzna 3-4 ziemniaki 1/3 główki kapusty 30 dkg kapusty kiszonej 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, majeranek olej do smażenia 2 łyżki posiekanej(...)około 1 godzinę. Po tym czasie do zupy dodajemy obraną włoszczyznę *** *** Dodajemy liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego i 3 kulki pieprzu, przykrywamy i gotujemy jeszcze przez pół godziny *** *** Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, gotujemy przez około 10 minut *** *** Kapustę kroimy w średniej wielkości kostkę i dodajemy do zupy *** *** Kapustę kiszoną płuczemy, drono kroimy i również
Blog z Apetytemczego chcieć więcej Może jeszcze tylko , ładnej słonecznej jesieni… składniki : 1 ćwiartka białej kapusty , niezbyt dużej 3 – 4 kiełbaski meksykańskie 2 mięsiste mocno dojrzale pomidory 2-3 ziemniaki mały pęczek koperku 2-3 ząbki czosnku 2 l rosołu lub 2 l wody i 3 kostki bulionowe cielęce 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Kiełbasę kroimy na dowolne kawałki . Ja tym razem pokroiłam na duże , gdyż miała robić jako wkładka Wrzucamy do gara , razem z pokrojoną kapusta , cebulą , czosnkiem i ziemniakami . Zalewamy bulionem , wsypujemy paprykę , sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy do momentu aż warzywa zmiękną . Wyłączamy gaz , wsypujemy siekany koperek , mieszamy i możemy podawać . Pyszny , sycący i pachnący koprem gar zupy
Ogrodnik w podróżypropozycja na pyszny obiad . Danie jest proste w przygotowaniu i bardzo sycące. Można podawać je na różne sposoby, ponieważ smakuje świetnie zarówno z makaronem, kaszą, ryżem, jak i ziemniakami albo chlebkami naan. Spróbujcie i znajdźcie swoje ulubione połączenie . Kulki mięsne w sosie z suszonymi pomidorami i bazylią 400 g mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego ((1 kartonik)) 200 g śmietany(...)tłuszczu, wylej go z patelni. Do podsmażonego mięsa wlej przecier pomidorowy i wymieszaj. Na koniec dodaj śmietankę i jeszcze raz wymieszaj. Smaż jeszcze około 5 minut. Podawaj z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub chlebkami naan. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 281 | Białko: 23,8 | Węglowodany: 16,3 | Tłuszcze: 16,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis
Przepisy na widelcupapryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna. Składniki: · 50 dag fasoli · ½ kg ziemniaków · 2 marchewki · Wywar rosołowy · 2 łyżki mąki pszennej(...)Sposób przygotowania: 1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny. 2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut. 3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli. 4. Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. 5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa
Kulinarna Chwilapuszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka do smaku 1 płaska łyżeczka kminu mielonego PLACKI : 1 kg ziemniaków 1 cebula 2-3 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy(...)przecier z kartonika i troszkę danie dusimy. Sos mieszamy co jakiś czas. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolkę, przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Sos należy odparować aż będzie gęsty. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub w dowolnym robocie, następnie dodajemy mąkę, jajka i sól, mieszamy. Smażymy spore placki na rozgrzanym oleju, na złoto z jednej i drugiej strony
Kulinarne Fantazje Marioli