Kotlety mielone z parmezanem to doskonały pomysł na to, aby zwykłego mielonego trochę udoskonalić. Kotleciki podawałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków, wcześniej obgotowanych. Wszystko w towarzystwie ulubionej surówki z kapusty pekińskiej i wygłodniałej rodziny przy stole:) Czasami powracam do tradycyjnych przepisów, kiedy domownicy mają dość moich eksperymentów kulinarnych. Rzadko tak jest, bo bardzo im się podoba, jak ciągle jest coś innego(...)bułce. Odkładamy na deseczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem wierzch można posypać dodatkowo parmezanem. Doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego:) Artykuł Kotlety mielone z parmezanem pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąpodaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach. Pomysły na szybkie dania… ** Leczo(...)przez około 15 minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami. Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować. Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG
Kulinarny S.O.S.podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach. Pomysły na szybkie dania… ** Leczo(...)przez około 15 minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami. Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować. Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG
Kulinarne S.O.S.Jagnięcina - pyszne mięso. Składniki: 500 g combra jagnięcego 500 g ziemniaków Marynata: 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szczypta suszonego koperku 1 szczypta mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie: Marynata :W misce wymieszałem olej, miód, musztardę. Dodałem przeciśnięty czosnek, odrobinę pieprzu i zioła. Ponownie dokładnie wymieszałem. Marynatą(...)zamieni w galaretkę ). Nie jest to konieczne. Zależnie jak kto lubi. Mięso wyjęte marynaty, przesmażyłem na patelni, aby zamknąć pory. Włożyłem do brytfanny. Wlałem do niej marynatę, Włożyłem ziemniaki. Wstawiłem do piekarnika na 30 minut. Podlałem wodą. Piekłem do miękkości. Czas pieczenia zależny od wielkości combra ( ok. 1/5 godziny ). Kiedy mięso było już bardzo miękkie, wyciągnąłem brytfannę z piekarnika
R'n'G Kitchenwszyscy lubią placki ziemniaczane. To danie „kameleon” dobre zarówno na słodko jak i na słono, w wersji klasycznej ze śmietaną jak i nowoczesnej z ketchupem. Składniki: 1kg ziemniaków 3 łyżki mąki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek (1 pełna łyżka) olej do smażenia Przepis: Ziemniaki, cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na tarce
tyfranboxMeksykańskie kotleciki drobiowe Chrupiące, soczyste i aromatyczne kotleciki z kurczaka w pysznej panierce. W trakcie marynowania mięso kruszeje i nabiera delikatności. Kotlety możemy podać z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 szklanki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu(...)posiekaną pietruszką oraz sezamem *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor *** *** Kotlety podajemy z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytempłaskie łyżeczki soli – taka ilość powinna wystarczyć, ale zawsze możesz pod koniec gotowania doprawić do smaku. Wrzuć łyżkę suszonej żurawiny. Soczewicę przepłucz na sitku i wsyp do garnka. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a potem dodaj do wywaru. Paprykę umyj, wyjmij i odrzuć gniazda nasienne, pokrój ją w kostkę wielkości ok 1×1 cm i przełóż(...)razie potrzeby dodaj jeszcze odrobinę soli. Podawaj z ciemnym pieczywem. Składniki ok 800 g jagnięciny z kością np. comber 100 g czerwonej soczewicy 3 cebule 3 duże ziemniaki 3 czerwone papryki 3 pomidory 4 ząbki czosnku 1 łyżka żurawiny 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu, czyli kminu rzymskiego (nie pomylcie z kminkiem ;p ) 1 płaska łyżeczka mielonej papryki chilli w proszku
Eat me! Fit me!jest moja grochówka wegetariańska. Składniki: 2 l wody 2-3 białe surowe kiełbasy 250 g grochu 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji(...)czosnku. . Całość zalewamy wodą, dodajemy przepłukany groch, liście laurowe, ziele, paprykę i majeranek, gotujemy do miękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem
Kardamonovylanguage:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nigdy nie potrafimy oprzeć się brukselce. Jak pojawia się na nią sezon, to musimy korzystać z niego ile się da. Składniki: 400 g ziemniaków 2 marchewki 2 pietruszki 1 seler 250 g brukselki 200 g kalafiora zielone liście pora 1 pęczek natki pietruszki 2 łodygi rozmarynu 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchewkę w talarki. Pietruszkę obieramy. Seler obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy. Kalafior dzielimy na różyczki. Wszystkie warzywa zalewamy zimną wodą (około 1,5 litra
R'n'G Kitchenszynki, karkówki… 10 dkg wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 10dkg pieczarek 1 marchew 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 1/2 papryki żółtej lub zielonej 2 duże ziemniaki 1/4 główki kapusty 1 – 1,5 litra bulionu lub wody 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2- 3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, majeranek, 3 kulki ziela(...)minuty *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liść laurowy i po 3 kulki ziela angielskiego oraz pieprzu, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 40 minut *** *** Po tym czasie ziemniaki, marchew oraz papryki kroimy w kostkę *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Pokrojone warzywa dodajemy do zupy. Całość gotujemy przez około 25 minut, aż warzywa i mięso będą miękkie *** *** Po tym czasie dodajemy
Blog z Apetytemkuchni polskiej jest krupnik na żeberkach. Składniki 5l garnek: 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej 0,5 kg żeberek włoszczyzna: 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, mały por 4 ziemniaki przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy natka pietruszki Przepis: Do garnka wlewamy około 4l zimnej wody, dodajemy umyte żeberka, Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obieramy i kroimy kosteczkę, pora
tyfranboxłączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania. Składniki: 250 g mielonej cielęciny 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 500 g ziemniaków 2 kapusty pak choi 1 puszka żółtych pomidorów 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 50 ml koncentratu barszczu Vitapol 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 150 g fasolki sojowej wraz(...)Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim. Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną
R'n'G Kitchenpyszna i łatwa w przygotowaniu. Wszyscy domownicy zachwycają się jej smakiem! SKŁADNIKI: 1kg dyni (waga po obraniu) 1 marchewka (u mnie mrożona, może być również świeża) 4 średniej wielkości ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 kosta rosołowa 3 szklanki wody Przyprawy: sól pieprz chilli kurkuma curry czosnek niedźwiedzi (według upodobań) łyżka śmietany uprażone(...)patelni ziarna słonecznika WYKONANIE : C zosnek i cebulę obierz, pokrój i podsmaż w dużym garnku na oliwie. Dynię obierz,oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. To samo zrób z ziemniakami i marchewką. Dodaj resztę warzyw do garnka i chwilę wszystko podsmaż na średnim ogniu. Mieszaj, aby się nie przypaliło. Wlej do garnka 3 szklanki wody i wrzuć pokruszoną kostkę rosołową
Prosty przepis naplacków u cioci na imieninach, robię je bardzo często w swoim domu. Placki znikają w mgnieniu oka a przepis jest banalnie prosty. SKŁADNIKI: 30 dag mięsa mielonego 1.5 kg ziemniaków 2 cebule 3 jajka 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz olej do smażenia WYKONANIE: 1. Obierz ziemniaki i cebulę, następnie zetrzyj na tarce bądź w maszynce elektrycznej
Prosty przepis na