Patison smażony w cieście

Patison smażony w cieście

Patison smażony w cieście

Przepis na : obiad

    Smażone krążki patisona to szybki i smaczny pomysł na przekąskę lub dodatek do obiadu Mogą być podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, mięso, ciasto, ziemniaki, placki, sosy, kotlet, kotlety, sos czosnkowy, tani obiad, cukinia faszerowana, przekąski, makaron, cukinia, ryż, pieczarki, makarony, kotlety rybne , boczek, przekąska, kotlet siekany, szybki obiad, dania z makaronem, ryż smażony, sos paprykowy, jajka faszerowane , papryka faszerowana, pieczarki w cieście, szybkie ciasto, placki z cukinii

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.