zapiekane - 3000 przepisów (strona:120/200)

Zapiekanka z ryżem, soczewicą i dynią 126

dynię i pomidory. Wymieszać i zagotować. 3. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Posypać natką. * ja całe danie przygotowałam na głębokiej patelni, naczynie do zapiekania ociepliłam w nagrzewającym się piekarniku, i wspomagając się chochlą, przelałam zawartość patelni do naczynia żaroodpornego

Moja Galeria Smaku
Kurczak w rozmarynie z papryką i ziemniakami 191

pokroić w paski. W miseczce wymieszać oliwę z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Posmarować mieszanką mięso i ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo można posypać słodką czerwoną papryką. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 50-60 minut w 200 stopniach

Moja Galeria Smaku
Porzeczkowo-truskawkowe crumble 175

cytryny i 1,5 łyżki cukru. Wymieszać. W malakserze zmiksować połowę płatków owsianych z migdałami i wiórkami kokosowymi. Wymieszać z pozostałymi płatkami i tymiankiem. Do jednej dużej formy do zapiekania lub mniejszych ramekinów nałożyć owoce a na nie wysypać kruszonkę. Piec w 170 stopniach przez 50 minut. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Omlet z owocami 186

stopni. Białko z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywną pianę. W misie miksera zmiksować jajko, mleko, mąkę, ekstrakt waniliowy oraz miód. Połączyć delikatnie z ubitym białkiem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Wylać masę, powciskać w nią owoce. Piec 10 minut. Polać miodem i/lub cukrem pudrem. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Papryka faszerowana i zapiekana 196

majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Wlać do naczynia z paprykami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Burgery jaglane z burakami 164

drobnych oczkach, a następnie odciśnij z soku. Dodaj do kaszy, dołóż przyprawy i wymieszaj całość.  Uformuj kotleciki, obtocz je w wybranej panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj w piekarniku do ulubionej chrupkości, u nas to około 40 minut w temperaturze 170°C. Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/buraczano-jaglane-burgery-roslinne_9510.html#ixzz3hAUHKP5N

ClauditteMissCooking
Torcik naleśnikowy a'la lazania 205

sosu beszamelowego. Na to znowu położyć naleśnik i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu rozsmarować resztę beszamelu i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż ser się rozpuści. Z podanych składników wyszło mi 9 naleśników, do torcika zużyłam 7. Aby zużyć wszystkie można dać troszkę więcej mięsa lub zbędne naleśniki zjeść

Monia miesza i gotuje
Cukinia faszerowana szynką parmeńską, mozzarellą i pomidorami - przepis 272

plastry – jak kto woli). Wykonanie: Łódeczki z cukinii smarujemy w środku oliwą i czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną cukinie układamy na blaszce posmarowanej oliwą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 0 C przez 20 min. Do upieczonych cukinii wkładamy szynkę parmeńską lub kabanosy. Układamy na nich plastry mozzarelli jeden obok drugiego i posypujemy pomidorami pokrojonymi

Pyza i Surówka
Dynia pieczona z rozmarynem 172

pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki. Pokroić w dużą kostkę. Dynię mieszamy z oliwą i igiełkami rozmarynu. Posypujemy solą. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez 45-60 min. Miąższ powinien być miękki i delikatnie zrumieniony

Atlas Smaków
Dynia marynowana słodko-kwaśna 180

kawałki, usunąć pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki.  Z miąższu wykroić kuleczki łyżeczką do melonów ( pozostałą część dyni po wykrojeniu kulek kroję na mniejsze kawałki i zapiekam z rozmarynem ). Miąższ można również pokroić w dużą kostkę lub słupki.  Ocet mieszamy z wodą, zalewamy dynię i wstawiamy na noc do lodówki.  Następnego dnia dynię odcedzić

Atlas Smaków
Batoniki z amarantusa 157

wiórek kokosowych Pestki uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać. Niewielką blaszkę ( tak aby grubość batonika wyszła ok 1 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić składniki.  Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150 ° C przez 20-25 min. Po ostudzeniu pokroić

Atlas Smaków
Pieczone morele z płatkami migdałowymi 137

podania świeża mięta do dekoracji Morele umyć, przekroić na pół i pozbawić pestek. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połówkami moreli (skórą do dołu). Owoce posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Całość zapiekać w 210°C, tak długo aż owoce będą lekko miękkie, a płatki migdałowe zarumienią się. Gorące morele przełożyć na talerze, udekorować listkami mięty i podawać z lodami waniliowymi

Ugotować
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej/jaglanej 268

Cebulkę podsmażyć w garnku do miękkości na maśle, posypać lekko łyżeczką mąki i zarobić na masę, wlać rosołek i mleko, i zagotować. Następnie zalać kaszę w formie sosem i zapiekać w piekarniku na temp. 180 stopni al. 35 minut…. (Można posypać lekko tartym żółtym serem). Zapiekanka z pierwszego przepisu była z makaronem, przepyszna, kolejną wersję wypróbowałam z ryżem.... potem była

Tradycyjna kuchnia inaczej
Zapiekanka warzywna z kiełbasą 202

łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki płatków chilli sól pieprz 3 łyżki oliwy listki bazylii Wykonanie: Cebulę, pomidory i paprykę pokroić  w duże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i porobić z niej pulpety wielkości  jajka i rozłożyć na warzywach. Dodać rozmaryn, posypać oregano, płatkami chilli,solą i pieprzem. Polać całość oliwą i piec

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania