zapiekane - 3000 przepisów (strona:115/200)

Karkówka w majonezie 132

patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem majonezowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut

Pobite gary Barbary
Cukinia z kuskusem i tuńczykiem 142

cytryny, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy ze składnikami nadzienia. Farszem wypełniamy cukinię, podypujemy startą na tarce mozzarellą. Układamy w naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C. ok 30 minut

Pobite gary Barbary
Ryba na czerwono z brzoskwinią 99

żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy aż cebula zmięknie. Kładziemy na rybę. Na każdej rybie układamy po kawałku brzoskwini. Pozostały sok z brzoskwiń mieszamy z koncentratem pomidorowym. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Cukinia faszerowana warzywami z twarożkiem 131

cukinie. Cukinie wykładamy na blaszkę lekko wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię pokrojoną w plastry mozarellę. Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się zrumieni

Pobite gary Barbary
Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem 188

przekrawamy wzdłuż na pół. Solimy i pieprzymy od środka. Nakładamy farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut. Posypujemy mozarellą i zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się ładnie zrumieni

Pobite gary Barbary
Zapiekanka ryżowa z warzywami 125

plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Biała kiełbasa pod pierzynką 186

wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku. Na sam wierzch wykładamy starty na tarce żółty ser. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Cukinia faszerowana indykiem 172

ryż i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż. Wydrążamy środki i napełniamy przygotowanym farszem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni C.  Ilość porcji: 6 czas wykonania; ok. 1 h koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Zapiekanka makaronowa z wędliną 190

pół. Jogurt i jajko mieszamy ze sobą, dodajemy połowę startego sera żółtego. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i mieszamy. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera żółtego i zapiekamy jakieś 25 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak po hiszpańsku 341

pieprzem i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Pomarańczę wyparzamy w gorącej wodzie i kroimy na ćwiartki. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy na kawałki podobnej wielkości. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy pod przykryciem ok 45 minut

e-PrzepisyKulinarne
Paella 128

czosnkiem i doprawić do smaku np. pieprzem, papryką), aż trochę zmiękną i również przełożyć do brytfanki. Na wierzch wsypujemy owoce morza. Posypujemy natką pietruszki, polewamy odrobiną oliwy i zapiekamy w piekarniku. 200 stopni przez jakieś 20 minut. Jeśli ryż wyszedł nam za suchy, to warto przed włożeniem do piekarnika podlać całość odrobiną bulionu (może być produkcji kostkowej, ale wtedy uważajmy

Karczma Honorietty
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem podana z czerwonym lagerem 143

odciśnięty szpinak, kawałki łososia i zalewamy sosem beszamelowym. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Wstawiamy blaszkę na ok 15-30 minut do nagranego do 180 stopni piekarnika.  Czas zapiekania zależy od wielkości blaszki i grubości warstwy polanej sosem. Hońka proponuje serwować to danie z dobrze schłodzonym piwem typu lager , a najlepiej z czerwonym - tak jak ona to uczyniła

Karczma Honorietty
Ciasto pszenno-orkiszowe do tarty 155

palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po wyciągnięciu spodu tarty z piekarnika, wypełnić go wybranym nadzieniem i całość zapiekać 30 minut. Tarta po podpieczeniu

Passions hobbies life
Domowy biały sernik 130

przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wykładamy cieniutką warstwą na blaszce. Im cieńsza tym lepiej, ale ciasto lubi się kruszyć, więc nie jest to takie łatwe. Zapiekamy je 8 minut w temperaturze 170’C. Kostkę masła ucieramy z 4 żółtkami i pozostałym cukrem. Stopniowo dodajemy ser i otartą skórkę z cytryny, całość mieszamy na miękką masę

KasiaiKrzysiu.pl
Ryba zapiekana pod jarzynową pierzynką 189

kawałki ryby nakładamy jarzyny. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 10 minut. Po tym czasie rybę wyjmujemy, wierzch posypujemy tartym na grubych oczkach serem i zapiekamy jeszcze ok 20 minut. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania