Łatwy , smaczny posiłek dla całej rodzinki.Zapraszam.Grzyby suszone możemy zastąpić np.grzybkami shitake. Omlety: ******************** 8 łyżek mąki pszennej 4 jajka 1/2 l.mleka lub wody szczypta soli masło
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia masa serowa 200 g sera góralskiego bundz 2
Gotowanie jest łatweNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu
Kuchnia Pełna PasjiDla mnie bomba, smaki super ze sobą współgrają. Bardzo mi smakowało i na pewno będę robiła to częściej. Przygotowanie bakłażana – umyć i przekroić na pół
Kuchnia PokoleńPrzepis na naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym, z farszem mięsno-warzywnym. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli
e-PrzepisyKulinarneSkładniki na 2 porcje: 0,5 op. makaronu typu farfalle, czyli kokardki lub penne- rurki 2 średnie piersi z kurczaka 1 op. kuleczek mozarelli GMO free
Luźna Kuchniaskładniki* 50 dag łopatki wieprzowej* 50-70 dag najlepiej małych ziemniaków* 3 średnie marchewki* 2-3 cebulki ze szczypiorem ( mogą też być sama cebula tylko więcej
Mix smakukroi i mniej się rozpada. Zapiekanka gyros z kurczakiem i ziemniakami to pyszne, proste i stosunkowo szybkie danie dla całej rodziny. Naprawdę trudno się jej oprzeć! Smacznego:) Przepis na zapiekankę gyros: 5-6 dużych ziemniaków, 500 g piersi kurczaka, 500 g pieczarek, czerwona cebula, czerwona papryka, poł kapusty pekińskiej 250 g żółtego sera, 70 ml mleka, 200 ml śmietanki, przyprawy(...)cytryny i olejem. Wymieszać. Pokroić paprykę, pieczarki i cebulę. Poszatkować kapustę. Mięso smażyć do zarumienienia, dodać paprykę i cebulę. Smażyć całość do miękkości. Odłożyć. Na tę sama patelnię wrzucić kapustę, smażyć kilka minut, aż delikatnie zmięknie. Posolić. Na patelnię dodać pieczarki, smażyć do miękkości. Pokroić ziemniaki w cieniutkie plasterki. Zagotować mleko i śmietankę. Doprawić do smaku, dodać około
Lekcje w kuchniZainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM(...)owsianych górskich Do podania: 200g jogurtu naturalnego drobno starta skórka z 1/2 cytryny Rabarbar dokładnie oczyścić, następnie pokroić na 4-5cm kawałki i wymieszać z cukrem waniliowym. Rozgrzać patelnię z grubym dnem, wrzucić rabarbar i wlać 2 łyżki wody (żeby rabarbar się nie przypalił) i dusić przez kilka minut pod przykryciem, ale niezbyt długo, żeby kawałki się nie rozpadły
DietologMini zapiekanki gyros w porcji na raz. :-) Jadamy je na obiad, ale na zimno też okazały się na smaczne, więc jeśli macie kilka naczyń żaroodpornych, możecie postawić je na imprezowym stole. Oprócz tego, że ładnie się prezentują są też smaczne, bo kto z nas nie lubi gyrosa? Poniższy przepis jest na 4 małe naczynia. 500g filetów z kurczaka(...)ogórki kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Keczup i jogurt grecki mieszamy ze sobą robiąc sos. Filety posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanej patelni. 2. W naczyniach układamy kolejno: ryż, warstwa sosu, papryka, ogórek, kukurydza, warstwa sosu, kurczak, ser. 3. Gyros zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchniDziś przedstawiam pomysł na przepyszną, łatwą i szybką zapiekankę. Ravioli, u mnie z pieczoną dynią, w gęstym, mięsnym sosie pomidorowym z dodatkiem szpinaku i zapieczone pod grubą warstwą mozzarelli i parmezanu. Użyłam ravioli bo akurat miałam je pod ręką, zamiast nich można dodać tortellini, dopasowane smakowo pierogi czy po prostu zwykły makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą(...)łyżeczka ziół prowansalskich2 szklanki sosu pomidorowego albo passaty1 duża garść szpinaku, posiekanego½ szklanki startej mozzarelli¼ szklanki startego na tarce parmezanuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij je drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki.Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego
karmelowyLato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy
Kuchnia Pełna PasjiSzybkie danie makaronowe z delikatnym mięsem z kurczaka, z oliwkami i grana padano. Ostatnio po pracy zrobiłam zapiekanki z pieczarkami, prawie takie jak w PRL-9, tylko, że z grana padano, na chrupiącej bagietce, ależ to było smaczne! Dzisiaj prezentuję Wam kolejny pomysł na pastę, tym razem z kurczakiem, oliwkami i pieczarkami. Takie domowe danie na jesienne obiady(...)opakowaniu. Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, kroimy w paski. Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy na polówki. Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy kurczaka i pieczarki. Gdy pieczarki puszczą wodę, dodajemy czosnek. Całość podsmażamy niedługo, aby kurczak pozostał soczysty, na koniec dodajemy całe oliwki. Doprawiamy
Moja smaczna kuchniasposoby, na przykład ketchup z cukinii (nie mam przepisu), pikle z cukinii, dżem z cukinii. Przepisów też nie mam i nigdy nie robiłam. Ale bardzo lubię i polecam: zapiekankę z ryżu i cukinii ciasto czekoladowe z cukinią zupę krem z cukinii nieśmiertelne leczo z cukinią To było na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki(...)sitko) z nadmiaru wody. Do odsączonej cukinii dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajka i bułkę tartą. Mieszamy i dodajemy mąkę (tyle, żeby ciasto dało się łatwo nakładać łyżką na patelnię, a jednocześnie nie było zbyt rzadkie). Na patelni (a najlepiej na dwóch jednocześnie), rozgrzewamy niewielką ilość oleju, łyżką nakładamy ciasto i smażymy na złoty kolor z obu stron
bistro mamaniej więcej warzyw i sałaty, dzięki temu posiłek będzie lżejszy niż tradycyjny kebab w bułce. Lubisz jedzenie fast food w domowej wersji, zajrzyj też do przepisów na: – zapiekanki z pieczarkami – domowe cheeseburgery – pizza z salami – pizza z szynką i pieczarkami SAŁATKA KEBAB Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut (+ czas przygotowania mięsa) Składniki kabab: – mięso(...)łyżkę octu oraz 1 łyżeczkę cukru. Wymieszaj. Mięso pokrój na drobne kawałki. Na talerzu połóż sałatę i kapustę, dodaj mięso, pozostałe warzywa (ogórki, pomidory). Pitę lekko podgrzej na suchej patelni lub w piekarniku. Po wyjęciu pokrój lub połam na mniejsze kawałki i ułóż na sałatce. Podawaj z sosami – pikantnym pomidorowym i czosnkowym. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka kebab pochodzi z serwisu
nietylkopasta.pl