zapiekane - 3000 przepisów (strona:109/200)

Zrazy z bakłażana 146

plasterki sera. Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami. Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Podałem gorące

R'n'G Kitchen
Papryki faszerowane kaszą jaglaną 170

szklance wody (osolonej). Do ugotowanej ciepłej kaszy dodajemy rozgniecioną fetę i brzoskwinię pokrojoną w kosteczkę. Takim farszem napełniamy papryki. Przykrywamy je plasterkiem sera lub startym serem i zapiekamy 15-20 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Słodko-kwaśne udka z kurczaka z miodem 243

border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-147 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone, sprawione i wymieszane składniki Udka z kurczaka najpierw obsmażamy Potrawa gotowa do pieczenia Kurczaka zapiekamy przez ok. godzinę Słodko-kwaśne udka z kurczaka z miodem Post Słodko-kwaśne udka z kurczaka z miodem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Jabłecznik z kokosową bezą + film 150

zawijamy w folie i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce o dużych oczkach  do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. Na podpieczonym cieście układamy warstwę wystudzonej masy jabłkowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Do miski przekładamy białka i ubijamy je na sztywną

Smakowite Dania
zapiekane z kaszą jaglaną cukinie 164

dalsze 2-4 minuty. Ciepły farsz układamy na cukiniach,  przykrywamy plastrami mozzarelli i pokrojonym w drobną kostkę pomidorem, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 15 minut.  Przed podaniem cukinie posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki, bazylią i szczypiorkiem

Miód i pieprz
Smufi z odzysku 138

mojej kuchni staram się wykorzystywać wszystko. Obierki wykorzystuje na chipsy, różnorodne liście przerabiam na pesto a łodygi blenduje na smufisy lub zapiekam z innymi warzywami. Pomysł na wykorzystanie łodygi brokuła w smufim pojawił się, kiedy przygotowywałam na obiad pieczone różyczki tego warzywa. Często w oczekiwaniu na obiad blenduje sobie smufisa (zamiast podwieczorków jem przedobiadki

wegetalerze
Pikantna fasolka z pomidorkami i fetą 149

Dorzucamy odsączoną fasolkę i podgrzewamy jeszcze chwilkę. Fasolę z sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy pomidorki (większe możemy przekroić na pół). Całość posypujemy pokruszonym serem i pietruszką. Zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach. Smacznego :) Artykuł Pikantna fasolka z pomidorkami i fetą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Bakłażan faszerowny kaszą jaglaną 220

zostawiamy do przybrania). Mieszamy i odstawiamy z ognia.  Dodajemy kaszę jaglaną i posiekanego, obranego ze skórki pomidora.  Ewentualnie doprawiamy jeszcze farsz solą i pieprzem. Nadziewamy bakłażany i zapiekamy przez kwadrans w 180 stopniach. Podajemy od razu posypując pozostałymi listkami kolendry. Smacznego :) Pyszne i bardzo aromatyczne bakłażany faszerowane :)   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z buraków, śliwek i sera koziego 138

osuszyłem. Obrałem cebulę i pokroiłem w plasterki. Śliwki umyłem, wypestkowałem i również pokroiłem w plasterki. Buraki starannie umyłem, odciąłem ogonki i zapakowałem w folię aluminiową. Ułożyłem na blaszce i zapiekałem godzinę i 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni C. Co jakiś czas odwracałem. Po rozwinięciu z folii, ostudziłem je, następnie obrałem i pokroiłem w plasterki, polałem połową

R'n'G Kitchen
Grzanki z rukolowym pesto, z szynką prosciutto crudo, pomdorkami i mozzarellą 145

szynkę, pokrojone w cienkie plastry pomidory, pokrojone w pasterki oliwki i przekrojone na pół kuleczki mozzarelli. Posypać ziołami, solą i świeżo mielonym pieprzem. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć kanapki i zapiekać w 200 oC do lekkiego zrumienienia i rozpuszczenia sera. Wskazane , aby talerz, na którym podajemy grzanki udekorować śwież rukolą

Czerwień i błękit
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 155

GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE OK 10 MIN,ŻEBY SIĘ ZRUMIENIŁ I GOTOWE-PROSTE SZYBKIE I PYSZNE DANIE NA OBIADEK GOTOWE SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 150

ŚMIETANKĘ WLEWAMY DO GARNKA ,DODAJEMY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ,ZAGOTOWUJEMY,DODAJEMY ROZMIESZANĄ Z ODROBINĄ ZIMNEJ WODY MĄKĘ,MIESZAMY DOKŁADNIE ,JAK ZACZNIE GĘSTNIEĆ POLEWAMY SOSEM NASZE NALEŚNIKI, POSYPUJEMY STARTYM ŻÓŁTYM SEREM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 20-25 MIN (AŻ SIĘ MOCNO ROZPUŚCI SER I TROCHĘ ZARUMIENI)W 180 STOPNIACH I GOTOWE SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli 149

drugiej. Przekładamy na dużą blachę do pieczenia. Na wierzchu burgerów układamy cheddar. Obok kładziemy przekrojone na pół bułki. W piekarniku rozgrzewamy górną grzałkę lub grill do 180°C. Zapiekamy bułki i burgery do czasu, aż ser się zacznie topić. Podajemy burgery ze słodkim sosem chilli, majonezem, plasterkami pomidora, pokrojonymi ogórkami oraz dowolną zieleniną (u mnie roszponka). Wpis zawiera lokowanie produktu

Poezja smaku
Zapiekanki z pieczarkami 147

przekroić na plastry (z jednej bułki wychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła. Na każdy plaster nałożyć po 1 łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Bakłażan faszerowany makaronem 150

dodać do makaronu. Na oleju podsmażyć cebulę, paprykę oraz bakłażan. Dodać oregano oraz sól, pieprz do smaku. Wymieszać z makaronem i fasolką. Farsz nałożyć do wydrążonych bakłażanów, posypać serem. Zapiekać około 25 minut w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi