zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:135/201)

Grzanki z mortadelą 139

Nazywam to danie bidą z PRL-u, ale obiektywnie rzecz biorac, bardzo je lubię. Dobra jakościowo mortadela, a taką mam w osiedlowym sklepie wędliniarskim, po odpowiednim

Gosia gotuje
Kartoflak 334

Jeden z bardzo wielu przepisów, który „wyniosłam” z domu rodzinnego. U mnie nazywano go kartoflakiem, ale nazw ma ho, ho, ho, a może i

mojewypiekiinietylko
Faszerowana papryka 86

ilość farszu jest na 6 dużych papryk. Ja jednak wykorzystuję go do 4 sztuk, a pozostały farsz zostawiam na inny posiłek Faszerowana papryka – sposób przygotowania Najpierw rozgrzewam na patelni oliwę z oliwek i masło klarowane. Podsmażam posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaję mięso oraz przyprawy i smażę całość przez około 10 minut. W tym czasie(...)minut w 190 stopniach, funkcja góra-dół. Podczas pieczenia papryki nakrywam folią aluminiową, którą zdejmuję 5 minut przed końcem pieczenia. Gotowe papryki dekoruję kiełkami brokuła. Smacznego! Spróbuj także: ekspresowa zapiekanka z bakłażana, pieczone frytki warzywne. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Faszerowana papryka

Natka Pietruszki
Sos pomidorowy do pizzy 113

tylko sól, pieprz i oregano. Pyszny i aromatyczny sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to propozycja obowiązkowa przy wyborze np. domowej pizzy czy zapiekanek na obiad/kolację. Dobrze przyprawiony sos jest idealnym dodatkiem nie tylko do pizzy, także zapiekanek, grzanek wszelakich, calzone, przystawek z ciasta francuskiego czy grissini. Polecam pyszny i prosty sos pomidorowy ze świeżych pomidorów. Wpis, oprócz przepisu zawiera(...)minut w temp. 190 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, wybieram środkową półkę piekarnika). Następnie miksuję, przecieram przez sito (lub nie) i odparowuje sos na patelni przez kilkanaście minut. Wybieram średnią moc palnika, często mieszam. SKŁADNIKI: 5 dużych pomidorów – 1250 g 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy lekko czubata łyżeczka cukru pudru po płaskiej łyżeczce słodkiej papryki

Zasmakuj Kuchni
Burger z czerwonej soczewicy 91

także przepis na: – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CZERWONEJ SOCZEWICY Przygotowanie: 50 minut Ilość: 2 burgery Składniki kotlety: – 150 g czerwonej soczewicy (miara przed(...)część ziaren się niemal rozpada i super. Na koniec odcedź soczewicę. W czasie gotowania posiekaj bardzo drobno cebulę, a marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na mniejszych oczkach. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż ją aż zacznie się na brzegach karmelizować i zrobi się lekko brązowa. Pamiętaj aby mieszać cebulę od czasu do czasu. Jak skarmelizuje dodaj marchewkę

nietylkopasta.pl
Jednogarnkowe chili con carne z ryżem 154

Nieraz wspominałam Wam jak bardzo lubię jednogarnkowe dania i zauważyłam również, że Wy też uwielbiacie takie dania. Zapiekanka makaronowa z mięsem jest jednym z najczęściej odwiedzanych przepisów na moim blogu. Dlatego też, mam dla Was dziś coś specjalnego – jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Proste i pełne smaku, a z dodatkami smakuje jak z najlepszej restauracji. To co, namówiłam(...)żółtego sera – kilka łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu – listki kolendry – drobno posiekana ostra papryczka Cebule kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju na dużej, głębokiej patelni lub garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy mielone mięso, obsmażamy i rozdrabiamy za pomocą drewnianej łyżki lub widelca. Dodajemy przyprawy i wsypujemy suchy ryż, mieszamy. Dodajemy

