Makaron z boczkiem i serem gorgonzola

Makaron z boczkiem i serem gorgonzola

Makaron z boczkiem i serem gorgonzola

Składniki: 250 g makaronu penne; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 125 g wędzonego boczku; 125 g sera gorgonzola; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1/2 szklanki mleka; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1/2 pęczka natki pietruszki do oprószenia po wierzchu; Pieprz; Sól; Olej do smażenia.  Szklanka = 250 ml   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję