zapiekane - 3000 przepisów (strona:105/200)

Udka pod jabłkową pierzynką 271

całkiem wyparuje, przyprawić solą, pieprzem, cynamonem i miodem. Odstawić do wystudzenia. Udka obedrzeć ze skóry i obtoczyć w jabłkach. Odstawić na co najmniej 3 godziny. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą jabłkową, wykładając ją na wierzch mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 1-1,5godz. Po upieczeniu odczekać 10min i podawać. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
.1099. tofu i dynia 118

sezonem) ~czubata łyżka mąki kokosowej Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, puree i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Przekładam masę do foremki do zapiekania, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160*C i pieczemy ok. 35 minut. Następnie wylączamy piekarnik i pozostawiamy w nim tofurnik do całkowitego ostudzenia, najlepiej na całą noc. Smacznego

breakfast of dreams
Grzanki z figami i serem 130

stopni. Ciabattę kroimy na kromki, ser brie i figi w plasterki.Na kromkach pieczywa układamy plasterki sera brie i figi. Układamy je w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez około 15 minut , aż ser zacznie się delikatnie topić. Ciabattę wyjmujemy z piekarnika, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół. Układamy je na figach, posypujemy listkami tymianku i od razu

Kulinarne przygody Gatity
Tarta jeżynowa 142

posypuję kaszką manną, wykładam ciasto. Podpiekam przez ok. 10 minut w ok. 170'C (termoobieg).  Jeżyny wykładam na podpieczone ciasto. Jogurt miksuję z jajami i cukrem, polewam jeżyny. Zapiekam całość przez ok. 30 minut w 170'C. Tarta gotowa! Jest bardzo delikatna, wprost rozpływa się w ustach! SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
wytrawna tarta z gruszkami i jogurtem 123

dziesięć minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik, zdejmujemy z ciasta pergamin z fasolkami ( nie wyrzucamy fasolek przydadzą się do następnego pieczenia) i zapiekamy ciasto  jeszcze trzy minuty,  wypiekając przykryty wcześniej pergaminem spód ciasta.  Tak wypieczony spód wyjmujemy z piekarnika. W tym czasie do miski wkładamy jogurt naturalny, dwie łyżki cukru brązowego

Miód i pieprz
Jesienne warzywa ze schabem pod beszamelem 225

się grudki. Jeśli grudki się pojawią, dolać więcej mleka i wymieszać trzepaczką. Dodać ser, gałkę i doprawić solą i pieprzem dodajemy schabik do naszych warzyw i zalewamy sosem, i zapiekamy ok 45 min(żeby warzywa były miękkie) w 200 stopniach pyszne

Swojskie jedzonko
Papryka faszerowana z fetą 122

smaku  Przygotowanie : Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso usmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. Przyprawić, dodać suszone pomidory. Farsz wymieszać. Paprykę wydrążyć - nadziać, posypać fetą i zapiekać przez 20 minut. Podawać na ciepło, chociaż i na zimno smakuje pysznie jako przekąska

Magiczne Życie Marty
Muszle makaronowe z ricotta i pomidorami 184

makaron obgotowujemy 8 minut by stał się al dente. Odcedzamy. Łączymy ricottę, parmezan z żółtkami, doprawiamy sola i pieprzem. Muszle napełniamy farszem. Pomidory układamy z czosnkiem w formie do zapiekania. Skrapiamy oliwą. Pieczemy 20 minut. Na pomidorach układamy napełnione muszle. Posypujemy tymiankiem i skrapiamy oliwą. Przykrywamy i pieczemy dalsze 10 minut. Przed podaniem posypujemy dodatkowo startym parmezanem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Lasagne z mielonym mięsem drobiowym 138

formy prostokątnej wlałem kilka łyżek sosu beszamelowego, ułożyłem podgotowane płaty makaronu, posmarowałem je sosem mięsnym, przykryłem paskami cukinii i polałem sosem. W ten sposób ułożyłem kilka warstw. Zapiekałem 35 minut w temperaturze 180 stopni

R'n'G Kitchen
,,Sałatka w koszyczkach makaronowych’’ 137

wrzątku. Studzimy, do wystudzonego makaronu dodajemy starty ser żółty i jajko. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą ze sobą. Foremki na muffinki smarujemy olejem. Wkładamy makaron i formujemy gniazda. Zapiekamy w temp 150 stopni do zrumienienia makaronu ok 25 minut. Zostawiamy w formie do wystudzenia. Koszyczki podważamy lekko widelcem i wyjmujemy z foremki. Wszystkie składniki dowolnie kroimy a następnie całość

Podróż w kulinaria
,,Stworki bakłażanowe’’ 88

kładziemy plaster mozzarelli pomidor czerwony, bakłażan, mozzarelle, pomidor czerwony, plaster cukinii, mozzarelle, pomidor żółty, ponownie plasterek cukinii pomidor żółty i na końcu oliwki i paseczki suszonych pomidorków. Takie piramidki zapiekamy w piekarniku 160 stopni na około 10 minut. Każdą piramidkę posypujemy świeżymi ziołami i skrapiamy oliwą

Podróż w kulinaria
Faszerowana papryka w stylu meksykańskim 155

¡Hola! :) Dzisiaj chciałabym wam zaproponować trochę ostrzejsze wydanie faszerowanej papryki. W standardowym wydaniu przygotowuję ją z farszem składającym się z ryżu i mielonego mięsa. Dzisiejsza wersja

Taste Therapy
Zapiekanka z sosem słodko-kwaśnym 184

smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Wylewamy sos i dusimy jeszcze chwilę. 2. W naczyniu żaroodpornym umieszczamy ryż, na który wylewamy sos z kurczakiem. Posypujemy startym, żółtym serem. 3. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 190 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanka z cukinii i ryżu 169

razem z podsmażonymi plastrami cukinii, dodajemy jogurt naturalny oraz połowę startego żółtego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość przekładamy do żaroodpornego naczyniu, posypujemy pozostałym żółtym serem.  Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok.20 minut. Smacznego

bistro mama
Dwa proste pomysły na "kupne" śledzie w sosie musztardowym 180

będziemy mieli już na nią ochotę, to możemy zrobić sobie z niej zapiekanki. Na bułkę lub chlebek nakładamy pozostałą sałatkę, a na nią ścieramy lub dajemy paski sera. Zapiekamy w 190 stopniach 5-10 min. Smacznego

Gotowanie...to proste !