żeberka - 2641 przepisów (strona:31/177)

Pieczone żeberka w ketchupie i miodzie 56

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu żeberka. Idealnie nadają się na rodzinny obiad. Najlepiej smakują podane z ugotowanymi ziemniakami oraz domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 1 kg żeberek 3/4 szklanki ketchupu ( szklanka o pojemności 250 ml) 2 łyżki sosu sojowego ( można zastąpić przyprawą magii) 3 łyżki miodu 80 ml oleju 1 średnia cebula 3-4 ząbki czosnku(...)łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki rozmarynu sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: żeberka dzielimy na mniejsze porcje., do miski przekładamy wszystkie składniki na marynatę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do niej mięso i dokładnie mieszamy tak aby każdy kawałek mięsa był nią pokryty. Tak przygotowane mięso odstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
Bigos z żeberkami 70

Bigos na żeberkach z suszonymi grzybami i śliwkami. To pyszna, aromatyczna potrawa która nabiera smaku i aromatu, im dłużej się ją podgrzewa i schładza. Czas przygotowania:    1.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1.5 kg kapusty kwaszonej 1 kg żeberek 300 g schabu 15g grzybów suszonych 4 śliwki suszone(...)pół a grzyby kroimy na drobne kawałki. Wszystko dodajemy do garnka tak samo jak wodę z grzybów w których się moczyły. Całość dokładnie mieszamy . 3. Na kapuście układamy paski żeberek, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez minimum 1 godzinę. 4. Po godzinie wyciągamy żeberka i oddzielamy je od kości. Kroimy na małe kawałki i dodajemy z powrotem do kapusty. Gotujemy

karolgotuje
Żeberka na grilla w ketchupie i miodzie 77

Żeberka na grilla w ketchupie i miodzie to obowiązkowa pozycja w menu na grilla w mojej rodzinie. Są bardzo smaczne i tak naprawdę jeden kawałek żeberka nie wystarczy by się zadowolić i trzeba sięgać po następny. Mam szczęście, że moja cała rodzina uwielbia miody. Problem zazwyczaj tkwi w tym, który słoik zjadamy jako pierwszy…. Żeberka … Czytaj dalej Żeberka(...)grilla w ketchupie i miodzie Artykuł Żeberka na grilla w ketchupie i miodzie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Domowy kapuśniak 92

Nie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty złagodzi nam słodka marchewka . Zupę możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
4 proste i łatwe przepisy do wykorzystania w wędzarni Broil King SMOKE 116

papryki w proszku, – 2 łyżki chili w proszku, – 1 łyżeczka soli cebulowej, – 1 łyżeczka soli selerowej, – 1 łyżeczka czosnku w proszku, – 1 łyżka oregano. ŻEBERKA – Rozgrzej wędzarnię do temperatury 120°C. – Ściągnij membranę z wewnętrznej części żeberek. – Przypraw dużą ilością przyprawy bbq. – Dodaj wodę oraz sok jabłkowy do pojemnika na płyn(...)Dodaj garść wiórek jabłkowych lub innych do pojemnika na wiórki. – Umieść żeberka w stojaku lub na ruszcie. – Wędź przez 3-4 godziny. – Jeżeli chcesz pokryj żeberka sosem BBQ. Podnieś temperaturę do 200°C na 10-20 minut. – Wyciągnij żeberka z wędzarni i przykryj je folią aluminiową. Pozostaw je na 10 minut, aby „odpoczęły”. Spowoduje

naRuszcie
Kapuśniak 54

kapusta, dlatego też należy ją uważnie kupować. Lubimy jej wyrazisty smak, więc tylko ją opłukaliśmy, u mnie w domu zazwyczaj moczy się ją ok. 20 minut. Gotując kapuśniak na żeberkach i wędzonym boczku otrzymaliśmy aromatyczną, dość tłustą i pożywną zupę, w sam raz na jesienne i zimowe wieczory. Składniki na kapuśniak 300 g kiszonej kapusty 300 g żeberek(...)małego selera 4 ziemniaki 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna jałowca 5 ziaren pieprzu sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Żeberka rozkroić na części zawierające jedną kostkę, obsmażyć je na rozgrzanym oleju. Odłożyć, na tym samym tłuszczu zesmażyć boczek wędzony. Kapustę przepłukać, posiekać na mniejsze kawałki. Marchew, pietruszkę i seler umyć, obrać

niecodziennikpary
Żeberka w kapuście z grzybami i ziemniaki w mundurkach 152

żeberek wieprzowych 800 g kapusty kiszonej garść suszonych borowików 1 cebula 1 marchewka pół szkl wina czerwonego sól pieprz ziele angielskie listek laurowy kminek jałowiec majeranek tłuszcz do smażenia 1 łyżka mąki na zasmażkę ziemniaczki Moczymy grzybki wcześniej, następnie je gotujemy przez ok 10 min. Żeberka myjemy i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą(...)łyżkami oleju, smażymy, dodajemy startą na tarce marchewkę. Następnie dodajemy kapustę, chwilę podsmażamy. Dodajemy przyprawy do smaku, grzybki i podlewamy wywarem z grzybków oraz winem. Wkładamy do kapusty podsmażone żeberka lekko je przykrywamy kapustą. Podlewamy jeszcze niewielką ilością wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu ok godzinę. W tym czasie możemy ugotować ziemniaczki.   Kiedy mięso jest

Gotowanie jest łatwe
Żeberka z multicookera 143

Zawieruszony przepis na żeberka z multicookera.Od kiedy mam thermomiksa, prawie wszystkie inne urządzenia poszły w zapomnienie i już ich nie używam,czasem wyciągnę z szafki wolnowar i coś tam w nim upitraszę,ale to już sporadycznie.Thermomiks , nawet jeśli nie jest to oryginał bo ja akurat mam Hoffena to i tak bardzo ułatwia pracę w kuchni i już nie potrzebuję innego(...)sprzętu. 1 kg żeberek wieprzowych  3-4 ząbki czosnku 2 duże cebule 3 łyżki oleju sól,grubo zmielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki liście laurowe, ziele angielskie 450-600 ml lekko słonego bulionu, np. warzywnego majeranek susz warzywny 1 łyżka mąki pszennej Żeberka podzielić na kawałki po 2 kostki. Umieścić w dużej misce, natrzeć olejem, obłożyć pokrojoną

Moje domowe kucharzenie
Przepis na duszone żeberka w sosie własnym 74

Żeberka duszone w sosie własnym – czyli żeberka wieprzowe w pysznym, ciemnym sosie – aż rozpływają się w ustach :) Sałatka na talerzu obiadowym ze zdjęcia pochodzi z tego przepisu: Sałatka z pora. Żeberka duszone w sosie wła The post Przepis na duszone żeberka w sosie własnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Żeberka pieczone w młodej kapuście 176

Żeberka pieczone w młodej kapuście Kruche, soczyste i aromatyczne mięso pieczone razem z warzywami czyli cały obiad przygotowany w jednym naczyniu Palce lizać!     Składniki: ok 1 kg żeberek 1/2 główki młodej kapusty 2 cebule 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 2 łyżki posiekanego szczypiorku Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, chilli (szczypta), majeranek       *** Żeberka(...)PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Żeberka pieczone w młodej kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej 99

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej to moja propozycja na szybki oraz nie wymagający wielkich umiejętności smaczny obiad. Gotowe mięso jest niezwykle aromatyczne, doskonale doprawione i z łatwością odchodzi od kości. Połączenie miodu z musztardą nadaje żeberkom niepowtarzalnego charakteru, który sprawia, że ciężko zrezygnować z dokładki. Polecam! około 700g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżki miodu (płaskie) (*) 2 łyżki musztardy 1 łyżka(...)łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej wędzonej Dodatkowo: 2 listki laurowe      Umyte i osuszone żeberka porozcinać na mniejsze kawałki, a składniki marynaty dokładnie wymieszać w osobnej miseczce. Następnie powstałą mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki minimum na kilka godzin

Di gotuje
Żeberka w sosie własnym , duszone z ziemniakami i cebulą 112

Żeberka w sosie własnym , duszone z ziemniakami i cebulą Pyszne żeberka , ekstra mięsne , to właściwie samo mięcho Doskonale nadają się do powolnego duszenia w sosie własnym . Jeśli jeszcze dorzucicie parę ziemniaków i sporą ilość cebuli z czosnkiem , to powstanie bajeczny jednogarnkowiec . Prosta zimowa potrawa , doskonała na chłodniejsze dni . Wiosna już powoli zmierza do nas małymi kroczkami , więc to chyba ostatni(...)moment na tak ciężkie dania . Za chwilę w kuchni zagości lekkość nowalijek i wszystko nabierze delikatności Tym czasem warto jeszcze sięgnąć do ciężkiej zimowej pychoty .. Składniki ; 1 kg żeberek ekstra mięsnych 2 cebule średniej wielkości 3 ząbki czosnku 4 średniej wielkości ziemniaki 2 łyżki maggi w płynie 2 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego mąka rozmącona z wodą do zagęszczenia

Ogrodnik w podróży
Wspomnienia leśnych wędrówek, zupa grzybowa z suszonych borowików 107

sztuk, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka smalcu, 1 łyżka masła, 2-3 łyżki śmietanki, 2 łyżki domowej wegety, można pominąć jak nie mamy domowej, około 400g ładnych żeberek, ½ szklanki czerwonego wina 4-5 ziarenek jałowca, 1 łyżeczka pokrojonego tymianku, sól i pieprz do smaku, oczywiście woda.     Moczę grzyby w zimnej wodzie. Do garnka wlewam wodę(...)gotującej wody wkładam opłukane żeberka w całości i trochę soli. Gotuję na małym ogniu pilnując aby się nie rozgotowały.  W międzyczasie kroję włoszczyznę i ziemniaki w niedużą kostkę. Wyjmuję mięso, kroję na porcje i odkładam, zajmę się nim później. Do gotującego bulionu, wkładam warzywa, ziemniaki, ziarenka jałowca, wsypuję wegetę. Niech się delikatne gotują. Wylewam wodę z grzybów, powinny odcieknąć

Leśny Zakątek
Śląski żur żyniaty 221

Składniki: ŻUR ŚLĄSKI: 500 g wędzonych żeberek wieprzowych; 400 g kiełbasy śląskiej lub podwawelskiej; 400 ml zakwasu na żur (domowego lub kupnego); Garść suszonych grzybów + 1 i 1/2 szklanki zimnej wody do namoczenia; 1 i 1/2 l zimnej wody; 2 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 4 ziarna ziela angielskiego; 1/2 łyżki majeranku; Sól; Pieprz. DODATKOWO: 1 kg ziemniaków (waga przed(...)szklanki). Odstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do namoczenia. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć nożem. Kiełbasę pokroić w plastry. Do garnka, w którym będzie gotowana zupa włożyć wędzone żeberka wieprzowe. Dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Wsypać 1 łyżeczkę soli. Wlać namoczone grzyby (wraz z wodą, w której się moczyły) oraz 1 i 1/2 litra

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania