Składniki: 300 g makaronu (u mnie penne pełnoziarniste Lubella); 3 cebule szalotki; 125g wędzonego boczku; 100 g sera gorgonzola; 100 ml słodkiej śmietanki 30 lub
Gospodyni MiejskaBulgur zdecydowanie podbił nasze serca <3 Składniki Naleśniki: 2 jajka 5 łyżek mąki 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej Farsz: 250 g
R'n'G KitchenMuszle makaronowe nadziewane cukinią i filetem z kurczaka zapiekane w sosie pomidorowym, całość posypana serem żółtym. Te dane na pewno zachwyci Waszych gości. Składniki na 3
Moja Galeria SmakuNazywam to danie bidą z PRL-u, ale obiektywnie rzecz biorac, bardzo je lubię. Dobra jakościowo mortadela, a taką mam w osiedlowym sklepie wędliniarskim, po odpowiednim
Gosia gotujeJeden z bardzo wielu przepisów, który „wyniosłam” z domu rodzinnego. U mnie nazywano go kartoflakiem, ale nazw ma ho, ho, ho, a może i
mojewypiekiinietylkoilość farszu jest na 6 dużych papryk. Ja jednak wykorzystuję go do 4 sztuk, a pozostały farsz zostawiam na inny posiłek Faszerowana papryka – sposób przygotowania Najpierw rozgrzewam na patelni oliwę z oliwek i masło klarowane. Podsmażam posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaję mięso oraz przyprawy i smażę całość przez około 10 minut. W tym czasie(...)minut w 190 stopniach, funkcja góra-dół. Podczas pieczenia papryki nakrywam folią aluminiową, którą zdejmuję 5 minut przed końcem pieczenia. Gotowe papryki dekoruję kiełkami brokuła. Smacznego! Spróbuj także: ekspresowa zapiekanka z bakłażana, pieczone frytki warzywne. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Faszerowana papryka
Natka Pietruszkitylko sól, pieprz i oregano. Pyszny i aromatyczny sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to propozycja obowiązkowa przy wyborze np. domowej pizzy czy zapiekanek na obiad/kolację. Dobrze przyprawiony sos jest idealnym dodatkiem nie tylko do pizzy, także zapiekanek, grzanek wszelakich, calzone, przystawek z ciasta francuskiego czy grissini. Polecam pyszny i prosty sos pomidorowy ze świeżych pomidorów. Wpis, oprócz przepisu zawiera(...)minut w temp. 190 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, wybieram środkową półkę piekarnika). Następnie miksuję, przecieram przez sito (lub nie) i odparowuje sos na patelni przez kilkanaście minut. Wybieram średnią moc palnika, często mieszam. SKŁADNIKI: 5 dużych pomidorów – 1250 g 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy lekko czubata łyżeczka cukru pudru po płaskiej łyżeczce słodkiej papryki
Zasmakuj Kuchnitakże przepis na: – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CZERWONEJ SOCZEWICY Przygotowanie: 50 minut Ilość: 2 burgery Składniki kotlety: – 150 g czerwonej soczewicy (miara przed(...)część ziaren się niemal rozpada i super. Na koniec odcedź soczewicę. W czasie gotowania posiekaj bardzo drobno cebulę, a marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na mniejszych oczkach. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż ją aż zacznie się na brzegach karmelizować i zrobi się lekko brązowa. Pamiętaj aby mieszać cebulę od czasu do czasu. Jak skarmelizuje dodaj marchewkę
nietylkopasta.plNieraz wspominałam Wam jak bardzo lubię jednogarnkowe dania i zauważyłam również, że Wy też uwielbiacie takie dania. Zapiekanka makaronowa z mięsem jest jednym z najczęściej odwiedzanych przepisów na moim blogu. Dlatego też, mam dla Was dziś coś specjalnego – jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Proste i pełne smaku, a z dodatkami smakuje jak z najlepszej restauracji. To co, namówiłam(...)żółtego sera – kilka łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu – listki kolendry – drobno posiekana ostra papryczka Cebule kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju na dużej, głębokiej patelni lub garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy mielone mięso, obsmażamy i rozdrabiamy za pomocą drewnianej łyżki lub widelca. Dodajemy przyprawy i wsypujemy suchy ryż, mieszamy. Dodajemy
Be Fit Be Strongmozzarella, zaś z serwatki, która zostanie po jego wytworzeniu, robi się ser ricotta. Jak się domyślacie, ser Burger & Toast przeznaczony jest do przygotowywania burgerów i tostów, a także zapiekanek, grzanek oraz innych gorących dań. W kanapkach panini sprawdza się idealnie - ładnie topi, pozostaje ciągnący i aromatyczny. Sprzedawany jest w formie grubych plastrów, które tylko czekają, aby roztopić się(...)pół. Papryki oczyść i pokrój na duże kawałki. Warzywa przełóż do miski, wlej 1 łyżkę oliwy, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aby warzywa pokryły się oliwą. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na niej warzywa po ok. 3-5 minut z każdej strony, aż zmiękną i zobaczysz na nich brązowe ślady od grilla. Przełóż na talerz. 2. Przygotuj smakową oliwę
Chilli Czosnek i OliwaAromatyczna zapiekanka pełna letnich smaków. Soczyste pomidory, pachnące papryki i zieloniutkie cukinie. W sam raz na czas gdy lato zbliża się ku końcowi. Przepis z bloga karmelowy.pl. Zmodyfikowałam oczywiście co nieco :) Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i warzywami 2 małe cukinie, pokrojone na 0,5 cm plastry 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g pieczarek, obranych, pokrojonych w grube plastry(...)Naczynie do zapiekania natłuszczamy masłem. Cukinię wkładamy do durszlaka i dokładnie solimy. Odstawiamy na 15 minut by puściły sok, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowymi ręcznikami. W dużej patelni rozgrzewamy olej i partiami obsmażamy plastry cukinii na lekko rumiano, po czym przekładamy do naczynia. Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejną porcję tłuszczu i smażymy cebulę, przez kilka minut
Dzieje kuchennej WiewióryKolejny ciekawy pomysł na szybkie i oryginalne śniadanie – tosty z jajkiem sadzonym. Jako dodatek do tostów możemy zielonego ogórka, albo pomidora. Idealnie będzie również do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rolada z żółtego sera zawinięta z mięsem mielonym, dobrze doprawionym i z dużą ilością pieczarek. Taka roladę kroimy na grube plastry i podajemy jako danie główne
https:KKuchniaMniamUwielbiam szpinak,i często używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój
Swojskie jedzonkoSmak po prostu nie do opisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu
VioletoweKucharzenie