dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie, wtedy łatwiej je zwijać i nie pękają. Rozgrzać oliwę, przesmażyć szpinak, posypać startą mozzarellą. Przyprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martycytryny. Masło kroimy w plasterki i układamy na rybie. Następnie kładziemy półplasterki cytryny i pomarańczy oraz koperek. Folię smarujemy niewielką ilością oleju, aby nie przywarła do pieczonej ryby. Zawijamy w nią naszego łososia, każdy kawałek oddzielnie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Łososia pieczemy ok. 40 minut w dowolnym naczyniu żaroodpornym. Ja często podaję rybę z brokułami tradycyjnie ugotowanymi w osolonej
Sagneska - gotowanie i lifestylezmielonego mięsa wraz z żółtkami, solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Wariant I /z patelni Z mięsa formować płaskie placuszki, na środek nakładać przestudzony szpinak, boki zawijać tworząc pulpety. Standardowo panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej smażąc na rozgrzanym tłuszczu. Wariant II / z wody Rozwinąć folię spożywczą, skropić ją wodą (rolada ładniej nam odejdzie po ugotowaniu), całość
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCzosnek przeciskamy przez prasę , dodajemy do jogurtu mieszamy dodajemy przyprawy. Tortille smarujemy sosem i układamy sałatę , szynkę, ser, pomidora , paprykę , opcjonalnie polewamy ketchupem( kolejność nakładania warstw nie ma znaczenia). Zawijamy w rulonik , kroimy na mniejsze kawałki i nabijamy na wykałaczkę. Smacznego! Buziaki
Cukier&Puderziołami. Moja marynata wyglądała TAK . Cukinię pozostawiamy w marynacie przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie grillujemy ją lub smażymy z obu stron na patelni teflonowej. Przed zawijaniem roladek należy odczekać aż cukinia wystygnie, inaczej ryzykujemy roztopienie serka. SPOSÓB I. Roladki z cukinii z serem feta i suszonymi pomidorami. Cukinię układamy na desce, na jednym brzegu układamy porcję sera
PastelFoodząbkiem czosnku, szczyptą soli, posiekanym drobno koperkiem i pietruszką (po garści), dodaję kilka krople soku z cytryny i 5-6 drobno posiekanych suszonych pomidorów w oleju. Mieszam. Formuję rulonik, zawijam w folię i do zamrażarki. Taki plasterek masła położony na ciepłym moskolu cudownie się rozpływa Spróbujcie, bo warto. Smacznego
ladykitchentłuczkiem i nacieramy pieprzem ziołowym, czosnkiem, solą i odstawiamy na jakiś czas. Kroimy oscypki na paluszki następnie smarujemy każdy plaster musztardą, kładziemy po oscypku i posypujemy suszonymi płatkami papryki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Smażymy na oleju, aż mięso lekko zrumieni się. Lubicie oscypki
Zofianachciały ładnie zwijać). Drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbaskę podsmażamy (bez tłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem żółtym - ilość według własnego uznania :)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 25 minut w 170 stopniach. Bardzo
Lawendowe Niebopomidory wyścielamy w środku szynka parmeńska i wbijamy jajko, które należy doprawić solą i pieprzem. Pomidory z taką zawartością przykrywamy plastrem sera żółtego oprószonego ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane pomidorki zawijamy do połowy w folię aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.W tym czasie na masełku przygotowujemy grzanki ze świeżej bagietki, na które wykładamy
Lawendowe Niebomożna miksować zbyt długo ponieważ ciasto będzie twarde. Jeżeli cisto jest zbyt suche można dodać łyżkę zimnej wody.Ciasto wykładam na opruszoną mąką stolnicę i zagniatam szybko. Formuje płaski place, zawijam w folie i wkładam do lodówki.Mus:W czasie kiedy ciasto odpoczywa przygotowuję mus rabarbarowy. Rabarbar obieram i kroję na kawałki. Wkładam do garnka, dodaję cukier i 4 łyżki
Magiczna kuchnia Dariiplastry cytryny. Na tak przygotowaną folię kładę płat łososia na który ponownie układam kilka listków laurowych, kilka gałązek tymianku, pietruszki i mięty oraz 4 grube plastry cytryny. Folię szczelnie zawijam tak aby odstawała od ryby. Zapakowana rybę wkładam do żaroodpornego naczynia i kładę do nagrzanego piekarnika. Piekę około 15 minut.SOS:Szoruję i sparzam gerjpfruta a następnie ścieram skórkę z połowy
Magiczna kuchnia Dariiszczyptę soli. Miksuje około chwilę aby mąka połączyła się z masłem powstały gródki mączno-maślane. Dodaję łyżkę wody, mieszam widelcem. Wykładam na stolnicę i zagniatam gładkie ciasto.Formuje kule, którą zawijam w folie i wkładam do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie obieram i myje buraki. Kroje je na mniej więcej centymetrowe plastry i układam na blaszce
Magiczna kuchnia Dariimrożonego200 gram białego sera3 ząbki czosnkupieprz i sól do smakuPRZYGOTOWANIENajpierw łącze wszystkie suche składniki ciasta a następnie dodaję masło jogurt ser i żółtka - zagniatam ciasto z którego formuję kulę zawijam w folię i wkładam na godzinę do lodówki.Na suchej patelni rozmrażam szpinak i odparowuje aby pozbyć się nadmiaru wody. Do misy blendera wkładam biały ser i i miksuję
Magiczna kuchnia Dariiodstawiam na kilka minut, aby nasiąknęły alkoholem. Pierwszy blat biszkoptu smaruję dżemem wiśniowym, wykładam połowękremu. Układam namoczone pierniczki, zakrywam pozostałym krememi przykrywam kolejnym blatem ciasta. Trzeci biszkopt zawijam w folię aluminiową i zostawiam do wykorzystania następnym razem.Tak przygotowany tort pokrywam polewą, układam pokrojonebatoniki marcepanowe, posypuję startą czekoladą.Na 2-3h odstawiam w chłodne i suche miejsce.Kroj
W kuchni Karmel-itki