Świąteczna kapusta – kuchnia podkarpacka

Świąteczna kapusta – kuchnia podkarpacka

Świąteczna kapusta – kuchnia podkarpacka

Świąteczna kapusta - kuchnia podkarpacka Kapusta to jedno z podstawowych warzyw, którym kuchnia Podkarpacia zawdzięcza swój unikalny charakter. Czasem jest to młoda kapusta, częściej biała, a jeszcze częściej kiszona. Praktycznie o każdej porze roku mamy tu jakieś specjalne dania z kapusty. Latem i jesienią zwykle są to kapuśniaczki, pierogi z kapustą, albo gołąbki. Wiosną zupy albo polewki na kapuścianym kwasie. Zimą natomiast najczęściej kapusta gotowana, przyrządzana na różne sposoby – kapusta z grochem, kapus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, grzyby, kapusta z grochem, boczek, żeberka, czerwona kapusta, pierogi, mięso, fasola, gołąbki, ziemniaki, czerwona fasola, obiad, zupa, kapusniak, pierogi z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, dania mięsne, zupa grzybowa, potrawy wigilijne

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.