Be Fit Be Strong
Kanapka panini z grillowanymi warzywami i idealnie stopionym serem żółtym 163

mozzarella, zaś z serwatki, która zostanie po jego wytworzeniu, robi się ser ricotta. Jak się domyślacie, ser Burger & Toast przeznaczony jest do przygotowywania burgerów i tostów, a także zapiekanek, grzanek oraz innych gorących dań. W kanapkach panini sprawdza się idealnie - ładnie topi, pozostaje ciągnący i aromatyczny. Sprzedawany jest w formie grubych plastrów, które tylko czekają, aby roztopić się(...)pół. Papryki oczyść i pokrój na duże kawałki. Warzywa przełóż do miski, wlej 1 łyżkę oliwy, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby warzywa pokryły się oliwą. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na niej warzywa po ok. 3-5 minut z każdej strony, aż zmiękną i zobaczysz na nich brązowe ślady od grilla. Przełóż na talerz. 2. Przygotuj smakową oliwę

Chilli Czosnek i Oliwa
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i warzywami 14318

Aromatyczna zapiekanka pełna letnich smaków. Soczyste pomidory, pachnące papryki i zieloniutkie cukinie. W sam raz na czas gdy lato zbliża się ku końcowi. Przepis z bloga karmelowy.pl.  Zmodyfikowałam oczywiście co nieco :) Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i warzywami 2 małe cukinie, pokrojone na 0,5 cm plastry 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g pieczarek, obranych, pokrojonych w grube plastry(...)Naczynie do zapiekania natłuszczamy masłem. Cukinię wkładamy do durszlaka i dokładnie solimy. Odstawiamy na 15 minut by puściły sok, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowymi ręcznikami. W dużej patelni rozgrzewamy olej i partiami obsmażamy plastry cukinii na lekko rumiano, po czym przekładamy do naczynia. Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejną porcję tłuszczu i smażymy cebulę, przez kilka minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tosty z jajkiem sadzonym 202

Kolejny ciekawy pomysł na szybkie i oryginalne śniadanie – tosty z jajkiem sadzonym. Jako dodatek do tostów możemy zielonego ogórka, albo pomidora. Idealnie będzie również do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Serowa rolada z mięsem mielonym i pieczarkami 1440

Rolada z żółtego sera zawinięta z mięsem mielonym, dobrze doprawionym i z dużą ilością pieczarek. Taka roladę kroimy na grube plastry i podajemy jako danie główne

https:KKuchniaMniam
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 214

Uwielbiam szpinak,i często używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój

Swojskie jedzonko
Szpinakowe tagliatelle z kurczakiem i tuńczykiem w brokułowym beszamelu 236

Smak po prostu nie do opisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu

VioletoweKucharzenie
Zupa dyniowa 239

Może pełnia sezonu dyniowego już za nami, jednak nadal można spokojnie zdobyć;) Chciałam Wam dzisiaj zaproponować zupę dyniową, ale... nie z imbirem i nie z gałką

Kuchnia Pełna Pasji
Libański omlet oraz recenzja ksiażki "Jajko" 160

przygotowałam libański omlet o którym napisze trochę niżej.  Następnie mamy plackowate i naleśnikowate oraz dwie zupy dla kontrastu.  Jak sam nazwa wskazuje przewagę mają placki, racuchy, bliny, zapiekanki aż w końcu naleśniki. Na słodko a także na wytrawnie.  Ostatni dział to słodkości i słabości czyli moje ulubione desery. Znajdziemy tam m.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe(...)30dag) 4 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej kolendry sól i pieprz do smaku Przygotowanie; Cebulę kroimy w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy oliwie, wrzucamy cebulę i smażymy na złoto. Następnie dorzucamy starty czosnek a także pokrojoną w drobną kostkę wcześniej umytą cukinie. Smażymy do miękkości. W miseczce roztrzepujemy jaka z solą, pieprzem

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania